Super League: Η Τούμπα στις… φλόγες

Super League: Η Τούμπα στις… φλόγες

Το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη, το βράδυ της Κυριακής (30/9) κλέβει την… παράσταση από το… μενού της δεύτερης μέρας της 5ης αγωνιστικής.

Η «μάχη» της Θεσσαλονίκης θα… ρίξει την αυλαία στις κυριακάτικες αναμετρήσεις, ενώ αντίθετα στην Κομοτηνή θα… ανοίξει το πρόγραμμα με την κόντρα του Πανθρακικού με τη Βέροια. Στο… μεσοδιάστημα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και ο Πλατανιάς την SKODA Ξάνθη.

Πανθρακικός - Βέροια (16.00, Novasports 1)

Απότομα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα ο Πανθρακικός μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, καθώς δέχθηκε τέσσερα γκολ στο Καραϊσκάκη από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και απάντησε μόλις στο ένα. Πρόκειται, ωστόσο, για μια ήττα που ήταν εντός προγράμματος και που όπως λένε στην Κομοτηνή, δεν είναι ικανή να χαλάσει το καλό κλίμα της ομάδας και να την επηρεάσει. Άλλωστε, για να μείνει στην κατηγορία ο νεοφώτιστος Πανθρακικός, θα πρέπει να νικά σε εξάποντα ματς όπως στο σημερινό και όχι ντε και καλά κόντρα στον Ολυμπιακό.

Με μεγάλο όπλο την έδρα του, το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη φιλοδοξεί να πάρει ένα τρίποντο το οποίο παράλληλα θα στερήσει από τη «βασίλισσα» που έχει τον ίδιο στόχο. Ο τεχνικός του Πανθρακικού δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Ουσιαστικά, από τη στιγμή που και ο Βαϊρουά μπήκε στην αποστολή και μάλλον θα παίξει, ο μόνος που δεν υπολογίζεται είναι ο Στάθης.

Η αποστολή του Πανθρακικού

Αντίλοβιτς, Μπαικαρά, Σερφά, Λουσέρο, Μουνάφο, Κοντογουλίδης, Κουτσόπουλος, Κυβελίδης, Λαδάκης, Μακρυδημήτρης, Μίνγκας, Πρίττας, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Βαϊρουά, Παπαδόπουλος, Κάστσελαν

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε την περασμένη εβδομάδα η Βέροια, η οποία επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα ματς που επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπάρμπα.

Με καλή ψυχολογία και ακόμα καλύτερη διάθεση στη θέα του Μπάρμπα να επιστρέφει χωρίς πρόβλημα στις προπονήσεις, οι παίκτες της Βασίλισσας θέλουν να φύγουν αλώβητοι από μια δύσκολη έδρα, κάτι που κατάφεραν πέρσι σε επίπεδο Football League (0-0). Ο Νίκος Καρύδας κατέστρωσε τα πλάνα του γνωρίζοντας ότι οι Τόμας, Ιωάννου και Ζε Βίτορ.

Η αποστολή της Βέροιας

Καντιμοίρης, Τζόναθαν, Μπάρμπας, Ορέστες, Κάλι, Γεωργέας, Γεωργιάδης, Εβέρτον, Βεργώνης, Καλογέρης, Καφές, Μπεγιόν, Ολαϊτάν, Κάρλος, Μπαργκάν, Καλτσάς, Γκιγιέρμο, Παυλίδης, Κόστλι

Πλατανιάς - SKODA Ξάνθη (18.15, Novasports 2)

Την απειρία του και το γεγονός ότι πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο πλήρωσε ουσιαστικά στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Πλατανιάς και μοιραία ηττήθηκε 2-1. Οι Χανιώτες πάντως έδειξαν για μία ακόμα φορά ότι είναι υπολογίσιμοι και ότι έχουν το υλικό για να παραμείνουν άνετα στην κατηγορία. Σήμερα, δίνουν το δεύτερο παιχνίδι τους στα Περιβόλια και φιλοδοξούν να κρατήσουν ξανά το μηδέν, όπως έκαναν με τον Ατρόμητο, με τη διαφορά ότι τώρα θέλουν να ματώσουν και δίχτυα ώστε να πάρουν τρεις και όχι έναν βαθμούς.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου έχει δύο σημαντικές απώλειες, καθώς Μαραγκουδάκης και Ποτουρίδης αντιμετωπίζουν προβλήματα και προστέθηκαν στη λίστα με τους απόντες, όπου βρίσκονται επίσης και οι Αρότσα, Ναζλίδης.

Η αποστολή του Πλατανιά

Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γιακουμάκης, Γκονζάλες, Δέντσας, Ντράμι, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Ντόε, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Τζανής, Τσοντάκης

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Μπαρτσελόνα και έτσι η εντός έδρας ήττα με 3-0 ήταν πολύ βαριά για την Ξάνθη. Τόσο βαριά που ανάγκασε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δηλώσει παραίτηση και οδηγεί την ακριτική ομάδα στην αναζήτηση προπονητή για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι προπονητής υπήρχε έστω και υπηρεσιακός. Ο κ. Δανιήλ ωστόσο στάθηκε πολύ άτυχος καθώς σε μια σύγκρουση με τον Ντάνι κατά τη διάρκεια της προπόνησης έπεσε στο έδαφος και υπέστη κάταγμα στο ισχίο. Στην άκρη του πάγκου στο σημερινό παιχνίδι θα καθίσει ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος αν μη τι άλλο θα έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Και λέμε σχεδόν όλους, καθώς ο Κομεσίδης ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και έμεινε στην Ξάνθη.

Η αποστολή της SKODA Ξάνθης

Βιβιανί, Λοντίγκιν, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καζούμπα, Σάντος, Βάλλας, Ντάνι, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Γκατσολάρι, Μαρσελίνιο, Μαρίν, Πλατέλλας, Ονουάτσι, Μαρκόφσκι, Ράνος και Νάκας.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης (18:15, Novasports 1)

Σε οριακό σημείο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά τα τελευταία αποτυχημένα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία του τρία παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη με την κορυφή να… απέχει χιλιόμετρα από αρκετά νωρίς. Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας και η νίκη θεωρείται αυτοσκοπός, καθώς ενδεχόμενη γκέλα θα φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Στα αγωνιστικά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε με μεγάλη του ικανοποίηση τους Ζέκα και Ιμπραΐμ Σισοκό να επιστρέφουν κανονικά στην τελευταία προπόνηση και να τίθενται στη διάθεσή του για τη σημαντική αυτή αναμέτρηση.  Εκτός της 18μελούς αποστολής έμειναν οι: Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σο, Κοτσόλης, Ταμπάκης, Μπαρμπαρούσης, Λαγός, Δώνης, Κουσίδης, Μαρινάκης και Φουρλάνος, καθώς και ο τιμωρημένος Κατσουράνης.

Συνέχεια στις θετικές του εμφανίσεις θέλει να δώσει ο Αστέρας Τρίπολης στο ΟΑΚΑ όπου εκεί ξεκίνησε τη φετινή του πορεία επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει τρεις νίκες και μόλις μία ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και βρίσκεται κοντά στις πρώτες θέσεις. Απέναντι στο «τριφύλλι» θέλει να αποδείξει ότι η μέχρι σήμερα πορεία του, μόνο τυχαία δεν είναι και αυτό θα επιτευχθεί με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με 20 ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψει στην Αθήνα για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Αστέρας Τρίπολης, με τον Σάκη Τσιώλη να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ενόψει του παιχνιδιού με τους «πράσινους».

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης

Φούλοπ, Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Καστέλς, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ουσέρο, Καρντάσιο, Αναστασόπουλος, Ράγιος, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Περόνε, Καλαντζής.

ΠΑΟΚ - Άρης (20:30, Novasports 1)

Όποιες και αν είναι οι συνθήκες ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, οι δύο ομάδες συνθέτουν ένα από τα κλασικά ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο «δικέφαλος» του Βορρά, έχει μεγάλους στόχους τη φετινή σεζόν και θέλει να τερματίσει πάνω από τον Παναθηναϊκό διεκδικώντας την έξοδό του στους ομίλους του Champions League μέσω της 2ης θέσης της βαθμολογίας. Το ξεκίνημα είναι εξαιρετικό για την ομάδα του Γιώργου Δώνη καθώς στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια έχει τρεις νίκες και μία ήττα από τον Ατρόμητο. Επί του Άρη δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από το τρίποντο, καθώς περισσότερο και από τους βαθμολογικούς λόγους, μία νίκη σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι έχει ξεχωριστή σημασία.

Ο Έλληνας τεχνικός για τη μεγάλη αναμέτρηση, δεν έχει σημαντικά προβλήματα συγκριτικά με τα τελευταία παιχνίδια, καθώς εκτός τις τελευταίες εβδομάδες είναι οι Γκαρσία και Βιβιάν.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ

Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Πέλκας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Λόρενς, Ρομπέρ, Χακόμπο.  

Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη σίγουρα υστερεί σε ποιότητα από την αντίστοιχη του Γιώργου Δώνη. Σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις μεγάλο ρόλο παίζει το πάθος και η θέληση. Κάτι που δεν λείπει από τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι στα τελευταία τους δύο παιχνίδια με ΑΕΚ και Άρη κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα χωρίς να εντυπωσιάσουν, δείχνοντας αυταπάρνηση.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει δυο ερωτηματικά, καθώς την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Αγκάνθο και Πουλίδο οι οποίοι πήραν μέρος κανονικά στην τελευταία προπόνηση. Ανησυχία υπήρξε και με τον Γκέσιο που είχε ενοχλήσεις στο γόνατο. Σταθερά εκτός παραμένει ο Τριανταφυλλάκος.

Η αποστολή του Άρη

Βελλίδης, Διούδης, Πουλίδο, Νούνο Κοέλιο, Αγκάνθο, Ασλανίδης, Γιαννίτσης, Γιαννιώτας, Γκέσιος, Καζναφέρης, Καπετάνος, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Αγγελούδης, Παντίδος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Ψυχογιός, Κοτσώνης.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved