Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-0: «Στεγνό»... καθάρισμα των Κρητικών!

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-0: «Στεγνό»... καθάρισμα των Κρητικών!

Προερχόμενος από την πρώτη απώλεια βαθμών στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και εν αναμονή της κρίσιμης «ρεβάνς» με τη Μονπελιέ, ο Ολυμπιακός βρήκε... απρόσμενο «σύμμαχο» τον τραγικό Αμπάρκιολη και εκμεταλλευόμενος δύο αποφάσεις του για φάουλ - δώρα σε Αμπντούν και Χολέμπας, νίκησε τον ΟΦΗ με 2-0.

Η ώρα της... κρίσεως για την ΕΠΟ δείχνει να έχει πλησιάσει απειλητικά και ο νέος πρόεδρός της καλείται άμεσα να παρέμβει και να στείλει σπίτια τους, εκείνους τους διαιτητές που δείχνουν μη ικανοί να τηρήσουν το 50-50 και να αποφύγουν λάθη τέτοια που δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα. Και φυσικά, αυτό δεν αφορά μόνο στον Αμπάρκιολη και τη σημερινή κακή διαιτησία του, αφού υπήρξαν και κατά του Ολυμπιακού σφυρίγματα, αλλά και σε κάθε άλλο συνάδελφό του. Δεν αφορά μόνο τις περιπτώσεις εύνοιας του Ολυμπιακού, αλλά και εκείνες που κατά καιρούς «απολαμβάνουν» στην πλειοψηφία τους οι ισχυροί του ελληνικού ποδοσφαίρου έναντι των ανίσχυρων.

Και σήμερα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο ΟΦΗ βίωσε για τα καλά το... «όπου φτωχός και η... μοίρα του», καθώς δικαιούται να ουρλιάζει και όχι απλά να φωνάζει, όχι μόνο για τα δύο φάουλ από τα οποία προήλθαν τα γκολ του Ολυμπιακού, αλλά και για το πέναλτι που ζήτησε στο 75ο λεπτό σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Φετφατζίδη. Οι ερυθρόλευκοι από την άλλη, είδαν τον Αμπάρκιολη να κλείνει τα μάτια στην ανατροπή του Βλαχοδήμου εντός περιοχής από τον Σόουζα στο 19'...

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ προσπάθησαν από την αρχή να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, πιέζοντας την εστία των φιλοξενούμενων για ένα γρήγορο τέρμα, εκδηλώνοντας επιθέσεις κυρίως από τα αριστερά, με τους Αμπντούν και Χολέμπας να συνεργάζονται, από την... αντίθετη πτέρυγα, οι Βλαχοδήμος και Μανιάτης δεν είχαν βρει τα πατήματά τους.

Όμως, η πρώτη καλή του αγώνα ήταν για τον ΟΦΗ μόλις στο 10ο λεπτό, σε μία φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού έδειξε ανοργάνωτη. Συγκεκριμένα, ο Μανωλάς δεν έδιωξε σωστά, ο Παπάζογλου έγινε αποδέκτης, ο Σιόβας δεν κατάφερε να τον σταματήσει, ο επιθετικός των «ασπρόμαυρων» έκανε το σουτ, ο Κάρολ απέκρουσε και στην συνέχεια, ο Κουτσιανικούλης δεν κατάφερε να νικήσει τον υψηλόσωμο πορτιέρο, ο οποίος απέκρουσε εκ νέου.

Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να αντιδράσουν αλλά στο 12’ ο Μασάντο δεν βρήκε στόχο και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 14’ ο Γουναρίδης πρόλαβε τη σέντρα του Αμπντούν από τα αριστερά και έδιωξε προ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη φάση, οι δύο παίκτες συγκρούστηκαν και ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ χρειάστηκε τη βοήθεια από το ιατρικό επιτελείο για να συνεχίσει.

Στο 19’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας του Βλαχοδήμου με τον Σόουζα. Ο αμυντικός των Κρητικών φαίνεται να χτυπάει το πόδι του Έλληνα άσου, μόλις αυτός «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πρώτη ουσιαστική απειλή για τον Ολυμπιακό εκφράστηκε από τον Μήτρογλου στο 24’, αλλά το σουτ του διεθνή επιθετικού δεν προκάλεσε έντονα προβλήματα στον Γουναρίδη, ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε σταθερά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Μασάντο, αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ, λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γουναρίδη.

Οι Πειραιώτες είχαν ανεβάσει... στροφές, πατώντας καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 27’ έφτασαν για μία ακόμα φορά με αξιώσεις στην περιοχή του ΟΦΗ, αλλά η κεφαλιά του Μήτρογλου, από μπαλιά του Μανιάτη, πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και πάλι, με τον Γκρέκο να αλλάζει με τον Αμπντούν, ο Αλγερινός έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ιταλός δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, κάτι που προκάλεσε και την... οργή του... ξεσπώντας σε διαφημιστικό πανό δίπλα από την εστία του Γουναρίδη.

Από την άλλη, οι Κρητικοί είχαν ρίξει το... βάρος στην άμυνα, θέλοντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, αλλά λίγες ήταν οι φορές που οι μεσοεπιθετικοί των φιλοξενούμενων έβγαζαν με ασφάλεια την μπάλα από το δικό τους... μισό, δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ να βγαίνουν περισσότερες φορές στην επίθεση.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναζήτησαν στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους το τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος για τη συνέχεια και κατάφεραν να το πετύχουν στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Αμπντούν πήρε φάουλ από τον Λαμπρόπουλο, σε μία φάση που προκάλεσε αντιδράσεις από τους φιλοξενούμενους και είχε ως... αποτέλεσμα την κίτρινη κάρτα στον μέσο του ΟΦΗ. Ο Μασάντο εκτέλεσε το φάουλ στο ύψος του πέναλτι και ο Μήτρογλου με δυνατό σουτ, νίκησε τον Γουναρίδη, κάνοντας το 1-0.

Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μασάντο απείλησε εκ νέου, με δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά ο Γουναρίδης απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βάντο σέντραρε από τα αριστερά, ο Κουτσιανικούλης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κάρολ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, μπλοκάροντας την μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, ήτοι με γκολ για τους γηπεδούχους, σε μία φάση που προκάλεσε και πάλι την αντίδραση των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα, στο 54’ ο Χολέμπας βρέθηκε στο έδαφος έξω από την περιοχή, ο διαιτητής έδειξε το φάουλ, οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ο Μασάντο έστησε την μπάλα για την εκτέλεση. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, ο Γουναρίδης δεν έκανε σωστή εκτίμηση της φάσης και οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στην συνέχεια, ο ΟΦΗ θέλησε να αντιδράσει, αλλά στο 60’ το σουτ του Κουτσιανικούλη, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ. Στο σημείο αυτό, ο Νίκος Αναστόπουλος, θέλησε να αλλάξει... κάτι στην μεσαία γραμμή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπούρμπο αντί του Μπανούση.

Με την είσοδο του Μπούρμπου, οι Κρητικοί έκλεισαν καλύτερα τους χώρους στην μεσαία γραμμή και αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Κάρολ, σε ένα παιχνίδι που είχε έντονη τη... μυρωδιά του περσινού ματς, καθώς ο ΟΦΗ βγήκε πιο... ζεστά στην επίθεση μετά το 2-0, ενώ ο Ολυμπιακός επαναπαύτηκε από το υπέρ του σκορ και «έκατσε».

Η εικόνα των «ερυθρόλευκων» έφερε την πρώτη αλλαγή από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, στο 73’ με τον Φετφατζίδη να παίρνει τη θέση του Βλαχοδήμου, ενώ από την άλλη, ο Νίκος Αναστόπουλος, «έκλεισε» τις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο με τους Σαρ και Ζορμπά να παίρνουν τις θέσεις των Σόουζα και Βιτώρου, αντίστοιχα.

Πάντως, δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται σωστά για πέναλτι που δεν δόθηκε σε ανατροπή του Ιωαννίδη από τον Φετφατζίδη, σε μία φάση που ο άσος του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να διώξει σωστά και στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, ανέτρεψε τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ που είχε «τσιμπήσει» την μπάλα, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια καλή στιγμή μπροστά από τα καρέ των δύο πορτιέρο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα, φτάνοντας τους 25 βαθμούς και πηγαίνοντας με καλή ψυχολογία στον «επαναληπτικό» με την Μονπελιέ, ενώ οι «ασπρόμαυροι» έμειναν στους 10 πόντους.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα από το Onsports



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved