Αγχωτικό «διπλό» ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Ατρόμητο

Αγχωτικό «διπλό» ο Ολυμπιακός, 1-0 τον Ατρόμητο

Μετά… κόπων και βασάνων «δραπέτευσε» από το Περιστέρι ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 1-0 με τέρμα του Φουστέρ (32’) και συνέχισε με το απόλυτο στη Super League. Καλύτερος αλλά… άσφαιρος ο Ατρόμητος.

Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη ουσιαστική τους… επίσκεψη στα καρέ του Ιτάνζ και στην συνέχεια έδωσαν… χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά τον Κάρολ και γνώρισαν την πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.

Γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα

Οι «κυανόλευκοι» θέλησαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό και πίεσαν ψηλά από την αρχή με στόχο να πετύχουν ένα τέρμα που θα… μετέφερε το άγχος στους Πειραιώτες, ωστόσο, μόλις στο 1’ ο Κάρολ «διάβασε» έξυπνα την φάση και βγήκε προ του Σουμπίνιο και μπλόκαρε.

Η… απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Ιμπαγάσα, που αποτέλεσε τον κινητήριο… μοχλό των φιλοξενούμενων έκανε τη σέντρα, ωστόσο, στο δεύτερο δοκάρι ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να πιάσει όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια, οι «κυανόλευκοι» έλεγξαν την αναμέτρηση και προσπάθησαν δις να απειλήσουν την εστία του Κάρολ με τον ίδιο… πρωταγωνιστή, τον Ιγκλέσιας, αλλά στο 18’ η κεφαλιά του δεν είχε την πορεία που θα ήθελε ο Αργεντινός μέσος και στο 22’ το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Στο 28’ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, αναγκαστική, καθώς ο Τάσος Παπάζογλου έδωσε τη θέση του στον Λεάντρο Γκρέκο, μια και του βγήκε ο ώμος, έπειτα από σύγκρουση με τον Κούκι. Ο Ιταλός πέρασε στη μεσαία γραμμή, με τον Μοντέστο να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας που κάλυπτε ο Έλληνας αμυντικό. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ατρόμητος θέλησε να εκμεταλλευτεί τη… σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού από την αναγκαστική αλλαγή, αλλά το σουτ του Σουμπίνιο πέρασε άουτ.

Τιμώρησε τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός

Από την στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο σημείο του αγώνα που είχαν την υπεροχή, οι Πειραιώτες τους… τιμώρησαν στο 32’ με τον Φουστέρ, ο οποίος με κοντινό πλασέ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στα καρέ του Ατρόμητου και το κακό διώξιμο του Λαζαρίδη, έπειτα από κεφαλιά του Μήτρογλου στο δοκάρι.

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ έφτασε και πάλι με αξιώσεις στην άμυνα του Ιτάνζ, όταν Μασάντο και Ιμπαγάσα άλλαξαν ωραία την μπάλα, όμως, ο πορτιέρο του Ατρόμητου βγήκε και μπλόκαρε προ του Μήτρογλου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το σουτ του Σκόνδρα, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κάρολ.

Φλύαρη υπεροχή των γηπεδούχων

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κυανόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά και στο 53’ θα μπορούσαν να είχαν φέρει το ματς στα ίσια, αλλά ο Σουμπίνιο αιφνιδιάστηκε από την πορεία της σέντρας του Σκόνδρα και ο Κάρολ μποόκαρε. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο στον Ατρόμητο ή αν θέλετε οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς τα… χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην προκαλέσουν προβλήματα για την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Απίστευτες ευκαιρίες από Μασάντο και Γκρέκο

Μάλιστα, στο 67’ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο τέρμα του με τον Χολέμπας, ο οποίος εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Οι Πειραιώτες ανέβασαν… στροφές, βρήκαν τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ, ωστόσο, Γκρέκο (75’) και Μασάντο (78’) κατάφεραν να… χάσουν δύο σημαντικές ευκαιρίες να «κλειδώσουν» την αναμέτρηση, με τα πλασέ τους να φεύγουν άουτ!

Στα επόμενα λεπτά, το... σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ατρόμητο να έχει την υπεροχή του αγώνα, να πιέζει την εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν σημαντικά τον Κάρολ και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πέμπτη του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα...

Θυμηθείτε το pregame και την εξέλιξη του αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός από το γήπεδο του Onsports.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved