«Μάχη» για ΟΦΗ και Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο

«Μάχη» για ΟΦΗ και Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο

Οι Κρητικοί υποδέχονται το «τριφύλλι» (17:15, Onsports/Novasports 1) με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη σε μια από τις πλέον παραδοσιακές μάχες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι αναζητούν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο «Γεντί Κουλέ» και τη νίκη επί του Πλατανιά στα Χανιά, με τον Νίκο Αναστόπουλο να έχει αρκετά προβλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας και το κυριότερο από αυτά είναι η κατάσταση του Μίρνες Σίσιτς. Ο Σλοβένος είναι κομβικός φέτος για τον ΟΦΗ και το αν θα αγωνιστεί θα αποφασιστεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Άλλωστε, ο Αναστόπουλος ανακοίνωσε 21μελή αποστολή, με τον Σίσιτς σε αυτή, και ανάλογα με το αν ο έμπειρος άσος έχει ενοχλήσεις θα είναι ή όχι στην ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα, για τον ΟΦΗ οι υπόλοιπες θέσεις είναι γνωστές. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γουναρίδης με τους Μονιάκη, Σόουζα, Χουρδάκη και Ζαχαράκη να είναι από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρει θέση ο Βερόν μαζί με τους Ιωαννίδη και Λαμπρόπουλο στον άξονα και αν ο Σίσιτς δεν είναι έτοιμος, στο αριστερό άκρο θα τοποθετηθεί ένας εκ των Βιτώρου, Ζορμπά. Δεξιά θα κινηθεί ο Κουτσιανικούλης με τον Παπάζογλου να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Η αποστολή του ΟΦΗ:

Γουναρίδης, Αγριμάκης, Ζαχαράκης, Κουρδάκης, Σόουζα, Χαριτωνίδης, Σαρ, Βάντο, Μονιάκης, Βερόν, Μπανούσης, Ιωαννίδης, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος, Παπάζογλου, Νύκταρης, Σίσιτς, Κουτσιανικούλης, Ζορμπάς και Περογαμβράκης

Στον αντίποδα, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχοντας ως… οδηγό το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα με τους Ιταλούς και την καλή εμφάνιση της ομάδας, αναμένεται να διαφοροποιήσει την ενδεκάδα του «τριφυλλιού». Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να ρίξει στη «μάχη» από το ξεκίνημα τον Κουίνσι αλλά και τον Τοτσέ, ενώ έχει δοκιμάσει αρκετά πράγματα και στα άκρα, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες αλλαγές. Εκτός του Γκανέζου και του Ισπανού, που θα έχουν δεδομένα θέση στην ενδεκάδα, θέση διεκδικεί τόσο ο Μπαρμπαρούσης με τον Μαυρία, όσο και ο Χουχούμης στο αριστερό άκρο της άμυνας προκειμένου να πάρει «ανάσες» ο Σπυρόπουλος.

Έτσι, ένα πιθανό σχήμα του Παναθηναϊκού είναι αυτό με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τον Σπυρόπουλο ή τον Χουχούμη στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Πίντο, Βελάσκεζ στο κέντρο της άμυνας. Στο δεξί άκρο θα παραμείνει ο Σεϊταρίδης, με τους Ζέκα και Βιτόλο να είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερά αναμένεται να κινηθεί ο Κουίνσι, με τους Μαυρία, Σισοκό και Μπαρμπαρούση να… ερίζουν για τη θέση στα δεξιά, την ώρα που ο Χριστοδουλόπουλος θα κινηθεί πίσω από τον Τοτσέ. Δεν αποκλείεται ωστόσο, να παίξει στο δεξί άκρο ο Λάζαρος και να παραμείνει βασικός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Φορναρόλι, παίζοντας πίσω από τον Ισπανό καθώς ο Φερέιρα έχει δοκιμάσει και αυτό το σχήμα τις τελευταίες μέρες.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού:

Καρνέζης, Καπίνος, Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος, Ζέκα, Κουίνσι, Σισοκό, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ, Φορναρόλι, Χουχούμης, Λαγός, Μαυρίας, Φουρλάνος και Μπαρμπαρούσης.

Πως θα παίξουν

gipedofipao

«Πράσινο» το παρελθόν

Σε ό,τι αφορά το… ιστορικό των αναμετρήσεων του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο, οι Κρητικοί έχουν να επιδείξουν κάποιες σημαντικές και μεγάλες σε έκταση νίκες οι οποίες «πλήγωσαν» το «τριφύλλι», ωστόσο, οι «πράσινοι» κατέχουν τη «μερίδα του λέοντος» σε ό,τι αφορά τις νίκες. Σε 41 αναμετρήσεις, για όλες τις διοργανώσεις, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από την Κρήτη 22 φορές, ενώ 11 αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Ο ΟΦΗ, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς 8 φορές κόντρα στο «τριφύλλι», ενώ οι «πράσινοι» έχουν πετύχει 66 γκολ έναντι 40 των Κρητικών…



Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία - Χτυπούσε και δάγκωνε τη σύντροφό του
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
AEK: Ξανά αποχή από τους παίκτες – Όλα ανοικτά για το ματς με τον ΠΑΟΚ
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
ΑΕΚ: Ο Θωμάς Μαύρος έκοψε την κορδέλα στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην «OPAP Arena»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
Δημήτρης Μελισσανίδης: «Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved