«Σαν αδέρφια μας...»

«Σαν αδέρφια μας...»

Ημέρα... αφιερωμένη στον Τύπο ήταν η σημερινή (03/03) για τη φιλοξενούμενη του Εργοτέλη στο Ηράκλειο, Φιλαδέλφεια Γιούνιον.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης, Απόστολος Παπουτσάκης, ενώ ακολούθησε ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας, Νικ Σακίεβιτς.

Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης, ο οποίος μίλησε αρχικά, είπε:  «Καλωσορίζω τους ανθρώπους της Φιλαδέλφεια Γιούνιον. Τους βλέπουμε σαν φίλους μας, σαν αδέρφια μας. Πριν από 7-8 μήνες η ομάδα του Εργοτέλη ήρθε σε επαφή με την Φιλαδέλφεια σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ παραγόντων των δύο ομάδων.

Μάλιστα στις 26 Ιουνίου αντιπροσωπία της ομάδας μας προσκλήθηκε και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της αμερικανικής ομάδας. Είναι τιμή για εμάς που η Φιλαδέλφεια επέλεξε το Ηράκλειο για να πραγματοποιήσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της και ό,τι καλύτερο μπορούμε ως Εργοτέλης θα το κάνουμε. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή η συγκυρία και για τις δύο ομάδες για την συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί».

Ο ιδιοκτήτης της Φιλαδέλφεια, Νικ Σακίεβιτς, εξέφρασε την πρόθεση να φέρει την ομάδα του και του χρόνου στο Ηράκλειο: «Ευχαριστούμε για την συνεργασία και την πρόσκληση από τον Εργοτέλη. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό της ομάδας μας Colonial Marble για την συνεισφορά της στην παρουσία μας στο Ηράκλειο.

Το προηγούμενο καλοκαίρι φιλοξενήσαμε τον Δημήτρη Παπουτσάκη και άλλους παράγοντες του Εργοτέλη στη Φιλαδέλφεια. Διαπιστώσαμε ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία με τους ανθρώπους του Εργοτέλη. Μάλιστα το διάστημα που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο βλέπουμε ότι υπάρχουν ομοιότητες στο πρωτάθλημα το δικό μας και στο ελληνικό, όπως και στο επίπεδο των ομάδων, την εκρηκτικότητα και την ποιότητα.

Η φιλοξενία του Εργοτέλη το χρονικό διάστημα που βρισκόμαστε στο Ηράκλειο είναι εκπληκτική, όπως εκπληκτικές είναι και οι εγκαταστάσεις του Παγκρητίου σταδίου. Φυσικά εδώ είναι καταπληκτικό και το φαγητό. Ανταλλάξαμε ιδέες σε διοικητικό επίπεδο, συζητήσαμε για τις ακαδημίες και πιστεύω ότι στο μέλλον η συνεργασία μας θα αναπτυχθεί περισσότερο.

Θα θέλαμε να έρθουμε στην Κρήτη και του χρόνου, όπως επίσης θα περιμένουμε να έρθει κάποια στιγμή ο Εργοτέλης στην Φιλαδέλφεια».

Για τις συνθήκες προετοιμασίας της ομάδας του μίλησε ο προπονητής της Φιλαδέλφεια, Πίτερ Νόβακ: «Η προετοιμασία μας στην Κρήτη είναι εξαιρετική. Έχουμε αποκομίσει πολύ καλές εμπειρίες από τα δύο φιλικά παιχνίδια που δώσαμε με Εργοτέλη και Χερσόνησο. Τις τελευταίες μέρες αρχίζω και εγώ να αισθάνομαι Κρητικός.

Στην ομάδα ήρθαν νέοι παίκτες με ποιότητα, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο. Υπάρχουν αρκετές διαφορές και αρκετές ομοιότητες μεταξύ του Ευρωπαϊκού και του αμερικανικού ποδοσφαίρου, ωστόσο κατά κύριο λόγο το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο σε όλο τον κόσμο».

Από την πλευρά του ο τιμ μάνατζερ της αμερικανικής ομάδας Ντιέγκο Γκουτιέρεζ, δήλωσε: «Το να κάνεις προετοιμασία στην Κρήτη και να δίνεις φιλικά παιχνίδια είναι μια πολύ καλή εμπειρία για εμάς.

Η φιλοξενία είναι άψογη, όπως και η συνεργασία, η οποία θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Έχουμε συζητήσει με τους ανθρώπους του Εργοτέλη για πολλά θέματα, μάλιστα είχα την δυνατότητα να επισκεφτώ τις Ακαδημίες του συλλόγου. Κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως υπάρξουν και ανταλλαγή κάποιων παικτών».

Σειρά πήραν οι ποδοσφαιριστές της Φιλαδέλφεια. Ο Μοντραγκόν τόνισε: «Την περσινή χρονιά έδωσα ένα παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια και είχα κάποιες επαφές με τους παράγοντες της ομάδας. Συμφωνήσαμε και πήρα την απόφαση να αγωνιστώ στο αμερικανικό ποδόσφαιρο.

Το MLS είναι ένα ελκυστικό πρωτάθλημα, πολύ καλό και είναι τιμή να αγωνίζομαι εκεί και ωραίος τρόπος για να κλείσω την καριέρα μου. Οι εμπειρίες μας τις ημέρες που βρισκόμαστε στην Κρήτη είναι ιδιαίτερα θετικές και είμαι χαρούμενος γιʼ αυτό. Η σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου ήταν όταν αγωνιζόμουν στην Γαλατάσαράι και στην Γερμανία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Εργοτέλη για την φιλοξενία και ιδιαίτερα τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας Κώστα Παπουτσάκη για την βοήθεια που μου έχει προσφέρει με την πολύ καλή δουλειά που κάνει».

Ο Λε Του, ανέφερε: «Ειλικρινά οι εμπειρίες που αποκομίζουμε εδώ είναι πολύ σημαντικές. Μας έχει βοηθήσει η καλή φιλοξενία αλλά και οι καλές εγκαταστάσεις που έχουμε συναντήσει. Είναι τιμή για εμένα που συμμετέχω στην διαφημιστική καμπάνια του μεγάλου χορηγού της ομάδας μας Colonial Marble».

Ο Κάλιφ με τη σειρά του, δήλωσε: «Δεν ξέραμε τη να περιμένουμε κατά την παραμονή μας στο Ηράκλειο, ωστόσο αυτό που συναντήσαμε ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι».

Ο τέταρτος παίκτης που μίλησε από την αμερικανική ομάδα ήταν ο Κάρλος Βαλντέζ, ο οποίος επεσήμανε: «Το να αγωνίζεσαι στο MLS είναι μια ξεχωριστεί εμπειρία, καθώς είναι ένα πρωτάθλημα που έχει δυναμική. Αυτό που διαπίστωσα από τα φιλικά που δώσαμε αλλά και τα παιχνίδια που είδαμε είναι ότι το επίπεδο είναι ανταγωνιστικό και είμαι ικανοποιημένος από αυτά που είδα».

Η αμερικανική ομάδα θα παραμείνει στο Ηράκλειο μέχρι την Πέμπτη 10 Μαρτίου. Ενδιάμεσα θα δώσει ακόμα ένα φιλικό, εκείνο με τον ΟΦΗ που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 8 Μαρτίου. Είχαν προηγηθεί τα φιλικά με τον Εργοτέλη και τη Χερσόνησο.



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved