Ολυμπιακός - SKODA Ξάνθη 4-0: Black Jack με… άρωμα Ζιοβάνι (photos)

Ολυμπιακός - SKODA Ξάνθη 4-0: Black Jack με… άρωμα Ζιοβάνι (photos)

Τίποτα δεν δείχνει ικανό να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού προς τον τίτλο, καθώς έκανε με άνεση το 7 στα 7 νικώντας την Skoda Ξάνθη με 4-0 στο ματς - γιορτή για την επιστροφή του Ζιοβάνι στο... λαό του!

Οι «ερυθρόλευκοι» στην καλύτερη φετινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα, έκαναν επίδειξη… δύναμης απέναντι στους Ακρίτες, υπό το βλέμμα του Βραζιλιάνου «μάγου». Ο Μανωλάς άνοιξε το σκορ στο 38’ με τον Χολέμπας στο 51’ να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του και στην συνέχεια τη… σκυτάλη ανέλαβε ο Τζεμπούρ, ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα (54’, 63’) διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Οι Πειραιώτες είχαν δύο δοκάρια με τους Φουστέρ (50') και Μήτρογλου (85').

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η αναμέτρηση ήταν… μοιρασμένη, με την Ξάνθη να απειλεί μόλις στο 1’ με το σουτ του Μαρσελίνιο, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κάρολ, ενώ στο 22’ ο Πλατέλλας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Μοδέστο έδιωξε σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η… σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με τον Μοδέστο, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς και στην συνέχεια πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μασάντο θέλησε να βάλει… πονοκέφαλο στον Βιβιανί, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αντέδρασε σωστά.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους και έψαξαν τους… διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, έχοντας κινητήριους «μοχλούς» τους Χολέμπας και Αμπντούν από τα αριστερά, οι οποίοι είχαν πολύ καλή συνεργασία, ενώ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των γηπεδούχων έπαιξαν και οι Μασάντο και Γκρέκο.

Μάλιστα, από προσπάθεια του Ιταλού προήλθε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο 38’. Ο Γκρέκο έκανε την κίνηση προς την εστία της Ξάνθης, από τον άξονα, ο Ντάνι τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του φάουλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μασάντο και ο Μανωλάς από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας με ωραία κεφαλιά, νίκησε τον Βιβιανί για το 1-0, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Πειραιά. Στο 48’ ο Αμπντούν έβγαλε την μπαλιά από τα δεξιά, ο Τζεμπούρ κινήθηκε σωστά στο πρώτο δοκάρι, αλλά το πλασέ που έκανε έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βιβιανί. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η… σειρά του Φουστέρ να απειλήσει, αλλά το μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια απομακρύνθηκε.

Οι… προειδοποιήσεις από τους παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ φαίνεται πως δεν… ξύπνησαν το «συγκρότημα» του Νίκου Κωστένογλου και ένα λεπτό αργότερα, ο Χολέμπας διπλασίασε τα τέρματα των Πρωταθλητών Ελλάδας, σε μία φάση που φέρει μεγάλη ευθύνη ο Βιβιανί. Συγκεκριμένα, ο «Γερμανός» άλλαξε με τον Μασάντο στο κόρνερ, «πάτησε» περιοχή από τα δεξιά, έκανε το δυνατό σουτ στην αριστερή πλευρά του πορτιέρο της Ξάνθης, ο οποίος άργησε να αντιδράσει και στην συνέχεια… μάζεψε την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Η υπεροχή των γηπεδούχων έφερε… καρπούς, για μία ακόμα φορά στο 54’ σε μία φάση με ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά διαφορετικό εκτελεστή. Συγκεκριμένα, ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζεμπούρ με προβολή «έγραψε» το 3-0, καθώς ο Βιβιανί ήταν εκτός… φάσης!

Ωστόσο, ο Αλγερινός… φύλαγε το… καλύτερο για τη συνέχεια, καθώς στο 63’ πέτυχε το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς. Ο Φουστέρ βρήκε τον «τρομοκράτη» έξω από την περιοχή, αυτός «τσίμπησε» τη μπάλα πάνω από τον Βάλλα και πριν η μπάλα «σκάσει» στο έδαφος με ένα… κεραυνό δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Βιβιανί διαμορφώνοντας το 4-0.

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός δεν έριξε… ρυθμούς και έψαξε κι άλλα τέρματα, αλλά στο 77’ το πλασέ του Τζεμπούρ πέρασε άουτ, ενώ στο 85’ το δυνατό σουτ του Μήτρογλου βρήκε στο δεξί δοκάρι του Βιβιανί και στην συνέχεια πέρασε άουτ. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα, αλλά ο Βλαχοδήμος δεν κατάφερε να βάλει σωστά το πόδι του και το σουτ έφυγε άουτ, στην τελευταία καλή ευκαιρία της αναμέτρησης.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 7Χ7 φτάνοντας τους 21 βαθμούς και συνέχισαν απτόητοι την πορεία τους για το 40ο πρωτάθλημα, αποκτώντας παράλληλα ψυχολογία για τον αγώνα της Τετάρτης (24/10) με την Μονπελιέ στην Γαλλία για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Ξάνθη μέσα από το γήπεδο του Onsports.



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved