Οι... εργάτες του Αστέρα

Οι... εργάτες του Αστέρα

Η χρονιά του Αστέρα Τρίπολης δεν εξελίχθηκε ιδανικά φέτος, καθώς βρέθηκε να παλεύει για την παραμονή του. Το Onsports εξετάζει ποιοι είναι οι παίκτες που στηρίχθηκαν φέτος οι Αρκάδες.

Η αγωνιστική σεζόν 2010-2011 τον επόμενο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ότι αφορά το Πρωτάθλημα, ενώ σε ότι αφορά τον Αστέρα Τρίπολης αναμένεται να σημειωθούν ανακατατάξεις. Βεβαίως πολλά θα εξαρτηθούν από το αν η αρκαδική ομάδα θα καταφέρει να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα αν  η ομάδα της Τρίπολης μείνει στην κορυφαία τη τάξει Εθνική Κατηγορία, θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη σεζόν για τον εκπρόσωπο της Πελοποννήσου.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι από την αρκαδική ομάδα αποχώρησαν εννέα ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Στάθης Ρόκας, Λούκας Βίλτσες, Μαρσελάο, Βαγγέλης Καούνος, Νίκος Λαζαρίδης, Γιώργος Αμπάρης, Έντερ, Ισραέλ Νταμόντε και στην θέση τους ήρθαν δεκαέξι ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι Χρήστος Πιπίνης, Σάββας Τσαμπούρης, Ρομπέρτο, Σαλίμ Αράς, Κρις, Σάσα Μους, Γκόραν Ρούμπιλ, Μαρκ Κερ, Ροζέριο Μάρτινς, Κώστας Φορτούνης, Μανώλης Στεφανάκος, Αρτούρας Ριμκεβίτσιους, Βλάντισλαβ Ιβάνοφ, Ντανιέλ Αλβάρεζ Ορόθκο,  Εμμανουέλ Φερνάντες Φρανκού, Ρούμπεν Παουλίδο. 

Παράλληλα να σημειώσουμε ότι από την αρκαδική ομάδα πέντε ποδοσφαιριστές αποχώρησαν κατά την διάρκεια της σεζόν και πιο συγκεκριμένα οι Λιονέλ Ρίος, Γαβριήλ Αποστολίδης, ενώ δανεικοί δόθηκαν οι Βασίλης Λαμπρόπουλος, Τάσος Μπακασέτας, Αρτούρας Ριμκεβίτσιους και Βλάντισλαβ Ιβάνοφ, Στον αντίποδα χειμερινή μεταγραφική περίοδο αποκτήθηκαν οι Θανάσης Παπάζογλου (δανεικός για έξι μήνες), Ράντοσλαβ Ματούσιακ και Νεμάνια Αρσενίεβιτς.

Ωστόσο μια πρώτη ματιά στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Τρίπολης, θα αποκαλύψει αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.Εξι βασικοί παίκτες την φετινή σεζόν, της αρκαδικής ομάδας αναμένεται να αποχαιρετήσουν την Τρίπολη το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο λόγος για τους Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Φυτανίδη, Μπαστία, Καρέρα και Πουλίδο, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, αλλά έως τώρα έχουν χάσει ελάχιστα παιχνίδια. Αποτελούν τον βασικό κορμό της αμυντικής λειτουργίας του Αστέρα και έχουν συμβάλλει σημαντικά με την παρουσία τους. 

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας έπαιξε 23 συνεχή παιχνίδια, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες των Αρκάδων φέτος, ενώ ο Ουριμπάρι δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να διατηρήσει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Πουλίδο αποτέλεσε μακράν την πιο πετυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού, χάνοντας τη θέση στο κέντρο της άμυνας, μόνο λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας. Ο Φυτανίδης αποτελεί το… πολυεργαλείο της ομάδας, καθώς βρίσκει θέση για το βασικό σχήμα είτε ως στόπερ, είτε ως αμυντικό χαφ, είτε ως ακραίος μπακ! Ο Μπαστία είναι ο σκληροτράχηλος μέσος που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του και μένει εκτός μόνο λόγω καρτών, ενώ τέλος ο Καρέρα αποτελεί τη βασική λύση για τη θέση του δεξιού χαφ.

Παράλληλα, οκτώ ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στην αρκαδική πρωτεύουσα μέχρι και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, βάσει συμβολαίου, και πιο συγκεκριμένα οι Αναστασόπουλος, Ρούμπιλ, Μπαρτολίνι, Ροτζέριο, Κρις, Ουντότζι, Λαδάκης, Αρσενίεβιτς, ενώ οι Ιβάνοφ, Αργυρόπουλος  Ριμκεβίτσιους, Αράς, Ματούσιακ, Φρανκού και οι νεαροί Μπακασέτας, Φορτούνης είναι «δεμένοι» στην Τρίπολη για περισσότερο καιρό. Ανάμεσα σε αυτούς, που έχουν μέλλον στην Τρίπολη, δεν είναι πολλοί όσοι έχουν κάνει απαραίτητη την παρουσία τους στην ενδεκάδα, αν και οι περισσότεροι υπολογίζονται στα πλάνα της ομάδας. 

Οι Ροτζέριο, Μπαρτολίνι, Λαδάκης αποτελούν βασικά στελέχη του Αστέρα, ενώ οι Αργυρόπουλος, Ουντότζι, Κρις, «μπαινοβγαίνουν» στην ενδεκάδα. Ο Αράς ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες μέχρι να τραυματιστεί και πλέον μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στη δράση. Και σίγουρα τον περιμένει μια θέση στην ενδεκάδα, καθώς είναι ένας από τους λίγους παίκτες που βοηθά στη δημιουργία φάσεων. Ο Ροτζέριο αν και δεν θυμίζει πολύ τον παίκτη που πέρυσι έβαλε 18 γκολ με τον Ολυμπιακό Βόλου, αποτελεί σχεδόν αναντικατάστατο μέλος των βασικών έντεκα. Οσο για τον Λαδάκη, αποτελεί την ψυχή των Αρκάδων στο γήπεδο που κυνηγά κάθε μπαλιά και κάθε φάση, κερδίζοντας το χειροκρότημα της εξέδρας. 

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως οι παίκτες που βασίζεται φέτος ο Αστέρας δεν είναι οι νεοαποκτηθέντες, αλλά όσοι έχουν μείνει χρόνια στην ομάδα, όμως το καλοκαίρι οι περισσότεροι μένουν ελεύθεροι. Στο κρίσιμο σημείο που βρίσκεται η ομάδα, με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να πλησιάζει, ο Παύλος Δερμιτζάκης καλείται να εμπνεύσει παίκτες για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό, αν και αρκετοί από αυτούς το καλοκαίρι θα αναζητήσουν νέα ποδοσφαιρική στέγη…

ΤΡΙΠΟΛΗ: Αρης Κολλιντζογιαννάκης



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved