Νταμπίζας: «Πρέπει να κρατήσει μπάλα ο Ολυμπιακός»

Νταμπίζας: «Πρέπει να κρατήσει μπάλα ο Ολυμπιακός»

Το βάρος στην άμυνα και την κυκλοφορία της μπάλας πρέπει να ρίξει ο Ολυμπιακός στο «Έμιρεϊτς» για να έχει ελπίδες, σύμφωνα με τον Νίκο Νταμπίζα.

Ο παλαίμαχος άσος, με θητεία στον Ολυμπιακό και στην Αγγλία μίλησε στον Sentra 103,3 για το αποψινό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την Άρσεναλ, αλλά και για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Τότεναμ. Για τους «πράσινους» ανέφερε ότι το ματς με τους Λονδρέζους αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να αναστρέψουν την κακή εικόνα που έχουν δημιουργήσει με το κακό τους ξεκίνημα στη σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νταμπίζα:

Για τις δυο προηγούμενες επισκέψεις του Ολυμπιακού στην έδρα της Αρσεναλ και την αποψινή: «Συμφωνώ απόλυτα με το παρελθοντικό ματς, τη βραδιά που ο Αντώνης είχε κρεμαστεί από τα δοκάρια και το περσινό που ο Ολυμπιακός την κοίταξε στα μάτια. Αυτό που έμεινε είναι ο τρόπος που έχασε πέρυσι. Συνεχόμενες καλές εμφανίσεις θα φέρουν μοιραία και καλά αποτελέσματα. Θα ήταν μια ψευδαίσθηση κι αποτέλεσμα να είχε πάρει στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός αν είναι ο καλύτερός σου παίκτης είναι ο τερματοφύλακας.

Το αποψινό ματς έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν που ήταν χαμηλό έπεσε κι άλλο. Η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει είναι μεγαλύτερη. Μοιραία χαμήλωσε και το ρόστερ του, υπάρχει και η προσαρμοστικότητα του προπονητή κι άλλα πολλά που πρέπει να υπερκεράσει. Είναι πολλά τα πλην και λίγα τα συν. Το ποδόσφαιρο εκπλήσσει, αλλά θα έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο σήμερα».

Για το αν θα πρέπει να εστιάσει ο Ολυμπιακός στο αμυντικό του παιχνίδι: «Θεωρώ ότι το κυρίαρχο ζήτημα είναι το πώς θα ανταπεξέλθει στην πίεση. Για να το ελαττώσεις είναι θέμα τι θα κάνεις όταν έχεις τη μπάλα στα πόδια σου. Τα χαρακτηριστικά των παικτών σε καίριες θέσεις για να κρατήσει μπάλα είναι πολύ σημαντικά. Ως επί το πλείστον οι αμυντικοί πρέπει να έχουν μεγάλο βαθμό ετοιμότητας, καθώς και όλη η ομάδα όταν αμύνεται. Είναι τεράστιας και ζωτικής σημασίας πως θα λειτουργήσεις με τη μπάλα στα πόδια. Αν δεν έχεις παίκτες, τότε μοιραία η πίεση θα αυξάνεται και το παιχνίδι θα πάει στα πόδια της Αρσεναλ».

Για τον Βενγκέρ κι αν συμφωνεί ότι είναι απόλυτα επιτυχημένος: «Συμφωνώ 1000% για τον Βενγκέρ. Έδωσε στόχο κι όραμα στην Αρσεναλ. Μπορεί να μην θεωρείται επιτυχημένος βάσει τίτλων, αλλά αν δείτε τους ισολογισμούς της Αρσεναλ και ήμουν πρόεδρος θα ήταν ο αγαπημένος μου προπονητής.

Αυτή είναι η διαφορά, όταν δίνεις ταυτότητα στον σύλλογο, όταν βάζεις ένα ταβάνι που βάζεις στον μισθό που θα πάρει ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Οταν έλεγε πάρε 70.000 λίρες στους Κάμπελ, Ανρί κι έλεγε δεν δίνω παραπάνω. Παραπάνω δεν πάει κανείς. Εχουμε ταβάνι. Σου δίνει ιδέα για τι άνθρωπο μιλάμε. Δεν φοβάται το κόστος. Έχει κριθεί απόλυτα επιτυχημένος. Έχει επίγνωση του κόστους της απόφασης που παίρνει. Όλες του οι αποφάσεις είναι γενναίες γιατί άφησε πολλούς μεγάλους να φύγουν. Είναι ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία της Αρσεναλ κι έχει καθορίσει την πορεία της τα τελευταία 15 χρόνια».

Για την απουσία του Τζεμπούρ: «Αν κρίνουμε με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιχνιδιού, θεωρώ ότι η ικανότητα που έχει να κοντράρει και η ποδοσφαιρική τρέλα να πιέσει ψηλά την άμυνα είναι ζωτικής σημασίας. Όταν βγαίνει από την 11άδα ένας τέτοιος παίκτης που έχει συνεχόμενα ματς, είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό του».

Για την Τότεναμ: «Ο Παναθηναϊκός ξέρει ότι είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, ψυχολογική, αγωνιστική. Απ' όπου και να το πάρεις. Μιλάμε για μια ομάδα που είναι στις 5 πρώτες της Αγγλίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Είναι δευτερογενής παράγοντας το παιχνίδι με την Τότεναμ.

Τα χαρακτηριστικά των παικτών της Τότεναμ είναι τέτοια που υποψία κενού χώρου αφεθεί θα φέρει άσχημα αποτελέσματα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού που περνούν τα ζόρια, θα πρέπει να προσαρμόσουν το πλάνο τους σε τέτοιο βαθμό για να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη. Aν το καταφέρει θα είναι λίγο πιο εύκολα. Η κατοχή είναι πολύ βασικό στοιχείο και για δημιουργία παιχνιδιού, αλλά και για χώρο και ανάπτυξη αντιπάλου. Το θέμα είναι να αμυνθεί σωστά».

Για το πώς λειτουργεί σε τέτοια ματς ο παίκτης: «Μεταμορφώνεται. Όταν υπάρχει το ελληνικό πρωτάθλημα το κάθε μέρα τα ίδια και παίζεις με μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου, από άποψης γηπέδου, συνθηκών, ρόστερ συνηθίζεις και είναι… κάθε μέρα φασολάδα. Οπότε, μπαίνεις με διαφορετική ψυχολογία. Όσο κακή κι αν είναι στο γυρνάει. Κι όταν είσαι από κάτω, σου δίνει τη δυνατότητα να βγάλεις μαχητικότητα και ψυχή. Βέβαια είναι ανάλογα και με την ιδιοσυγκρασία του παίκτη. Είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, ωστόσο, για να ανατρέψεις πράγματα».



Basket League, Ολυμπιακός: Μέσα ο Μιλουτίνοφ, εκτός ο Ράιτ στα play offs
Basket League, Ολυμπιακός: Μέσα ο Μιλουτίνοφ, εκτός ο Ράιτ στα play offs
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός: «Κανένα περιθώριο η Αστυνομία - Ακατάλληλο το Πανθεσσαλικό»
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός: «Κανένα περιθώριο η Αστυνομία - Ακατάλληλο το Πανθεσσαλικό»
Τελικός Conference League: Αυτός είναι ο τρόπος διάθεσης εισιτηρίων που θα επιστρέψει η Φιορεντίνα
Τελικός Conference League: Αυτός είναι ο τρόπος διάθεσης εισιτηρίων που θα επιστρέψει η Φιορεντίνα
Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Επιμένει για Ιωαννίδη η Σπόρτινγκ - «Μπορεί να φτάσει τα 20.000.000 ευρώ»
Μεταγραφές, Παναθηναϊκός: Επιμένει για Ιωαννίδη η Σπόρτινγκ - «Μπορεί να φτάσει τα 20.000.000 ευρώ»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved