Παναθηναϊκός - Άρης: Στο ίδιο έργο... θεατές! (photos)

Παναθηναϊκός - Άρης: Στο ίδιο έργο... θεατές! (photos)

Το ΟΑΚΑ αποδεικνύεται... καταραμένο για τον Παναθηναϊκό, καθώς από την Αθήνα απέδρασε με το «Χ» και ο Αρης, ισοφαρίζοντας με τον Γιαννιώτα στο 88ο λεπτό, το γκολ που με πέναλτι είχε σημειώσει ο Χριστοδουλόπουλος στο 76'.

Οι πράσινοι πλήρωσαν το εξαιρετικά κακό πρώτο ημίχρονο, αφού δεν κατόρθωσαν να σπάσουν την καλά οργανωμένη και πολυπρόσωπη άμυνα του Αρη που ήταν φανερό ότι είχε κατεβεί στο ΟΑΚΑ με μοναδικό στόχο να αποσπάσει το «Χ».

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 8 βαθμούς, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός μετρώντας επτά νίκες σε ισάριθμα ματς, έχει φτάσει τους 21.

Αποδοκιμασίες και μάλιστα δικαιολογημένες από τους οπαδούς του τριφυλλιού στο φινάλε, αφού για τέταρτο σερί εντός έδρας παιχνίδι οι πράσινοι έμειναν χωρίς τρίποντο, έξαλλοι πανηγυρισμοί από την πλευρά των παικτών του Αρη που -αξίζει να σημειωθεί- έμειναν δέκα, τη στιγμή που καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, λόγω αποβολής του Παπαζαχαρία

Ένας ψυχωμένος Άρης κατάφερε να πάρει βαθμό απέναντι στον κάκιστο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Για τέταρτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι το «τριφύλλι» έμεινε μακριά από τη νίκη και ο κόσμος αποδοκίμασε Φερέιρα και ποδοσφαιριστές στο φινάλε του παιχνιδιού, δικαιολογημένα αν αναλογιστεί κανείς την τραγική εμφάνιση των «πρασίνων» και την τελική κατάληξη του παιχνιδιού απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ με μοναδικό στόχο να μη δεχθεί γκολ, κάτι που έγινε, όμως ο μέτριος φέτος Άρης, που ηττάται στο «Βικελίδης» από τον Πλατανιά, κατάφερε να ισοφαρίσει στο φινάλε παίζοντας και με παίκτη λιγότερο!

Με Σπυρόπουλο αρχηγό

Εν τέλει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε σε θέση αριστερού μπακ τον Νίκο Σπυρόπουλο, με τον έμπειρο άσο μάλιστα να παίρνει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού για πρώτη φορά στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που απουσίαζαν λόγω τραυματισμού οι… ανώτεροι στη σχετική ιεραρχία, Λουκάς Βύντρα και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρξαν εκπλήξεις, αφού κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης και οι Σεϊταρίδης, Πίντο και Βελάσκες ήταν οι άλλοι τρεις της τετράδας της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ο Μαρίνος και ο Βιτόλο είχαν ανασταλτικό ρόλο, με τον Κουίνσι να κινείται στο αριστερό άκρο και τον Ζέκα στο δεξί, την ώρα που ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος – ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε στην προπόνηση της Εθνικής πριν τον αγώνα με τη Βοσνία – κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τοτσέ.

Στον αντίποδα, ο Νίκος Πασιαλής επέλεξε για τον Άρη ένα καθαρό 4-3-3 με τον Μάρκο Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Οι Μαργαρίτης, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας και Ψυχογιός πήραν θέσεις από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τους Παπαστεργιανό, Κοέλιο και Οικονομόπουλο να τοποθετούνται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Την επιθετική τριπλέτα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, απάρτισαν οι Γιαννιώτας, στα δεξιά, Καζναφέρης, στα αριστερά και Αγκάνθο, στην κορυφή.

Το… κακοποίησαν και οι δυο!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός με το ξεκίνημα να έδειξε τη διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο και να ψάξει ένα γρήγορο γκολ έτσι ώστε να κάνει πιο εύκολο το έργο του απέναντι στον Άρη, ο οποίος είχε κατέβει στο ΟΑΚΑ με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, όμως γρήγορα η όρεξη που είχαν οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα μετατράπηκε σε… βαρεμάρα και αργή ανάπτυξη, κάτι που δεν άρεσε στους φιλάθλους της ομάδας και βόλευε αφάνταστα τους Θεσσαλονικείς καθώς κράτησαν με μεγάλη ευκολία το «μηδέν» στην εστία τους.

Ο στόχος του Άρη άλλωστε ήταν να παίξει αμυντικά και να μην δεχθεί γρήγορο γκολ, με τον Παναθηναϊκό να έχει κατοχή της μπάλας που έφτασε στο 80% αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Το ποδόσφαιρο που παίχτηκε σε όλο σχεδόν το πρώτο μέρος, αν μπορεί να χαρακτηριστεί… ποδόσφαιρο αυτό που προσπάθησαν να παρουσιάσουν οι δύο ομάδες, ήταν κάκιστο, με αποτέλεσμα το σφύριγμα για την ανάπαυλα του ημιχρόνου να μοιάζει με… λυτρωμό για τους θεατές του αγώνα..

«Ζωντάνεψε» και πίεσε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλησε να… ξυπνήσει την ομάδα του και προσπάθησε να το κάνει αρχικά με την αλλαγή του Σισοκό, ο οποίος πέρασε στη θέση του αρνητικού Μαρίνου, και στη συνέχεια την είσοδο του Μαυρία αντί του Ζέκα. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να γίνουν λίγο πιο πιεστικοί για την εστία του Βελλίδη, είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Χριστοδουλόπουλο και Βελάσκες, ενώ ζήτησαν πέναλτι – πιθανότατα δικαιολογημένα – για φράγμα του Πουλίδο στον Λάζαρο στο 60’ χωρίς όμως και πάλι να έχουν την κλασική ευκαιρία πόσο μάλλον να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα…

Η λύση από τη βούλα κι η απάντηση του Γιαννιώτα

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε πάντως να προσπαθεί έτσι ώστε να βρει διαδρόμους και να «ξεκλειδώσει» την καλά στημένη άμυνα του Άρη, κάτι που κατάφερε τελικά στο 75’ όταν από ωραία ενέργεια του Κουίνσι η μπάλα έφτασε στον Τοτσέ, ο τελευταίος αφού δεν μπορούσε να δει εστία και απειλήσει την πέρασε κάθετα στον Σισοκό κι αυτός ανατράπηκε από τον Παπαζαχαρία όντας μόνος απέναντι στον Βελλίδη. Το αποτέλεσμα, πέναλτι για τον Παναθηναϊκό και κόκκινη κάρτα για τον παίκτη του Άρη, με τον Χριστοδουλόπουλο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να βάζει σε θέση οδηγού το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε το υπέρ του σκορ χωρίς να έχει απειληθεί από τον Άρη, όμως, στη μοναδική στιγμή που οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να βγάλουν μια οργανωμένη αντεπίθεση, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Ήταν το 89’ του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ, όταν ο Αγκάνθο έφυγε στην κόντρα, τράβηξε επάνω του αρκετούς αμυντικούς του Παναθηναϊκού και την κατάλληλη στιγμή σέντραρε για τον Γιαννιώτα, ο οποίος με ωραία κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Καρνέζη για το 1-1 στο ΟΑΚΑ, το οποίο ήταν αρκετό για να φέρει αποδοκιμασίες από την εξέδρα κι ένταση στην εξέδρα με τη λήξη του παιχνιδιού.

Την κατάσταση δεν μπόρεσε να αλλάξει ούτε το γυριστό του Φορναρόλι στις καθυστερήσεις, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βελλίδης, με αποτέλεσμα ο κόσμος του Παναθηναϊκού να αποδοκιμάσει στο φινάλε έντονα τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για το γεγονός ότι η ομάδα ήταν τραγική σε ένα ακόμα παιχνίδι, δεν κατάφερε να πάρει ακόμα την πρώτη της εντός έδρας ήττα και πως δείχνει βαριά «άρρωστη», όντας 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή κι αποχαιρετά πολύ νωρίς τον τίτλο...

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ματς από το Onsports



Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved