Πέλκας στο Onsports: «Ο ΠΑΟΚ κοιτάζει την κορυφή»

Πέλκας στο Onsports: «Ο ΠΑΟΚ κοιτάζει την κορυφή»

«Δεν υπάρχει δεύτερη θέση για τον ΠΑΟΚ…» τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης στις προγραμματικές του δηλώσεις και το μήνυμα ελήφθη! Το Onsports επισκέφτηκε το στρατηγείο της Εθνικής Ελπίδων και ο Δημήτρης Πέλκας μας ανέλυσε το σχέδιο… πτήσης του Δικεφάλου προς την κορυφή!

Ο Γιώργος Δώνης τον εμπιστεύεται και το απέδειξε στην πράξη από την πρώτη στιγμή, όταν στην καλοκαιρινή προετοιμασία δεν... μάσησε να του δώσει τη φανέλα ή «πανοπλία» (τα παλιότερα χρόνια) με το νούμερο «10» στην πλάτη. Οχι πως ο μικρός πηγαίνει πίσω από ποδοσφαιρικό θράσος...

Φανέλα που έχει την δική της ιστορία στον ΠΑΟΚ, δεδομένου πως την ίδρωσε ο «Μεγαλέξανδρος» και ζωντανός θρύλος του μακεδονικού συλλόγου Γιώργος Κούδας. Στις μέρες μας βεβαίως, πολλοί λένε - και ίσως να μην έχουν και άδικο - πως δεν η κάνει η φανέλα τον παίκτη, αλλά ο παίκτης τη φανέλα!

Μια φορά, το 19χρονο «αετόπουλο» θέλει να πιστεύει ότι η Ιστορία θα φανεί καλή μαζί του, διότι πάνω απ΄όλα σκοπεύει να αρπάξει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και να την γράψει ο ίδιος. Δεν  επαναπαύεται στη «βαριά» φανέλα, ούτε στα θετικά σχόλια που λέγονται και γράφονται για πάρτι του, ούτε και κάθεται πάνω τους για να τα… κλωσήσει!

Και το μόνο σίγουρο, είναι ότι η Τούμπα για τον Πέλκα, και τον κάθε… Πέλκα, έχει μεγάλα αποθέματα στήριξης και υπομονής. Αντίθετα με τον  Ιβάν τον τρομερό, ο οποίος με το «καλημέρα» δείχνει ανυπόμονος και οριοθετεί ξεκάθαρο στόχο κορυφής, βάζοντας στο «τρυπάκι» της πρωτιάς και τη νουβέλ βαγκ των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ.

- Πόσο σημαντικό θεωρείς για έναν παίκτη της ηλικίας σου να αποτελεί μέλος της Εθνικής Ελπίδων;

«Είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας του. Επειτα από το ντεμπούτο μου στον ΠΑΟΚ, η συμμετοχή στην Εθνική Ελπίδων είναι κάτι το διαφορετικό και εξίσου όμορφο.

Πρέπει να είναι κανείς μέλος της για να καταλάβει πόσο σημαντική υπόθεση είναι και τι οφέλη αποκομίζει ένας παίκτης από πλευράς παραστάσεων και εμπειριών. Συν τοις άλλοις, παραδοσιακά οι διεθνείς ποδοσφαιριστές προσελκύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και περισσότερα μάτια πάνω τους κάτι πάντως που εκτός από την μετοχή τους αυξάνει και τις απαιτήσεις».

- Μετά την κλήση στην Ελπίδων άρχισε να κυκλοφορεί στο πίσω μέρος του μυαλού η σκέψη της προαγωγής στην Εθνική ανδρών;

«Φυσικά και υπάρχει η συγκεκριμένη σκέψη και δεν κρύβω πως είναι ένας από τους μελλοντικούς στόχους μου. Αλλωστε οποιοσδήποτε παίκτης έρχεται στην Ελπίδων, είναι απόλυτα φυσιολογικό να σκέφτεται μετά την Εθνική ανδρών. Μέσα από την σκληρή δουλειά, θέλω να πιστεύω πως θα μου δοθεί κάποια στιγμή η συγκεκριμένη ευκαιρία».

«Τώρα μπαίνω στον ποδοσφαιρικό χάρτη»

- Φαντάζομαι πως το φετινό καλοκαίρι θα σου μείνει αξέχαστο, από την στιγμή που… έπεσαν μαζί το ντεμπούτο στον ΠΑΟΚ και η πρώτη κλήση στην Εθνική Ελπίδων…

«Είναι γεγονός πως ήρθαν πολλές χαρές μαζεμένες. Όμως τώρα αρχίζουν όλα. Δεν έχω πετύχει ακόμη τίποτα. Τώρα είναι θέλει ακόμη περισσότερη δουλειά και υπομονή».

- Με πόσο άγχος σε φορτώνουν οι συνεχόμενες προαγωγές και τα θετικά σχόλια που λέγονται και γράφονται για τις δυνατότητες σου;

«Σίγουρα υπάρχει ένα μικρό άγχος. Προσπαθώ όμως να παραμένω ανεπηρέαστος και να συνεχίζω με το κεφάλι κάτω τη δουλειά μου. Επαναλαμβάνω πως ακόμη δεν έχω καταφέρει τίποτα. Μόλις τώρα αρχίζω να μπαίνω στον ποδοσφαιρικό χάρτη».

«Δεν είμαι ακόμη, ούτε το… κορδόνι του Κούδα»

- Πόσο… βαριά είναι η φανέλα του ΠΑΟΚ με το νούμερο «10» στην πλάτη;

«Υπάρχει ένας επιπλέον βάρος εάν θυμηθούμε πως στο παρελθόν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως ο κ.Κούδας και ο κ.Τουρσουνίδης και άλλοι έχουν φορέσει τη συγκεκριμένη φανέλα.

Ακουσα από κάποιους να αναφέρονται στο πρόσωπό μου και να μιλάνε για τον νέο Κούδα. Εδώ λοιπόν μου δίνεται η ευκαιρία να σημειώσω, πως ακόμη δεν είμαι ούτε το κορδόνι του κ.Κούδα. Αποτέλεσε 100% επιλογή του προπονητή μου να μου δώσει τη φανέλα με το «10». Και επειδή τυγχάνει να είναι και το αγαπημένο μου νούμερο, ήταν κάτι που το δέχτηκα πάρα πολύ ευχάριστα. Το ίδιο νούμερο είχα αγωνιζόμενος στην δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ και στα Γιαννιτσά».

- Εδώ που τα λέμε βέβαια, λείπει τα τελευταία χρόνια το ξεπέταγμα ενός «δεκαριού» μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ…

«Μακάρι να μπορέσω να συνεχίσω αυτή την παράδοση και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των ανθρώπων και του κόσμου της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη την προώθηση παικτών που προέρχονται από τα σπλάχνα του. Υπάρχει πολύ ταλέντο και γίνεται εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής».

- Κοιτώντας τον καθρέφτη ποια θεωρείς πως είναι τα αγωνιστικά σου  πλεονεκτήματα και σε ποιους τομείς χρειάζεσαι βελτίωση;
«Κατά την υποκειμενική γνώμη μου ένα πράγμα που χαρακτηρίζει το παιχνίδι μου είναι η ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια. Η καθαρή σκέψη και η φαντασία. Θέλω να γίνω πιο δυνατός και άγριος κατά την διάρκεια των αγώνων. Να με φοβούνται περισσότεροι οι αντίπαλοι».

- Ποια είναι η θέση που σε «φτιάχνει» περισσότερο μέσα στο γήπεδο;

« Μου αρέσει να είμαι ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό και γενικότερα να έχω την δυνατότητα να κινούμαι και στις δύο πτέρυγες».

«Νιώθω προνομιούχος που συνεργάζομαι με τον κ.Δώνη»

- Πώς κυλάει η συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη;

«Νιώθω ευτυχής που ο κ.Δώνης με εμπιστεύεται και μοτ προσφέρει ευκαιρίες συμμετοχής. Εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε πως συμπεριφέρεται, όχι μόνο σε μένα αλλά και στους υπόλοιπους νεαρούς παίκτες. Πρέπει να το ζήσει κανείς από μέσα για να καταλάβει.

Είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή από πάνω μας. Μας μιλάει, μας καθοδηγεί, μας κατευθύνει, ενώ υπάρχουν στιγμές που νιώθω πως δεν είναι μόνο προπονητής, αλλά ακόμη και συμπαίκτης μου. Είναι κάτι το ξεχωριστό και νιώθω πραγματικά προνομιούχος που έχω την χαρά να συνεργάζομαι μαζί του».

- Η «χημεία» με τις παλιές σειρές της ομάδας και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, είναι πράγματι όσο καλή βγαίνει στο χορτάρι;

«Υπάρχει ένα καταπληκτικό κλίμα και μία αρμονική συνεργασία. Για να είμαι ειλικρινής, την περασμένη σεζόν ένιωθα περισσότερο αγχωμένος και γενικότερα ήμουν περισσότερο σφιγμένος στις κινήσεις και την συμπεριφορά μου.

Φέτος, με την είσοδο αρκετών νεαρών παικτών στην ομάδα, νιώθω περισσότερο απελευθερωμένος. Οι έμπειροι παίκτες και οι ισχυρές προσωπικότητες της ομάδας είναι δίπλα μας και μας καθοδηγούν. Πάνω απ΄όλα, είμαστε μία δεμένη ομάδα».

«Αξέχαστο το ντεμπούτο στο Ισραήλ»

- Το επίσημο ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ στο Ισραήλ εξακολουθεί να παραμένει έντονα αποθηκευμένο στη μνήμη σου;

«Φυσικά. Εκείνο το βράδυ θα μου μείνει πραγματικά αξέχαστο. Στην αρχή όταν με φώναξε ο προπονητής μου και μου είπε να ετοιμαστώ για να μπω στο παιχνίδι χρειάστηκε να περάσουν 2-3 λεπτά για να καταλάβω τι ακριβώς έχει συμβεί.
Όταν μπήκα στο γήπεδο ένιωθα τρομερά αγχωμένος. Προσπάθησα να καταπολεμήσω το τρακ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Πραγματικά αξέχαστη βραδιά, όπως φυσικά και εκείνη που ακολούθησε στον επαναληπτικό της Τούμπας».

- Πόσο ικανοποιημένους σας αφήνει η μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ;

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Σύμφωνα με όσα διαβάζω μάλιστα, είχε χρόνια ο ΠΑΟΚ να πραγματοποιήσει τόσο καλό ξεκίνημα τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου, θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι.

Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μία νέα ομάδα, με αρκετούς καινούργιους παίκτες, νέο προπονητή και διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία συγκριτικά με την περασμένη σεζόν. Υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε καθημερινά».

- Ξεπεράσατε μάλλον γρηγορότερα απ΄ότι ίσως πολλοί θα περίμεναν το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού…

«Υπήρξε μεγάλη στεναχώρια για τον πρόωρο αποκλεισμό στην Ευρώπη. Ωστόσο επιδιώξαμε να μην μείνουμε εκεί και να κοιτάξουμε μπροστά. Η ζωή και το ποδόσφαιρο συνεχίζονται».

«Εύρυθμη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα με τον Ιβάν Σαββίδη»

- Ο νέος μεγαλομέτοχος Ιβάν Σαββίδης έριξε σύνθημα πρωτιάς στις προγραμματικές δηλώσεις του. Πόσο εφικτός θεωρείς πως είναι ο στόχος της κορυφή για το φετινό ΠΑΟΚ;

«Θέλουμε και μπορούμε να παραμείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην κορυφή κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, κοιτώντας το κάθε παιχνίδι που έρχεται ξεχωριστά. Μπορούμε να παραμείνουμε σε επαφή με την κορυφή και γιατί όχι στο τέλος να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα κόψουμε πρώτοι το νήμα. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοδοξία του μεγαλομετόχου μας, σύμφωνα με όσα φρόντισε να μας μεταφέρει στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με τον Αρη και όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου».

- Τι αλλαγές σημειώθηκαν στην ομάδα έπειτα από τον ερχομό του καινούργιους ιδιοκτήτη;

«Σίγουρα η είσοδος του στον ΠΑΟΚ ήταν κάτι πολύ σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα, κάτι που είναι απαραίτητο για μία ομάδα που θέλει να΄χει πρωταγωνιστικούς στόχους. Ο κ.Σαββίδης προσφέρει πολλά και θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στο μέλλον».

«Τραγουδάω μόνος μου στην Τούμπα»

- Θα ήθελα να μας περιγράψεις τα συναισθήματα ενός παίκτη της ηλικίας σου και γεννημένου ΠΑΟΚτσή, όταν αγωνίζεται με τη φανέλα της αγαπημένης ομάδας σου στο κοινό της Τούμπας...

«Είναι κάτι το ξεχωριστό. Για μένα ήταν όνειρο ζωής. Η Τούμπα είναι η καλύτερη έδρα στην Ελλάδα και μία από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη. Είναι απόλαυση να παίζεις σε αυτό το γήπεδο. Ο κόσμος χαίρεται και στηρίζει τους νεαρούς παίκτες που προέρχονται από τον ΠΑΟΚ. Δεν σας κρύβω μάλιστα, πως κάποιες φορές τραγουδάω μόνος μου μέσα στο γήπεδο».  

- Πώς στα αλήθεια  φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια;

« Δεν σκέφτομαι το μέλλον. Με ενδιαφέρει το σήμερα και όχι το αύριο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και συγχρόνως, κάθε μέρα που περνάει να βελτιώνομαι σε ατομικό επίπεδο».

- Παρεμπιπτόντως, αρκετοί μάνατζερ ερίζουν για την απόκτηση των δικαιωμάτων σου. Υπάρχει κάποια εξέλιξη στην συγκεκριμένη υπόθεση;

«Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε προχωρημένες επαφές με τον κ.Πολ Κουτσολιάκο για την μεταξύ μας συνεργασία».

«Θαυμάζω το ήθος του Σαλπιγγίδη»

- Ποιον παίκτη θαυμάζεις περισσότερο και θα ήθελες να του μοιάσεις;

«Θα ήθελα όσο μεγαλώνω να προσπαθήσω να αποκτήσω το ήθος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως ένας απλός άνθρωπος. Από κει και πέρα υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που δεν θαυμάζει το φαινόμενο Μέσι;. Πραγματικά δεν χορταίνω να βλέπω αυτό τον ποδοσφαιριστή».



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved