Έπνιξε τον ΟΦΗ και νίκησε η Κέρκυρα

Έπνιξε τον ΟΦΗ και νίκησε η Κέρκυρα

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Κέρκυρα! Οι Φαίακες επικράτησαν 2-1 του ΟΦΗ, αν και τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες, χάρη σε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο.

Ο Αγρίτης στο 30’ και ο Γιάντσης το 32’ σημείωσαν δύο εξαιρετικά γκολ για την Κέρκυρα, που κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μέρος. Στο 57’ ο Σόουζα με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για τον ΟΦΗ, όμως οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, παρά το γεγονός ότι στο 77’ ο Κοντοδήμος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες.

Την πρώτη της φετινή νίκη έψαχνε η Κέρκυρα απέναντι στον ΟΦΗ και μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να την πάρει. Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου από το ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ οι Κρητικοί τους έδωσαν χώρο και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί με αντεπιθέσεις. Όσο περνούσε η ώρα, οι Φαίακες αύξαναν την πίεση και είχαν κάποια καλά σουτ με τον Μπάρκογλου. Όμως ο έμπειρος επιθετικός στο 25’ τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή, με τον Γιάντση να περνά στη θέση του.

Και στο 30’ ο Αγρίτης με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 1-0, ενώ δύο λεπρά αργότερα, ο Γιάντσης με εκπληκτικό σουτ, μετά από λάθος του Χαριτωνίδη, σημείωσε το 2-0 για την Κέρκυρα. Σε ένα δίλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα ασφαλείας, με τον ΟΦΗ να μην έχει ούτε μια τελική προσπάθεια. Κι αυτό γιατί έλειπε  το καθαρό μυαλό στους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, όταν έφταναν κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Κουτσιανικούλης, Ιωαννίδης άφησαν τη θέση τους στους Ζορμπά, Βιτώρο, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ο ΟΦΗ πιο επιθετικό χαρακτήρα στο παιχνίδι του. Όμως η Κέρκυρα συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και στο 49’ ο Γιάντσης βγήκε απέναντι από τον Γουναρίδη, με το πλασέ του να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι των Κρητικών. Στο 57’ ο ΟΦΗ κατάφερε να μειώσει το σκορ, όταν ο Ζορμπάς έκανε τη σέντρα και ο Σόουζα με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή ήταν η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του ΟΦΗ και κατάφερε να την μετατρέψει σε γκολ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν φάσεις, ωστόσο στο 77’ η Κέρκυρα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κοντοδήμου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στα τελευταία λεπτά, ο ΟΦΗ αύξησε την πίεση, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Παπάζογλου στο 89’ να μην μπορεί να νικήσει τον Αναστασόπουλο από το ένα μέτρο. Το 2-1 έμεινε ως το τέλος με την Κέρκυρα να παίρνει την πρώτη της φετινή νίκη.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό το παιχνίδι Κέρκυρα-ΟΦΗ



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved