Έχασε τα… άχαστα η Ξάνθη, 1-1 με Κέρκυρα

Έχασε τα… άχαστα η Ξάνθη, 1-1 με Κέρκυρα

Τον πρώτο της βαθμό στο νέο πρωτάθλημα πανηγύρισε το απόγευμα της Κυριακής (16/9) η Κέρκυρα, η οποία παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην SKODA Ξάνθη, η οποία… πέταξε στα σκουπίδια όποια… ευκαιρία της παρουσιάστηκε για να πάρει το παιχνίδι. Ο Μπάρκογλου άνοιξε το σκορ στο 58’ και ο Μαρκόφσκι στο 69’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με τη… διαφορά πως στο καλό… κομμάτι των φιλοξενούμενων, οι νησιώτες κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά και να… γλυτώσουν από του… χάρου τα δόντια, μια και Ντάνι, Πλατέλλας και Μαρίν κατάφεραν να χάσουν αυτά που λέμε… άχαστα!

Νησιώτες με μηχανή… Λεόν

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Βιβιανί, έχοντας ως κινητήριο… μοχλό τον Λεόν, ο οποίος… μοίραζε σωστά το παιχνίδι για την ομάδα του. Μάλιστα, από τα πόδια του δημιουργήθηκαν οι δύο καλές στιγμές των «Φαιάκων» στο πρώτο μέρος, μια και στο 15’ αυτός βρήκε με ωραία μπαλιά τον Μπάρκογλου, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ισπανός σούταρε, από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, ωστόσο, ο Βιβιανί μπλόκαρε.

Τέσσερα λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου του αγώνα, η Κέρκυρα απείλησε και πάλι, με τον Καραλή αυτή τη φορά να κάνει το σουτ, ωστόσο, η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Βιβιανί, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, η Ξάνθη έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή των «Φαιάκων». Ο Μάνταλος σούταρε, αλλά ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε.

Ανέβασε… στροφές η SKODA μετά το… σοκ

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα άλλαξε άρδην, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και να αναζητούν το γκολ. Ωστόσο, η Κέρκυρα κατάφερε να ανοίξει το σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, μια και στο 58’ ο Μπάρκογλου δεν άφησε την… ευκαιρία να πάει… χαμένη και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Βιβιανί για το 1-0.

Μάλλον το τέρμα του Έλληνα επιθετικού αφύπνισε τους παίκτες της SKODA Ξάνθης, οι οποίοι κυριάρχησαν απόλυτα και σε διάστημα τριών λεπτών έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα, στο 59’ ο Ντάνι είδε τον Αναστασόπουλο να διώχνει σε κόρνερ την καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε, στο 62΄ο Πλατέλλας χαράμισε την όμορφη προσπάθεια του Ντάνι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Έλληνα άσο, ο οποίος αν και κενή η εστία της Κέρκυρας, θέλησε να… στρώσει καλύτερα την μπάλα, με αποτέλεσμα, ο Βενέτης να βάλει σωτήρια προβολή και στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Πλατέλλας απείλησε, αλλά ο Αναστασόπουλος έδιωξε.

Όμως, μία του Ντάνι, δύο του Πλατέλλα, ο Μαρκόφσκι δεν… συγχωρεί! Η Ξάνθη κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 69’ με τον δυναμικό επιθετικό, στην πρώτη του τελική προσπάθεια μέσα στην περιοχή. Ο Σέρβος άσος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το γύρισμα του Πλατέλλα και με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αναστασόπουλο. Στην συνέχεια, οι Ακρίτες αναζήτησαν ένα ακόμα γκολ, ωστόσο στο 71’ το σουτ του Μαρσελίνιο, πέρασε άουτ, ενώ στο 78’ ο Μαρίν σπατάλησε την καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων για να… φύγουν με το διπλό. Ο Γάλλος έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι στον Αναστασόπουλο, θέλησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε!

Έτσι, οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1 μοιραζόμενοι τις εντυπώσεις και από έναν βαθμό…

Θυμηθείτε από το Onsports τα γκολ και την εξέλιξη της αναμέτρησης Κέρκυρα - Ξάνθη



Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση για τον Εργκίν Αταμάν - «Τον αναγέννησε από τις στάχτες του»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved