Πρώτη νίκη και με τη... βούλα για τον ΟΦΗ, 2-1 την ΑΕΚ

Πρώτη νίκη και με τη... βούλα για τον ΟΦΗ, 2-1 την ΑΕΚ

Ο ΟΦΗ βρήκε για πρώτη φορά φέτος γκολ από πόδια δικών του παικτών και χάρη στις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Σίσιτς και Ιωαννίδη, επικράτησε στο Γεντί Κουλέ της ΑΕΚ (2-1) και πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στη σεζόν, αφήνοντας παράλληλα την Ενωση στον έναν μόλις βαθμό. Ο Φουρτάδο σκόρερ των φιλοξενούμενων με εντυπωσιακό τακουνάκι.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη, σήμερα ο ΟΦΗ σκόραρε στη σωστή εστία (αυτό είναι το προτέρημα του πέναλτι, ότι δεν γίνεται να κάνεις λάθος...) και πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη, την ίδια ώρα που η αντίπαλός του ΑΕΚ, βιώνει πλέον για τα καλά τις συνέπειες της έλλειψης λύσεων, καθώς παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας έχοντας μόλις έναν βαθμό.  

Όποιος πίστευε πριν την έναρξη του ματς ότι στο πρώτο ημίχρονο θα σημειώνονταν τρία γκολ, διεκδικεί τον τίτλο του απογόνου του Νοστράδαμου. Όχι ότι υποτιμά κανείς τον ΟΦΗ και την ΑΕΚ, αλλά όπως και να έχει, η μέχρι τώρα εικόνα τους στο πρωτάθλημα δεν άφηνε ελπίδες για υπερθέαμα στο «Γεντί Κουλέ». Κι όμως... Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν γεμάτο. Μπορεί όσοι παρακολούθησαν το ματς να μην τρελάθηκαν με την ποιότητά του, κανείς όμως δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι έμεινε παραπονεμένος. Ο μεν ΟΦΗ είχε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες και σημείωσε δύο γκολ από το σημείο του πέναλτι, η δε ΑΕΚ μάς χάρισε ένα πανέμορφο τέρμα και μπόλικο πάθος.

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου μπήκαν πιο δυνατά από τους αντιπάλους τους στο παιχνίδι και μόλις στο 4' απείλησαν για πρώτη φορά τον Αραμπατζή. Ο Σίσιτς έβγαλε την κάθετη στον Κουτσιανικούλη, αυτός επιχείρησε από πλάγια θέση το σουτ, ωστόσο ο γκολκίπερ της Ενωσης ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε το μηδέν. Ακολούθησαν δέκα λεπτά γεμάτα από λάθη και κακό ρυθμό, μέχρι που στο 17', ο ΟΦΗ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα από την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ήταν αυτός που σε μια προσπάθεια να ντριμπλάρει τον Κορδέρο έπεσε στο έδαφος, οδηγώντας τον διαιτητή Θάνο στην απόφαση να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Μια απόφαση, πάντως, που ήταν αυστηρή. Ο Σίσιτς δεν χαρίστηκε, έστειλε από την άλλη γωνία τον Αραμπατζή και το «Γεντί Κουλέ» πήρε φωτιά.

Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ, οι γηπεδούχοι έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Κουτσιανικούλη να μην προλαβαίνει στο τσακ την έξοδο του Αραμπατζή και η ΑΕΚ απάντησε με μια κεφαλιά του Κατίδη που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Φτάσαμε έτσι στο 41', όταν Σίσιτς και Ιωαννίδης άλλαξαν ρόλους. Ο Σλοβένος ήταν δηλαδή αυτός που κέρδισε το πέναλτι (πεντακάθαρη η παράβαση στην προβολή του Αρκούδα) και ο Ιωαννίδης αυτός που το αξιοποίησε νικώντας τον Αραμπατζή με εντυπωσιακή εκτέλεση.

Πριν καν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ΑΕΚ απάντησε και μάλιστα με πολύ ωραίο γκολ. Ο Κατίδης έπιασε συρτό σουτ έξω από την περιοχή και ο Φουρτάδο, ο οποίος είχε πλάτη στο τέρμα, έβαλε το πόδι του στην πορεία της μπάλας και με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα του Γουναρίδη.

Κράτησε ο Αραμπατζής, κράτησε κι ο ΟΦΗ

 

Γεμάτο συγκινήσεις και πολλή αγωνία ήταν και το δεύτερο ημίχρονο παρότι δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα. Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του ματς, λόγω και της οπισθοχώρησης του ΟΦΗ που επέλεξε να μην ρισκάρει και να διατηρήσει απλώς το προβάδισμα και άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μόλις δύο φορές κοντά στην ισοφάριση, αλλά τόσο η κεφαλιά του Φουρτάδο στο 72' όσο και αυτή του... Παπάζογλου (έχει θέμα με την τάση για αυτογκόλ ο ΟΦΗ) αποκρούστηκαν από τον Γουναρίδη.

Οι Κρητικοί, από την άλλη, εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους που δημιουργήθηκαν λόγω του ρίσκου που πήρε η Ένωση και σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, φλέρταραν με το 3-1. Ο κορυφαίος της ΑΕΚ, Αραμπατζής, όμως, νίκησε σε δύο περιπτώσεις τον Σίσιτς σε ανεπανάληπτα τετ α τετ και σε μία τον Καπουράνη. Οι επεμβάσεις του, πάντως, δεν έπιασαν τόπο υπό την έννοια ότι η Ενωση δεν κατάφερε τελικά να φέρει το ματς στα ίσια και να φύγει με βαθμό από το Ηράκλειο.

Είναι γεγονός ότι η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου δεν έχει και την τύχη με το μέρος της. Λίγη ώρα μετά την είσοδο του στο ματς, ο Κατσικοκέρης τραυματίστηκε, βγήκε από το παιχνίδι και ο τεχνικός της ΑΕΚ αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Από την άλλη, όμως, όσο περνά ο καιρός και ο Δικέφαλος δεν μαζεύει βαθμούς, τόσο πιο πιεστικές θα είναι οι καταστάσεις και τόσο πιο δύσκολη η συνέχεια. Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, ο αγώνας με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη είναι κάτι περισσότερο από τελικός...

Διαβάστε το pregame του αγώνα όπως σας τον προσέφερε το Onsports.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ από το γήπεδο του Onsports.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved