«Σηκώθηκε» με Γιάκομπ

«Σηκώθηκε» με Γιάκομπ

Εσωσε τη σεζόν ο Ηρακλής με σούπερ διπλό στο Βικελίδης. Ο Γιάκομπ ήταν η χρυσή αλλαγή για τον Γηραιό, σκοράροντας στο 87'. Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βίκτορας Γιάκομπ, που μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά και άλλαξε τη… ροή του αγώνα, ο Ηρακλής έφυγε με σπουδαία νίκη (0-1) από το «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με μεγαλύτερη από όλες το δοκάρι του Κόκε στο 2ο λεπτό.  

Ο Γιάννης Μηχαλήτσος παρέταξε τον Άρη δίχως εκπλήξεις και με το σύνηθες σύστημα 4-2-3-1. Ο Σηφάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μίσελ, Λαζαρίδης, Γκιάρο και Βανγκέλι η τετράδα της άμυνας, αμυντικά χαφ οι Πρίττας και Περέιρα, πιο μπροστά την μεσοεπιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Καστίγιο, Κόκε και Νέτο, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπομπαντίγια.
Στον αντίποδα, οι πολλές απουσίες του Ηρακλή, ανάγκασαν τον Γιάννη Παράσχο να προβεί σε… αλχημείες στην άμυνα. Ο «γηραιός» παρατάχθηκε με 4-4-1-1, με τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Χοσέμι, Κυριαζή στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Κανακούδης και δεξιά ο Παπαστεριανός σε ένα νέο ρόλο. Η τετράδα του κέντρου ήταν οι Γκαρσία, Ντάνι, Καϊτά και Μάρα, με τον Ζερκά μοναδικό φορ και λίγο πιο πίσω τον Επαλέ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… δαιμονιώδη ρυθμό, ιδίως από την πλευρά του Άρη, ο οποίος με ένα «εκρηκτικό» πεντάλεπτο θέλησε να επιβληθεί από νωρίς. Ένα καλό σουτ των φιλοξενούμενων από τον Γκαρσία στο 1ο λεπτό, είχε άμεση… απάντηση από τον Κόκε. Ο Ισπανός με εξαιρετικό συρτό σουτ στο 2’ σημάδεψε τη… ρίζα του δοκαριού και δύο λεπτά αργότερα (4’), ο ίδιος παίκτης με πλασέ από τη γωνία της περιοχής, έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο τέταρτο του ημιχρόνου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να φτάσει με απειλητικές διαθέσεις απέναντι στον Ελευθερόπουλο.
Ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι στη συνέχεια και προσπάθησε να αναπτυχθεί σωστά, παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τους Γκαρσία και Μάρα, αλλά η μπάλα έφτανε με μεγάλη δυσκολία στους Επαλέ και Ζερκά, που ήταν εξαφανισμένοι στο πρώτο ημίχρονο.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να επιτεθούν κυρίως από τον άξονα, καθώς οι Καστίγιο και Νέτο δεν είχαν μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας, ενώ αντίθετα οι Κόκε και Μπομπαντίγια ήταν ιδιαίτερα κινητικοί και προβλημάτισαν την άμυνα του Ηρακλή.
Μοναδικό αξιοσημείωτο ωστόσο στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, ήταν ένα σουτ του Μπομπαντίγια στο 39ο λεπτό, που δεν βρήκε στόχο και ένα σουτ του Περέιρα, που είχε την ίδια κατάληξη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά, με σκοπό να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και το παιχνίδι μετετράπη σε… παράσταση για ένα ρόλο.
Όσο περνούσε η ώρα, ο Άρης αύξανε την πίεσή του στα «καρέ» του Ελευθερόπουλου και με τους ακραίους μπακ Μίσελ, Βανγκέλι να προωθούνται συχνά και να γεμίζουν την επίθεση της ομάδας, έφτασε αρκετές φορές με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Ηρακλή.

Στο 60’ ο Λαζαρίδης από πλεονεκτική θέση, δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά, δύο λεπτά αργότερα (62’) ο Περέιρα πάλι με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Ηρακλή, ενώ στο 64’ ο Καστίγιο σούταρε από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας ωστόσο τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Ο Γιώργος Παράσχος βλέποντας πως η ομάδα του δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, αποφάσισε στα μισά του ημιχρόνου να ρισκάρει, ρίχνοντας στο ματς τους Σολτάνι και Μαχόπ, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-2-3-1 (Σολτάνι, Επαλέ, Μαχόπ η τριάδα). Το εγχείρημα του έμπειρου τεχνικού, είχε αποτέλεσμα, καθώς ο Ηρακλής μπόρεσε να βγει από το… καβούκι του και να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι άνοιξε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν. Ο Άρης απείλησε στο 75’ με ένα σουτ του Νέτο, έξω από την περιοχή, ενώ στο 83’ ο Ηρακλής έστειλε… προειδοποιητικό μήνυμα χάνοντας μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Σηφάκη να σταματά σωτήρια, τα σουτ των Σολτάνι και Ζερκά.

Στο ίδιο λεπτό ο Γιάκομπ πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα, ο οποίος έμελλε στη συνέχεια να φέρει τα πάνω κάτω. Συγκεκριμένα στο 87’, ο Ρουμάνος σε ιδανική αντεπίθεση του Ηρακλή, βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη, τον απέφυγε και με σουτ σε κενή εστία, έκανε το 0-1.

Από εκεί και έπειτα, τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει απελπιστικά για τον Άρη, ο οποίος δεν κατάφερε να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση, με τον Ηρακλή να φεύγει με μια σπουδαία νίκη από το Χαριλάου.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved