Ζιοβάνι: «Μπορώ ακόμα να αγωνιστώ»!

Ζιοβάνι: «Μπορώ ακόμα να αγωνιστώ»!

Ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, ο «μάγος» που για έξι χρόνια φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα, φιλοξενήθηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε για την μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό.

Για την αγάπη που έδειξε στα παιδιά, στον αγώνα ποδοβόλεϊ: «Πάντα είμαι χαρούμενος όταν έρχομαι στην Ελλάδα και βλέπω τέτοια αγάπη στο πρόσωπό μου. Θέλω να έρχομαι και να βλέπω χαρούμενη τη νεολαία».

Στη συνέχεια μίλησε ο Λουτσιάνο, σχολιάζοντας το γεγονός πως εκτελεί χρέη... μεταφραστή: «Είναι χαρά για μένα να κάνω τον... μεταφραστή. Είναι για μένα ό,τι και για εσάς και για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είχε ένα πρόβλημα ο Μαρσέλο, όμως ήρθα εγώ».

Για το γεγονός πως για τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν... έφυγε ποτέ: «Δε μπορώ να το καταλάβω. Παρά τα τέσσερα χρόνια που λείπω βλέπω την αγάπη του κόσμου αλλά μου κάνει εντύπωση πως ακόμα με θυμούνται».

Για την καλή κατάσταση στην οποία βρίκσεται: «Δεν έχω σταματήσει να αθλούμαι. Γι' αυτό είμαι σε καλή φόρμα. Είμαι ελεύθερος εγώ, όποιος θέλει, μπορώ να παίξω (γέλια)».

Εν τω μεταξύ το λόγο πήρε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με τηλεφωνική παρέμβαση: «Χάρηκα που συνεργάστηκα μαζί του και έζησα τέτοιες στιγμές. Ο Ζιοβάνι δε λείπει μόνο από το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά από το ευρωπαϊκό. Είχε πολλά χαρίσματα. Δεν είναι καλά λόγια. Είναι όσα είδα με τα μάτια μου. Είναι λόγια καρδιάς. Δεν βγήκα να πω απλά καλά λόγια αλλά την αλήθεια. Ο Ζίο είναι ο μοναδικός παίκτης που με έκανε να δακρύσω φεύγοντας και το ξέρει!».

Ζιοβάνι: «Ήταν τιμή και για εμένα που έπαιξα με τον Τζόλε.  Όταν πήγα να τον χαιρετήσω πράγματι είδα δακρυσμένο τον Τζόλε. Ήταν πολύ σημαντικός για τον Ολυμπιακό, τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Τα πρωταθλήματα ξεχνιούνται, όμως οι άνθρωποι και τα συναισθήματα μένουν για πάντα».

Πέτρος Κόκκαλης: «Η αλήθεια είναι πως η χαρά ήταν μεγάλη που ο Ζιοβάνι βρέθηκε στον Ολυμπιακό. Προσέφερε πολλά πράγματα και τον αγάπησαν όλοι. Ήταν μία δύσκολη μεταγραφή, όμως τα βρήκαμε σε όλα με τον μανατζέρ του και περιμέναμε τον Ζιοβάνι, ο οποίος άκουσε το Θεό και ήρθε τελικά».

Ζιοβάνι: «Χαίρομαι που μιλάω ξανά με τον Πέτρο Κόκκαλη, βοήθησε να έρθω στην Ελλάδα. Μου είπε να έρθω και πως όλα θα πάνε καλά και έτσι έγινε΄. Έζησα έξι φοβερά χρόνια στον Ολυμπιακό».

«Δεν μπορώ να περιγράψω τι ένιωθα μόλις τον έβλεπα, έκανε το αναπάντεχο μέσα στο γήπεδο. Ίσως δεν έχω την τύχη να ξαναδώ τέτοιο παίκτη», συνέχισε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Τι ήταν πιο δύσκολο, να απαντάει στο τηλέφωνο ή να πετυχαίνει γκολ; «Να βάζω γκολ ήταν πιο απλό! Προτιμάω να μιλάω με τους φίλους και την οικογένειά μου στο τηλέφωνο».

Για το γεγονός πως ο κόσμος θα πήγαινε στο γήπεδο μόνο για τον Ζιοβάνι: «Είναι τιμή για εμένα αυτό. Δεν έχω λόγια να εκφραστώ για αυτό το πράγμα, με τιμά».

«Είναι τιμή για εμένα να ακούω πως κάποιος βάφτισε το παιδί του Ζιοβάνι. Όταν έκανα το πέρασμά μου από τη Σάντος έτσι έκαναν και εκεί. Μαθαίνω για το πώς πάει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα έμαθα πως έχει δυσκολίες ο Ολυμπιακός, όμως θα επιστρέψει σύντομα στις καλές εμφανίσεις».

«Παρακολουθώ μπάλα. Ο κόσμος δεν χαίρεται το ποδόσφαιρο. Οι προπονητές θέλουν να μη χάνουν και δεν προσφέρουν θέαμα. Καταστρέφουν το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος ασχολείται μόνο με τον Νεϊμάρ και παλαιότερα υπήρχαν 20-30 ποδοσφαιριστές που κάποιος ασχολούνταν».

Για τον Νεϊμάρ: «Ο Νεϊμάρ είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά την εποχή του Ροναλντίνιο υπήρχε και ο Ρονάλντο, ο Ριβάλντο, ενώ τώρα ασχολούντε όλοι με τον Νεϊμάρ. Στο Μουντιάλ του '98 που είχα πάει και εγώ, δύο μήνες πριν δεν ήξερε κανείς ποιος θα είναι στη λίστα για τα τελικά. Τώρα ξέρουμε δύο χρόνια πριν ποιοι θα παίξουν. Οι περισσότεροι δεν προσφέρουν στην ομάδα, παίζουν για την μεταγραφή. Ο Νεϊμάρ όμως έμεινε στη Βραζιλία για να παίξει μπάλα και να μην ανεβάσει τις μετοχές του. Παίζει για την ομάδα και γι'αυτό τον αγαπάνε όλοι».

Για τα ταλέντα στη Βραζιλία: «Ταλέντα υπάρχουν πολλά στη Βραζιλία. Όμως οι ομάδες έρχονται στη Βραζιλία δίνουν λεφτά στην οικογένειά του και στον ίδιο και τον αγοράζουν. Μετά καταστρέφεται. Ο μάνατζερ πρέπει να τα κανονίζει αυτά. Μαλώνουν με την ομάδα και χαλάει η δουλειά. Δεν εκτιμούν οι ποδοσφαιριστές γιατί παίρνουν 30.000 στο μήνα. Δεκαπέντε χρονών. Μετά χάνεται το ταλέντο γιατί παίζουν για λίγο και χάνονται».

Μέσι ή Ρονάλντο: «Και οι δύο είναι πολύ καλοί, όμως ο Μέσι είναι ένα επίπεδο παραπάνω. Πιστεύω πως ο Μέσι παίζει ουσιαστικό ποδόσφαιρο για την ομάδα. Ο Ρονάλντο θέλει να κάνει το... μοντέλο».

Για το τι θα ήθελε να αλλάξει στο ποδόσφαιρο του σήμερα: «Θα άλλαζα όλους αυτούς που μπλέκουν με τους παίκτες και δεν τους αφήνουν να κάνουν αυτά που μπορούν μέσα στο γήπεδο. Στην πόλη που ζω υπάρχουν δύο ομάδες. Η μία παίζει στη δεύτερη και η άλλη στην τρίτη εθνική. Παλιά μάζευαν 60.000 κόσμο στο γήπεδο, τώρα πια όμως δεν έχουν πολλούς φιλάθλους, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι παίκτες παίζουν για τη μεταγραφή»

Για αυτά που έζησε στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα: «Όλα αυτά που έζησα είναι αξέχαστα. Πισυεύω ότι αυτά τα 6 χρόνια έκανα ότι μπορούσα για την ομάδα. Τώρα κρατάω τη φιλία με τον κόσμο του Ολυμπιακού, όλα αυτά τα μηνύματα που λαμβάνω. Η μπάλα, τα πρωταθλήματα μπορεί να περάσουν. Αλλά αυτό που μένει είναι αυτή η φιλία».

Για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες: «Ο Θεός μου χάρισε ένα ταλέντο για να μπορώ να βοηθώ με τον τρόπο μου αυτούς που έχουν ανάγκη. Γι αυτο και προσπαθώ να προσφέρω ότι μπορώ σε όσους χρειάζονται βοήθεια»

Για τη θέση που του άρεσε να αγωνίζεται: «Στη Βραζιλία χρησιμοποιούν μόνο το 4-4-2. Εκεί στη μεσαία γραμμή, σε ρόμβο, παίζω στην κορυφή. Θυμάμαι με Μπάγεβιτς παίζαμε 4-4-3. Κάποια στιγμή με φώναξε να με ρωτήσει που θέλω να παίζω και του είπα ότι θέλω να παίζω μπροστά για να είμαι πιο κοντά στο γκολ, να μπορώ να εκμεταλλευτώ τους συμπαίκτες μου, να δημιουργώ επικίνδυνες καταστάσεις»

Για το αν λείπουν από το σημερινό ποδόσφαιρο τα δεκάρια παλιάς κοπής, οι παίκτες-μαέστροι: «Αυτό συζητούν όλοι στη Βραζιλία. Οι προπονητές προτιμούν να παίξουν με τέσσερα αμυντικά χαφ κυνηγώντας το αποτέλεσμα».

Για το αν ο αυξημένος αριθμός αγώνων κάνει κακό στο ποδόσφαιρο: «Προβληματίζομαι πολύ με αυτό το θέμα. Οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Δεν πρέπει να θυσιάζουμε το ποδόσφαιρο στο βωμό των χορηγών και των χρημάτων».

Για το τι κάνει αυτή την περίοδο στη Βραζιλία: «Τα δώδεκα χρόνια που έπαιξα σε υψηλό επίπεδο με βοήθησαν να μην έχω ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι για να ζήσω. Περνώ χρόνο με την οικογένειά μου και άνοιξα ένα φυσιοθεραπευτήριο»

Ο Ζιοβάνι ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του εκφράζοντας την αγάπη του σε όλους τους Ελληνες.
 
«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου. Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα νιώθω πολύ όμορφα και αιτία είναι η αγάπη του κόσμου».



Τσέλσι: Ανακοίνωσε Μαρέσκα για 5 χρόνια
Τσέλσι: Ανακοίνωσε Μαρέσκα για 5 χρόνια
Κιλιάν Εμπαπέ: Ανέβασε παιδικές του φωτογραφίες με Ρονάλντο και Ρεάλ - «Στο κλαμπ των ονείρων μου»
Κιλιάν Εμπαπέ: Ανέβασε παιδικές του φωτογραφίες με Ρονάλντο και Ρεάλ - «Στο κλαμπ των ονείρων μου»
Μέγας είσαι Τζόκοβιτς και θαυμαστά τα έργα σου!
Μέγας είσαι Τζόκοβιτς και θαυμαστά τα έργα σου!
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: Αλλαγή ώρας στο Game 2 των τελικών της Basket League
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: Αλλαγή ώρας στο Game 2 των τελικών της Basket League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved