Καρα-λύτρωση για τον Ατρόμητο, 2-1 τον Πανθρακικό! (photos)

Καρα-λύτρωση για τον Ατρόμητο, 2-1 τον Πανθρακικό! (photos)

Δύο μήνες μετά την προηγούμενη νίκη του, ο Ατρόμητος επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας του Πανθρακικού (2-1) στο Περιστέρι, με λυτρωτή τον Θανάση Καραγκούνη στο 89'΄! Ο Κούκι είχε ανοίξει το σκορ στο 18', ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε προσωρινά στο 44' για τους Ακρίτες που αγωνίζονταν από το 55' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μουνάφο. 

Ούτε στο σημερινό παιχνίδι ήταν καλός ο Ατρόμητος, αυτή τη φορά όμως είχε την ουσία και πανηγύρισε μία νίκη που ενδεχομένως να αλλάξει την ψυχολογία του και να τον απαλλάξει από το άγχος. Στο ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο του, ο Πανθρακικός στάθηκε πολύ καλά στο Περιστέρι αν και βρέθηκε να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο από το 55'. Η πίεση των παικτών του Μπάγεβιτς στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο, απέδωσε καρπούς στο... παρά ένα. Ο Καραγκούνης, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί καθόλου μέχρι σήμερα, φώναξε παρών την πιο κατάλληλη στιγμή, κάτι που έκανε νωρίτερα και ο Νιάζι Κούκι που έλυσε τα μάγια και σκόραρε για πρώτη φορά με την κυανόλευκη φανέλα.

Το παιχνίδι στο Περιστέρι ξεκίνησε με ευκαιρία. Για την ακρίβεια, πριν καν συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα, ο Μπαϊκαρά βρέθηκε σε θέση βολής και έπιασε διαγώνιο σουτ από θέση πλάγια αριστερά, για να δει τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν η μία από τις τρεις όλες κι όλες ευκαιρίες ενός φτωχού και κακού ποιοτικά πρώτου ημιχρόνου. Οι άλλες δύο κατέληξαν σε... πανηγυρισμούς.

Στο 18', ο Νιάζι Κούκι έσπασε την... κατάρα και σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ατρομήτου. Και τι γκολ! Φαν Πέρσι θύμισε ο Κοσσοβάρος, καθώς στόπαρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με τρομερό διαγώνιο βολέ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αντίλοβιτς. Οι Περιστεριώτες απέτυχαν πάντως να «χτίσουν» πάνω στο γρήγορο προβάδισμα που πήραν. Ναι μεν είχαν τον απόλυτο έλεγχο και την κατοχή, εντούτοις οι προσπάθειές τους χαρακτηρίστηκαν από φλυαρία. Τόσο οι Μπρίτο-Μπέλιτς από τα άκρα, όσο και ο Σουμπίνιο από τον άξονα, δεν μπόρεσαν ούτε περιοχή να πατήσουν, ούτε να βγάλουν συμπαίκτη τους σε θέση βολής.

Ο Πανθρακικός περίμενε υπομονετικά για να βγάλει την καλή αντεπίθεση, ωστόσο το γκολ το πέτυχε τελικά απέναντι σε - θεωρητικά - οργανωμένη άμυνα. Και λέμε θεωρητικά, γιατί στη φάση του 44', η άμυνα των γηπεδούχων μόνο οργανωμένη δεν αποδείχθηκε. Με τον Ταυλαρίδη εκτός αγωνιστικού χώρου και τους υπόλοιπους να ψάχνονται, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βρήκε ευκαιρία να σκοράρει για τρίτη φορά φέτος. Ο «Παπ» εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Μουνάφο και με ωραία κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, νίκησε τον Ιτάνζ.

Η πιο... έντονη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, πάντως, δεν ήταν καθαρά αγωνιστική. Δευτερόλεπτα πριν το γκολ του Πανθρακικού, Ιτάνζ και Κούκι σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπαϊκαρά, ο Κοσσοβάρος δεν άκουσε τον Καμερουνέζο γκολκίπερ που έκανε την έξοδο για να μπλοκάρει τη μπάλα, την έδιωξε με κεφαλιά σε νέο κόρνερ και προκάλεσε την αντίδραση του συμπαίκτη του. Κουβέντα στην κουβέντα, οι δυο τους αντάλλαξαν μερικά γαλλικά, μέχρι που μπήκαν στη μέση οι υπόλοιποι «κυανόλευκοι».

Οι δυο τους πάντως τα βρήκαν και πρόσφεραν μια καταπληκτική εικόνα όταν οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο. Η αγκαλιά του Ιτάνζ και το φιλί του στο κούτελο του Κούκι «ανάγκασαν» τους φίλους του Ατρομήτου να τούς χειροκροτήσουν θερμά...

Φαίνεται πως ο Πανθρακικός το έχει σε κακό να τελειώσει παιχνίδι με έντεκα παίκτες. Δέκα λεπτά πρόλαβε να αγωνιστεί στο δεύτερο μέρος ο Μουνάφο και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος και ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα, υπέπεσε σε σκληρό φάουλ στον Δημούτσο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο διαιτητής Θάνος δεν τον άφησε ατιμώρητο. Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, πάντως, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη αμύνθηκε εξαιρετικά και δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι κράτησε με χαρακτηριστική ευκολία το 1-1 μέχρι το 80'.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ο ενισχυμένος επιθετικά με την είσοδο των Καραμάνου και Καραγκούνη Ατρόμητος εγκαταστάθηκε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Αφού έχασε δύο ευκαιρίες με τους Κούκι (πλάσαρε στα... πουλιά στο 81' έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Καραμάνου) και Καραμάνο (γυριστό στο 83' απέκρουσε ο Αντίλοβιτς) έλυσε τον Γόρδιο δεσμό στο 89'. Ο Καραγκούνης βρέθηκε σε θέση βολής, έπιασε χωρίς δεύτερη σκέψη το σουτ, η μπάλα κόντραρε και σε σώμα αντιπάλου και κατέληξε τελικά στα δίχτυα προς μεγάλη χαρά του νεαρού μεσοεπιθετικού (ξέσπασε), του Ντούσαν Μπάγεβιτς και φυσικά των οπαδών του Ατρομήτου που επί 90' ήταν οι MVP της αναμέτρησης!

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατρόμητος-Πανθρακικός



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Diamond League: Το απόγευμα αγωνίζονται Τεντόγλου-Στεφανίδη
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
Γιώργος Λυγγερίδης: Παραδόθηκε ηγετικό μέλος της «Θύρας 7» στην Αστυνομία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved