Σωτήρης… Βάλλας

Σωτήρης… Βάλλας

Χιτσκοκική νίκη για την Ξάνθη, που στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, επικράτησε με 2-1 της Κέρκυρας, χάρις σε τέρμα του Σπύρου Βάλλα.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου πήρε το «τρίποντο» στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βάλλα, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών, έπειτα από τον χαμένο πέναλτι του Μπόατενγκ και γύρισμα του Σουάνη. Οι «Ακρίτες» είχαν ανοίξει το σκορ στο 31’ με τον Αντεφέμι, αλλά οι φιλοξενούμενοι στο 41’ με πέναλτι του Επστάιν, είχαν φέρει το ματς στα ίσια (1-1). Ας τα δούμε από την αρχή…

Δυναμικό… μπάσιμο

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε από την αρχή να πετύχει ένα τέρμα, προκειμένου να κάνει πιο… εύκολο το έργο για την συνέχεια. Από την άλλη, οι «Φαίακες» με διπλή γραμμή άμυνας προσπάθησαν να διασφαλίσουν τα νώτα τους.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου θέλησαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, αλλά απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις και με μακρινά σουτ.

Όπως στο 8’ όταν ο Καζάκης έκανε το σουτ, μέσα από την περιοχή, ύστερα από σύγχυση στα καρέ των φιλοξενούμενων, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Πόι πήρε την μπάλα λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή, κατέβηκε προς την περιοχή της Κέρκυρας, έκανε το σουτ, αλλά ο Κωνσταντόπουλος με διπλή επέμβαση κράτησε το «μηδέν».

Η υπεροχή των «Ακριτών» έφερε… καρπούς με την συμπλήρωση του ημιώρου με τον Αντεφέμι. Συγκεκριμένα, στο 31’ έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Τζάγκι έκανε την σέντρα, ο Καζάκης «έστρωσε» στον επερχόμενο Αντεφέμι που με δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, νίκησε τον Κωνσταντόπουλο και έκανε το 1-0 για την Ξάνθη.

Φωνές και… ισοφάριση

Στην συνέχεα, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν… στροφές και πίεσαν για ένα φτάσουν στην ισοφάριση πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου, ενώ και οι «Ακρίτες» είχαν δώσει χώρο στο «συγκρότημα» του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Μάλιστα, η… απάντηση των «Φαιάκων» ήταν άμεση, καθώς στο 41’ ο Γραμμόζης κέρδισε το πέναλτι από τον Μπόατενγκ. Ο μέσος της Κέρκυρας μπήκε στην περιοχή, έκανε την προσποίηση στον Νιγηριανό, βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι, σε μία λανθασμένη απόφαση.

Ωστόσο, από τα 11… βήματα, ο Ντένις Επστάιν νίκησε τον Γκσμπούρνινγκ, που είχε επιλέξει σωστή πλευρά, και έφερε το ματς στα ίσια (1-1) για την Κέρκυρα, αποτέλεσμα που… σημάδεψε το πρώτο μέρος.

Στο ίδιο έργο… θεατές

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη βγήκε και πάλι δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για ένα τέρμα, την στιγμή που η Κέρκυρα είχε το… μυαλό της κυρίως πως θα κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο 50’ η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε πάρει και πάλι προβάδισμα, αλλά στο σουτ του Μαρσελίνιο, ο Βενέτης πάνω στην γραμμή απομάκρυνε, αν και ο Κωνσταντόπουλος ήταν εκτός θέσης.

Η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πόι άλλαξε ωραία με τον Καζάκη, ο Αργεντίνος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, στο ίδιο… μοτίβο. Οι «Ακρίτες» πίεσαν για το γκολ της νίκης, ενώ η Κέρκυρα προσπαθούσε με… νύχια και με δόντια να κρατήσει την ισοπαλία.

Φινάλε «γραμμένο» από τον Χίτσκοκ

Ότι δεν… είδαμε στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, τα… είχαμε στις καθυστερήσεις. Αρχικά, ο τέταρτος διαιτητής έδειξε έξι λεπτά έξτρα χρόνου. Στο πρώτο λεπτό, ο Βενέτης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα της μπάλας με το χέρι και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Από την εκτέλεση του φάουλ, είχαμε νέα αποβολή για την Κέρκυρα, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ηλία Ιωάννου και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα οι «Φαίακες» να συνεχίσουν με εννέα ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, τίποτα δεν είχε… ολοκληρωθεί. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο διαιτητής Κουκουλάκης έδειξε το σημείο του πέναλτι για την Ξάνθη, καθώς σε διεκδίκηση της μπάλας, ο Δημήτρης Ιωάννου κράτησε από την φανέλα τον Βλάση Καζάκη.

Την… εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπόατενγκ, ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε, ο Σουάνης που κινήθηκε άμεσα, έκανε το γύρισμα, ο Μπόατενγκ έκανε το πλασέ, ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε εκ νέου, αλλά ο Βάλλας πήρε το... ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 2-1 για την Ξάνθη, που έφερε τους «Ακρίτες» μία… ανάσα από την παραμονή τους.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έφερε πολλούς οπαδούς της ομάδας της Θράκης στον αγωνιστικό χώρο που πανηγύριζαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο μια σημαντική νίκη.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα της Ξάνθης με την Κέρκυρα, πατώντας ΕΔΩ.



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved