Βεζυρίδης: «Θέλει στήριξη και υπομονή ο ΟΦΗ»

Βεζυρίδης: «Θέλει στήριξη και υπομονή ο ΟΦΗ»

Ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης παραχώρησε συνέντευξη για την πορεία του φετινού ΟΦΗ τονίζοντας πως η ομάδα χρειάζεται στήριξη.

Αναλυτικά, ο πρώην γκολκίπερ των κρητικών μίλησε στον Athletic Radio 104,2:

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Η εικόνα του ΟΦΗ με εκπλήσσει, όχι η βαθμολογική συγκομιδή, γιατί γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν. Με χαρά το λέω ότι ο ΟΦΗ παιχνίδι με παιχνίδι δένει περισσότερο. Περισσότερη αδυναμία παρουσιάζει στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά αυτό είναι ως αποτέλεσμα της έλλειψης εμπειρίας.

Σιγά-σιγά θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη και ο ΟΦΗ θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο. Για εμένα, όμως, ο καταλυτικός παράγοντας των τελευταίων χρόνων για τον ΟΦΗ είναι ο Νίκος Αναστόπουλος. Είναι ο λόγος που δεν φτάσαμε σε χειρότερες καταστάσεις και η παρουσία του ήταν καταλυτική, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε».

Για την μετέπειτα πορεία του: «Πιστεύω πως αν παραμείνει στον ίδιο ρυθμό, δείξει την ίδια σοβαρότητα και προσέξει το «Γεντί Κουλέ» τότε θα έχει κάνει μισό βήμα για την σωτηρία. Όμως, γνωρίζουμε όλοι ότι το αγωνιστικό δεν είναι το πρόβλημα. Η ομάδα γλιτώνει πάντα και πρέπει να εξυγιανθεί στο οικονομικό κομμάτι, ώστε σε δύο-τρία χρόνια να βρεθεί σε καλύτερη μοίρα. Χαίρομαι γιατί φέτος δεν συμβαίνουν τα ίδια προβλήματα που υπήρχαν πέρυσι. Ίσως έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις και τα επόμενα χρόνια να βρεθεί ψηλά ο ΟΦΗ και εκεί που αξίζει».

Για τον Στέφανο Γουναρίδη: «Αλίμονο αν κρίνουμε έναν τερματοφύλακα μέσα από ένα γκολ που δέχτηκε. Άλλοι, μεγαλύτεροι τερματοφύλακες έχουν δεχτεί χειρότερα γκολ. Ο Στέφανος είναι πολύ σοβαρός χαρακτήρας και ώριμος για την ηλικία του. Μην ξεχνάτε ότι αγωνιζόταν σε μικρότερες κατηγορίες, άρπαξε την ευκαιρία που του δίνεται, ώστε να υπερασπίζεται την εστία του ΟΦΗ και πιστεύω ότι έχει μπροστά του όλο το μέλλον. Μην ξεχνάτε ότι είναι και Πόντιος, που είναι ένα σημαντικό προσόν για έναν τερματοφύλακα!».

Για τον κόσμο του ΟΦΗ: «Μακάρι να γνώριζα προσωπικά όλους τους φιλάθλους του ΟΦΗ και όσα χρόνια ήμουν στον ΟΦΗ προσπάθησα να έχω σχέσεις με όσους περισσότερους γινόταν. Γι' αυτόν τον λόγο έδινα μέσα στο γήπεδο όλο μου το είναι, αυτόν τον τρόπο διάλεγε ο Βεζυρίδης για να πει ευχαριστώ στον κόσμο του ΟΦΗ».

Για το μήνυμα που στέλνει: «Ο κόσμος του ΟΦΗ έχει πιάσει το νόημα, είναι υπομονετικός και τον ευχαριστεί το γεγονός ότι βλέπει Κρητικόπουλα. Είναι αναγκαίο να καταλάβει ότι απαιτείται υπομονή και στήριξη. Ο φίλαθλος είναι και οπαδός. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πίκρα και αγανάκτηση, όμως αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη και υπομονή γιατί αποτελούν το αύριο του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ μπορεί να σωθεί οικονομικά μόνο με αυτόν τον τρόπο ώστε στην πορεία να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα».

Για την επιστροφή του στην Κρήτη: «Στην συγκεκριμένη πόλη και απέναντι στην συγκεκριμένη ομάδα, ήταν γνώριμο το συναίσθημα. Το ερώτημα θα ήταν πως θα αισθανόμουν αν ερχόμουν στο Ηράκλειο ως αντίπαλος του ΟΦΗ. Με τον Εργοτέλη έχω παίξει ως αντίπαλος του, αρκετές φορές. Βέβαια, έρχομαι από διαφορετική θέση, με διαφορετική ομάδα. Δεν έχει περάσει και αρκετός καιρός από τότε που έφυγα από το Ηράκλειο».

Για την μετάβαση του από την θέση του ποδοσφαιριστή σε αυτήν του προπονητή: «Σίγουρα, είναι πολύ δύσκολο. Πρόκειται για μια περίοδο που θέλει υπομονή, ψυχραιμία πόσο μάλλον τώρα που προέρχομαι από μια σαιζόν που έπαιζα σε υψηλό επίπεδο, με τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λιγκ. Όλα αυτά που έζησα 3 χρόνια με τον ΟΦΗ, κάνουν πιο δύσκολη την μετάβαση. Πλέον, κρεμόμαστε από τα χέρια και τα πόδια άλλων ποδοσφαιριστών και όχι από τα δικά μας».

Για τα νέα του καθήκοντα: «Πρέπει να έχεις παίξει αυτήν την θέση για να μπορείς να γίνεις καλός προπονητής. Είναι αναγκαίο να έχεις αγωνιστεί ως τερματοφύλακας και όσο ψηλότερα έχεις παίξει, τόσο το καλύτερο. Αυτό που θέλω να μεταδώσω είναι οι εμπειρίες, οι γνώσεις και η ψυχολογία ενός τερματοφύλακα. Η ψυχολογία ενός τερματοφύλακα είναι πολύ σημαντικό ζήτημα γιατί την μεταδίδει σε όλους τους συμπαίκτες του».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Είδαμε για ακόμα μια φορά τι έκαναν οι άρχοντες του ποδοσφαίρου. Έδωσαν ρεσιτάλ με τις αποφάσεις τους και στο ποδόσφαιρο γίνονται πράγματα και θαύματα. Έβγαλαν τρεις ομάδες που κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων ήταν θιγμένες. Η Football League έκανε άνω κάτω το πρωτάθλημα με 21 ομάδες. Εκ των οποίων υπάρχουν 7 – 8 που είναι πολύ δυνατές και αυτό προϋποθέτει ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα».

Για την Δόξα Δράμας: «Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Δεν ξέρουμε που μπορεί να φτάσει η κάθε ομάδα. Η Δόξα είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα που δεν θα μπορούσε να έχει άλλον στόχο πέραν της ανόδου. Στοχεύουμε ψηλά γιατί θέλουμε να είμαστε ανάμεσα σε αυτούς που θα πάρουν τον δρόμο για την Σούπερ Λιγκ. Πιστεύω ότι με τον προπονητή που έχουμε, τον κύριο Παπαδόπουλο που είναι ο καλύτερος στην κατηγορία γιατί γνωρίζει να μοντάρει ομάδες και να πάρουμε το κάτι παραπάνω που είναι η άνοδος στην Σούπερ Λιγκ».

Για τον Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που ανήκει στην Σούπερ Λιγκ. Σίγουρα δεν έχει την αίγλη των προηγούμενων χρόνων όμως εμείς τον σεβόμαστε και θα τον αντιμετωπίσουμε με τον σεβασμό που αξίζει να έχει».



Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved