Καραλής στο Onsports: «Με τέτοιο πάθος, τί να φοβηθούμε;»

Καραλής στο Onsports: «Με τέτοιο πάθος, τί να φοβηθούμε;»

Το δεύτερο γκολ του Γιάννη Καραλή με τη φανέλα της Κέρκυρας συνδυάστηκε με μια μεγάλης σημασίας νίκη. Ο επιθετικός των Φαιάκων μιλά στο Onsports για το «διπλό» της Νέας Σμύρνης, την ψυχή που βγάζουν οι συμπαίκτες του, τον... μαέστρο Λεόν, αλλά και το ιδιαίτερο φετινό πρωτάθλημα.

Το παρθενικό τέρμα του Περιστεριώτη φορ για λογαριασμό της Κέρκυρας μάς γυρνά στις 7 του περασμένου Μάρτη. Ήταν, μάλιστα, ιδιαιτέρως σημαντικό όπως το χθεσινό στη Νέα Σμύρνη. Το εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είχε ξεκινήσει με τους χειρότερους οιωνούς. Δύο γκολ των Βοιωτών, 2-0 στην πλάτη οι Φαίακες και απόλυτη παγωμάρα στο ΕΑΚ. Μέχρι που ο Καραλής μείωσε σε 2-1 και έδωσε απίστευτη ενέργεια στους συμπαίκτες του που με άλλα δύο γκολ από Ιωάννου και Μαζνόφ, έκαναν επική ανατροπή και πανηγύρισαν μια νίκη που έμελλε να είναι από τις πλέον καθοριστικές για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Ο «μικρός» σίγησε έκτοτε. Αλλά χθες, έβγαλε το όπλο του και πυροβολώντας τον Περιστερίδη, χάρισε στην ομάδα του Μάντζιου το παρθενικό της εκτός έδρας τρίποντο το οποίο είχε πολλή ανάγκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους...

«Την θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη γιατί μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τις επόμενες εξορμήσεις μας μακριά από το ΕΑΚ. Και χαίρομαι πολύ που βοήθησα να την κατακτήσουμε. Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλες εκτός έδρας νίκες»

Που το αφιερώνεις το γκολ;

«Στην οικογένεια, τους φίλους μου και όλους όσοι δουλεύουν για να έχει η Κέρκυρα μια επιτυχημένη σεζόν».

Ο προπονητής σου είχε πει ότι η διακοπή θα λειτουργούσε ευεργετικά για την Κέρκυρα. Είναι όντως έτσι; Γιατί η εικόνα σας συγκριτικά με τις πρώτες αγωνιστικές είναι πολύ καλύτερη...

«Ο κόουτς έλεγε εξ αρχής ότι θα είμαστε έτοιμοι μετά την 3η αγωνιστική. Οντως, η διακοπή μας βοήθησε. Δουλέψαμε πολύ σε βασικούς τομείς, όπως για παράδειγμα στη φυσική κατάσταση και την αμυντική τακτική. Και φάνηκε η διαφορά και χθες. Είχαμε πολλά τρεξίματα ακόμα και στα τελευταία λεπτά του ματς με τον Πανιώνιο, ενώ δεν επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να μας κάνουν κλασικές ευκαιρίες. Ουσιαστικά, είδαμε τους κόπους μας να ανταμείβονται...»

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η εικόνα σας στο επιθετικό κομμάτι και στη δημιουργία δεν ήταν καλή. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο προπονητής σας...

«Αλήθεια είναι αυτό. Δεν ήμασταν καλοί χθες στον συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχει όμως λογική εξήγηση. Είμαστε νέα ομάδα και δεν μπορούμε να πάρουμε με το 'καλημέρα' άριστα σε όλους τους τομείς. Έχουμε εμφανή βελτίωση στην άμυνα και πιστεύω ότι σύντομα θα βγάλουμε στο χορτάρι και τις επιθετικές μας αρετές»

Μεγάλη υπόθεση να έχεις συμπαίκτη τον Λεόν;

«Δεν το συζητώ. Πρόκειται για πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή και το έδειξε και χθες. Με την είσοδό του έδωσε πνοή στην ομάδα, ενώ και η ασίστ που μου έβγαλε φανερώνει τις αρετές του. Περιμένουμε πολλά από τον Λεόν, μπορεί να δώσει τεράστια βοήθεια σε όλη την ομάδα»

Η επόμενη μέρα για την ομάδα σου μετά από αυτό το αποτέλεσμα;

«Αν βγάζουμε στο γήπεδο το πάθος και την ψυχή που βγάλαμε χθες, δεν θα έχουμε το παραμικρό πρόβλημα να μείνουμε στην κατηγορία. Το μειονέκτημα της καινούριας ομάδας εξισορροπείται με τη διάθεση που έχουμε για δουλειά και με το καλό κλίμα των αποδυτηρίων».

Εχει μερίδιο και ο Μάντζιος στο καλό κλίμα που αναφέρεις;

«Τεράστιο. Είναι από τους προπονητές που βρίσκονται πολύ κοντά στους ποδοσφαιριστές και γι αυτό πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο. Δουλεύει πάρα πολύ και είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξει μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Ακόμα και αν χάνει η Κέρκυρα, θα χάνει πολύ δύσκολα...»

Τον Πανιώνιο, αλήθεια, πώς τον είδες; Εκπλήσσει ευχάριστα με την παρουσία του...

«Ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα. Βγάζει υγεία στο γήπεδο. Δεν είναι για δεύτερος στη βαθμολογία, αλλά τον στόχο του που είναι η παραμονή, θα τον υλοποιήσει πολύ σύντομα. Φαίνεται ότι γίνεται καλή δουλειά»

Εχετε ένα κοινό στοιχείο ως ομάδες. Αμφότερες βασίζεστε σε γηγενείς ποδοσφαιριστές. Από τους 22 που ξεκίνησαν το χθεσινό ματς, οι 21 είναι Ελληνες!

«Θέλω να πω κάτι. Πολλοί θεωρούν ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών. Ε, εγώ λέω ότι είναι το καλύτερο. Ποιοτικά ίσως υστερεί, αλλά αυτό δεν συμβαίνει γιατί οι Έλληνες παίκτες είναι χειρότεροι από κάποιους κοινοτικούς-ξένους που έρχονταν τα τελευταία χρόνια, αλλά επειδή πολλά παιδιά μπήκαν απευθείας στα βαθιά, στερούνται εμπειριών, ενώ και οι ομάδες δεν έχουν δέσει ακόμα».

Πιστεύεις δηλαδή ότι θα βγει κάτι καλό από αυτή την ιστορία;

«Όχι μόνο το πιστεύω. Είμαι σίγουρος. Θα φανεί στο εγγύς μέλλον το πόσο καλό είναι αυτό που συμβαίνει φέτος με τους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Με στενοχωρεί το ότι έπρεπε να βρεθούν στην ανάγκη οι ομάδες για να στραφούν στη νέα γεννιά και στους γηγενείς ποδοσφαιριστές, αλλά έστω κι έτσι, συνέβη. Πολύ σύντομα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής θα έχει έξτρα επιλογές που αν δεν αντιμετωπίζαμε οικονομικά προβλήματα, μάλλον δεν θα τις είχε. Το ξαναλέω, η συγκυρία αυτή είναι ευεργετική για το ελληνικό ποδόσφαιρο»



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved