Του ΠΑΟ τα καμώματα, τα βλέπει ο Λέτο και... κλαίει

Του ΠΑΟ τα καμώματα, τα βλέπει ο Λέτο και... κλαίει

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» έχουν πλέον χάσει το μέτρημα στο λογαριασμό των κακών εμφανίσεων. Με άνεση πήρε το Χ ο Αστέρας Τρίπολης στο ΟΑΚΑ (0-0), δικαιολογημένες οι «πράσινες» φωνές για πέναλτι στον Χριστοδουλόπουλο, αλλά ο Παναθηναϊκός εκπέμπει SOS.

Μια ομάδα που προκαλεί την αποδοκιμασία από τον κόσμο της, μια ομάδα που «φωνάζει» μέσα στο γήπεδο ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Το τι ακριβώς θα είναι αυτό, θα πρέπει άμεσα να το αποφασίσει ο Γιάννης Αλαφούζος, διότι το μαρτύριο που καλούνται σε εβδομαδιαία βάση να βιώνουν οι οπαδοί του τριφυλλιού δεν αντέχεται... Ο Παναθηναϊκός παραμένει χωρίς νίκη σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος ως γηπεδούχος (δύο στο ΟΑΚΑ και ένα στη Λιβαδειά), μετρώντας ισάριθμες ισοπαλίες και πλέον έχει... εγκατασταθεί στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας. Οι οπαδοί του ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες μετά το τέλος του αγώνα, κράζοντας διπλά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, όταν εκείνος τελευταίος -λόγω υποχρεώσεων με τη Nova- αποχώρησε για τα αποδυτήρια. Είναι πλέον σαφές ότι και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει το δικό του -μεγάλο- μερίδιο ευθύνης για την εικόνα του Παναθηναϊκού και τις επιλογές του στο ματς, τις οποίες και -προφανώς- θα πρέπει να αναλάβει.

Ο Φερέιρα επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και έδωσε την ευκαιρία στον Κώσατα Τριανταφυλλόπουλο να κάνει το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα, αν και κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Πίντο τον Βύντρα και να βάλει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Σεϊταρίδη. Δεν του βγήκε, ωστόσο, η απόφαση να παίξει με τον Φορναρόλι στην κορυφή, καθώς ο Ουρουγουανός χάθηκε έχοντας να αντιμετωπίσει τα θηρία, Σανκαρέ και Μπαρτολίνι. Και είναι πραγματικά απορίας άξιο το γεγονός ότι ενώ... φωνάζει από την αρχή της σεζόν το επιθετικό πρόβλημα, έφτασε ο Παναθηναϊκός να μπαίνει στον Οκτώβριο και να πετυχαίνει γκολ με το σταγονόμετρο...

Ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του έκανε μία έκπληξη (με βάση τουλάχιστον αυτά που περιμέναμε), αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τον Ντε Μπλάσις και χρησιμοποιώντας πίσω από τον Περόνε τον Κουρμπέλη, στο 4-2-3-1 με το οποίο παρέταξε τον Αστέρα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν γεμάτο και παρότι δεν είχε γκολ, αποζημίωσε τους ελάχιστους (περίπου 6.000-7.000) φίλους του «τριφυλλιού» που αποφάσισαν να περάσουν το απόγευμά τους στο ΟΑΚΑ. Έχοντας τον Χριστοδουλόπουλο σε καλή μέρα έπειτα από αρκετό καιρό, ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο γήπεδο ενέργεια, πάθος και διάθεση και σίγουρα έδειξε πολύ περισσότερα πράγματα από όσα έδειξε στα ματς με Πανθρακικό, Μάριμπορ και Ατρόμητο μαζί. Και μπορεί κάποιος να βγάλει δύο συμπεράσματα για τους «πράσινους» από τα πρώτα 45'. Το πρώτο είναι ότι στο πρώτο μέρος ήταν όντως άτυχοι. Τόσο γιατί στο 11' ο Κουκουλάκης δεν είδε την ανατροπή του Χριστοδουλόπουλου από τον Φούλοπ, ώστε να καταλογίσει πέναλτι (δύσκολη η φάση), όσο και γιατί το πολύ καλό σουτ του Λάζαρου στο 27' σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο, βέβαια, δεν είναι ενθαρρυντικό. Διότι για ένα ακόμα ματς, ο Παναθηναϊκός στηρίχτηκε στις προσωπικές ενέργειες και τις εμπνεύσεις των τεχνικών του παικτών και ειδικά του Κουίνσι, ο οποίος πάντως συνηθίζει να κάνει το κάτι παραπάνω και να σπαταλά τις όποιες ευκαιρίες θα μπορούσε να δημιουργήσει. Το «τριφύλλι» δεν έβγαλε αυτοματισμούς στο χορτάρι και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που δεν έπαιξε δα και κλειστά, ενώ κάνει μπαμ ότι χρειάζεται ενίσχυση στην επίθεση, καθώς δεν υπάρχει ο σέντερ φορ που θα βγάλει φάση από το πουθενά, πόσω μάλλον που θα την τελειώσει. Απόρροια όλων αυτών είναι ότι οι γηπεδούχοι δεν έβγαλαν άλλη καθαρή ευκαιρία.

Ο Αστέρας από την άλλη, δικαίωσε για πολλοστή φορά όσους τον θεωρούν από τις πιο καλά δουλεμένες ομάδες της κατηγορίας. Εκτός του ότι έκλεισε σωστά τους χώρους χωρίς κανείς να μπορεί να τον κατηγορήσει ότι έπαιξε αντιποδόσφαιρο, έφευγε άψογα στην κόντρα και βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις φάτσα με το γκολ. Είχε όμως την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν πολύ καλό Καρνέζη που νίκησε Ράγιος (20' και 38') και  Κουρμπέλη (21'), καθώς επίσης και να δει τη μπάλα να περνά λίγο άουτ έπειτα από κεφαλιά του Ναβάρο (20').

Μηδέν εις το πηλίκον

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Σισοκό αντί του Μαυρία, ενώ λίγο αργότερα μπήκε στο ματς και ο Πετρόπουλος ο οποίος αντικατέστησε τον Φορναρόλι. Αντί, όμως, ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο επιθετικός, δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο τον Αστέρα! Ο Κουίνσι αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για ζογκλεριλίκια, ο Χριστοδουλόπουλος εξαφανίστηκε, Βύντρα και Σπυρόπουλος δεν πήραν καθόλου επιθετικές πρωτοβουλίες, ενώ οι δύο του άξονα, Βιτόλο και Μαρίνος δεν μπόρεσαν να περάσουν ούτε μία μπαλιά στον Πετρόπουλο (δεν είναι άλλωστε και το φόρτε τους). Αποτέλεσμα; Ούτε μία ευκαιρία και λογικός εκνευρισμός στο ΟΑΚΑ.

Κρατώντας με άνεση το μηδέν στα μετόπισθεν, οι Αρκάδες μάλλον επαναπαύτηκαν. Είχαν μεν μια πολύ καλή στιγμή με τον Περόνε (νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Καρνέζη στο 60') και ένα απειλητικό σουτ με τον Ράγιος (70'), αλλά πέραν τούτου ουδέν. Κι όταν στο 80' αποβλήθηκε ο Τσαμπούρης, ήταν δεδομένο ότι οι φιλοξενούμενοι θα έμεναν ευχαριστημένοι και με την ισοπαλία.

Συμπερασματικά, οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν επομενο να αποδοκιμάσουν την αγαπημένη τους ομάδα έστω κι αν πήγαν με καλή διάθεση στο ΟΑΚΑ. Το πόση υπομονή πρέπει να κάνουν είναι κάτι που εναπόκειται στη δική τους κρίση. Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να αναγνωρίσουν είναι το «ευτυχώς στη ζωή που υπάρχεις κι εσύ». Κι όπου «εσύ» βάλτε «Καρνέζης»...

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης



Τένις: Άνοδος στο Νο 7 για τη Σάκκαρη
Τένις: Άνοδος στο Νο 7 για τη Σάκκαρη
NBA: Με επική ανατροπή στους τελικούς της Δύσης οι Τίμπεργουλβς - «Έσπασαν» τη Νέα Υόρκη οι Πέισερς
NBA: Με επική ανατροπή στους τελικούς της Δύσης οι Τίμπεργουλβς - «Έσπασαν» τη Νέα Υόρκη οι Πέισερς
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (20/05) - «Το πιο μάγκικο» ο ΠΑΟΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (20/05) - «Το πιο μάγκικο» ο ΠΑΟΚ
Super League: Το «μονοπάτι» του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο νέο Champions League
Super League: Το «μονοπάτι» του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στο νέο Champions League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved