«Σπαθάτη» ισοπαλία για Παναθηναϊκό και Ατρόμητο

«Σπαθάτη» ισοπαλία για Παναθηναϊκό και Ατρόμητο

Κακός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, έμεινε στο 1-1 στη Λιβαδειά με τον Ατρόμητο, καθώς σε ένα ολόκληρο 90λεπτο δεν κατάφερε να κάνει κλασική ευκαιρία. Ανώτεροι οι Περιστεριώτες, «πάτσισαν» με κεραυνό του Ιγκλέσιας το γκολ του Τοτσέ με εκτέλεση πέναλτι και μπορούσαν να φύγουν και με το τρίποντο από τη Βοιωτία.

«Crash-test για δύο» είχαμε γράψει στο Onsports στον τίτλο της προαναγγελίας του σημερινού αγώνα και πράγματι κάτι τέτοιο ήταν για αμφότερες τις ομάδες το παιχνίδι της Λιβαδειάς. Για τον μεν Παναθηναϊκό για ευνόητους λόγους, καθώς η βαθμολογική του συγκομιδή, αλλά και η ψυχολογία παικτών και οπαδών δεν άντεχε άλλη απώλεια. Στον Ατρόμητο, από την άλλη, ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα δεν θα του στοίχιζε και πάρα πολλά. Οι Περιστεριώτες, όμως, αφενός γνώριζαν ότι δύσκολα θα ξαναβρούν τους αντιπάλους τους σε αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζοντάς τους μάλιστα σε ουδέτερο έδαφος, αφετέρου είχαν μια καλή ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Αυτό που τελικά συνέβη είναι ότι ο μεν Ατρόμητος επιβεβαίωσε στον εαυτό του ότι διαθέτει την ποιότητα και τη δυνατότητα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα και ότι δικαιούται να ονειρεύεται ακόμα και τη δεύτερη θέση, καθώς με τα μέχρι τώρα τουλάχιστον δεδομένα, δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Όσο για τους «πράσινους», απογοήτευσαν για ένα ακόμα παιχνίδι και μάλλον θα πρέπει να νιώθουν και τυχεροί που κέρδισαν το πέναλτι και σκόραραν, καθώς σε ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο, δεν δημιούργησαν ούτε μία κλασική ευκαιρία!

Ο Ατρόμητος τα σουτ, ο Παναθηναϊκός το γκολ

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να χωριστεί σε τρία μέρη. Από το ξεκίνημα του ματς μέχρι και το 15', δεν έγινε το παραμικρό, ικανό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των περίπου 3.000 φίλων του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό, η μπάλα βρισκόταν συνεχώς στο κέντρο του γηπέδου και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Από το 15' έως και το 35', ο Ατρόμητος κυριάρχησε έχοντας πρώτα φροντίσει να οργανωθεί καλά στην άμυνα και να κερδίσει σιγά σιγά μέτρα στο γήπεδο. Μέσα σε ένα τρίλεπτο, από το 17' έως το 19', οι Περιστεριώτες επιχείρησαν τρία επικίνδυνα σουτ εκτός περιοχής, δύο με τον Μπρίτο και ένα με τον Σουμπίνιο, ενώ λίγο αργότερα τους μιμήθηκε και ο Σκόνδρας, ο οποίος αν και σούταρε με το κακό του πόδι (αριστερό), έστειλε τη μπάλα εντός εστίας αναγκάζοντας τον Καρνέζη να πέσει στη δεξιά του γωνία για να μπλοκάρει τη μπάλα. Πιο κοντά στο γκολ, όμως, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασε στο 24' όταν έπειτα από πανέξυπνη κάθετη του Σουμπίνιο, ο Μπρίτο έκανε σωστό κοντρόλ, πέρασε και τον Καρνέζη που είχε βγει από την εστία του, αλλά για κακή του τύχη, λίγο πριν πλασάρει στην κενή εστία, ο Βύντρα του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε όλο αυτό το διάστημα δεν είχε καταφέρει να αγχώσει τον Ιτάνζ, αφυπνίστηκε από το 35' και έπειτα. Κλασική ευκαιρία δεν μπόρεσε να κάνει δημιουργώντας εκ νέου προβληματισμό στους οπαδούς του, ωστόσο βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τη βοήθεια του Σπάθα! Ο διαιτητής του αγώνα έκανε ένα σημαντικό λάθος στο 39', καθώς ο Σουμπίνιο προσπάθησε να εμποδίσει τον Σπυρόπουλο να μπει στην περιοχή, ωστόσο ο μπακ του «τριφυλλιού» έμεινε όρθιος παρά το κράτημα του αντιπάλου και ετοιμαζόταν για την παράλληλη σέντρα. Ο Σπάθας λανθασμένα δεν άφησε τη φάση να συνεχιστεί εφαρμόζοντας τον κανόνα του πλεονεκτήματος, αλλά από το φάουλ που εκτελέστηκε προέκυψε... και το πέναλτι.

Ο Γιαννούλης κράτησε μέσα στην περιοχή τον Φορναρόλι κι ο Τοτσέ δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Πήρε τη μπάλα από τα χέρια των συμπαικτών του και νιώθοντας σίγουρος για τον εαυτό του, ανέλαβε την εκτέλεση νικώντας τελικά τον Ιτάνζ και βοηθώντας συμπάικτες και οπαδούς να ξεσπάσουν!

Απόδοση δικαιοσύνης

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε αποφασισμένος να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης. Σε αρκετά σημεία του αγώνα μάλιστα, υπήρχαν πεντάλεπτα που οι Περιστεριώτες είχαν κλείσει τον Παναθηναϊκό και έψαχναν τρόπο να διασπάσουν την άμυνά του. Αφού χάθηκε μια μικροευκαιρία με κεφαλιά του Σουμπίνιο (51') και μια κλασική και διπλή με Λαζαρίδη (κεφαλιά που αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή) και Φυτανίδη (σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στην εξέλιξη της φάσης του 64'), ήρθε τελικά το πολυπόθητο για τους «κυανόλευκους» γκολ στο 77', σε μια φάση που δεν προμήνυε κινδύνους για τον Καρνέζη.

Ο Ζέκα είχε στην κατοχή του τη μπάλα κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, όταν ο Μπέλιτς του την πήρε μέσα από τα πόδια, έστρωσε στο ύψος της μικρής περιοχής στον Ιγκλέσιας και αυτός με βολίδα έφερε το ματς στα ίσια. Οι παίκτες και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, πάντως, διαμαρτυρήθηκαν έντονα θεωρώντας ότι ο Σέρβος υπέπεσε σε φάουλ κλέβοντας τη μπάλα από τον Πορτογάλο.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο μεν Ατρόμητος φρόντισε περισσότερο να μην δεχθεί φάσεις παρά να δημιουργήσει μήπως και βρει το δεύτερο τέρμα, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι κλείστηκε. Ο δε Παναθηναϊκός, δεν είχε ούτε δυνάμεις, ούτε ψυχολογία για να αντιδράσει και με εξαίρεση κάποιες μικροεξάρσεις των Κουίνσι και Σισοκό, δεν μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή του Ιτάνζ.

Το 1-1 της Λιβαδειάς διατηρεί αήττητο τον Ατρόμητο (δέχθηκε πάντως το πρώτο γκολ της σεζόν), ενώ την ίδια ώρα, φέρνει τον Παναθηναϊκό στο -9 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Το χειρότερο; Εκτός του ότι έχασε τον Μπουμσόνγκ (αποχώρησε τραυματίας), το «τριφύλλι» δεν έδειξε σημάδια βελτίωσης παρότι άπαντες ήταν αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις στο συγκεκριμένο ματς. Αν κάτι μπορεί να κρατήσει ο Φερέιρα από τον αγώνα της Λιβαδειάς είναι το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του. οι πικρές για τον Παναθηναϊκό αλήθειες όμως είναι αφενός ότι ο ασθενής δεν γιατρεύεται εύκολα, αφετέρου ότι τον ρόλο του Παναθηναϊκού στο σημερινό ματς τον είχε ο Ατρόμητος...

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Ατρόμητος



Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 Mixed
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 Mixed
Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι «αγκάλιασε» τον τίτλο - Στο Champions League η Άστον Βίλα
Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι «αγκάλιασε» τον τίτλο - Στο Champions League η Άστον Βίλα
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανυπόμονος για το Final Four της Euroleague ο Λεσόρ – «Χρειαζόμαστε τον κόσμο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανυπόμονος για το Final Four της Euroleague ο Λεσόρ – «Χρειαζόμαστε τον κόσμο»
Μίλτος Τεντόγλου: «Σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με... φάνε»
Μίλτος Τεντόγλου: «Σίγουρα στα μετάλλια στο Παρίσι, οι Τζαμαϊκανοί θέλουν να με... φάνε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved