Ράγιος στο Onsports: «Θέλουμε να βγούμε ξανά Ευρώπη»

Ράγιος στο Onsports: «Θέλουμε να βγούμε ξανά Ευρώπη»

H εκ νέου συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί και φέτος στόχο του Αστέρα Τρίπολης, όπως ξεκαθαρίζει ο Ρούμπεν Ράγιος που ξεκίνησε τη χρονιά ορεξάτος, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ

Η περσινή χρονιά κύλησε ιδανικά για τον 25χρονο Ισπανό μέσο, ο οποίος για πρώτη φορά έπαιζε μακριά από τη χώρα του και σε υψηλό επίπεδο. Όμως ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω, καθώς σημείωσε οκτώ γκολ και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Αστέρα σε όλες τις διοργανώσεις. Με κεκτημένη ταχύτητα ξεκίνησε και φέτος, καθώς σημείωσε ένα υπέροχο γκολ, ενδεικτικό της κλάσης του, στα προκριματικά του Europa League απέναντι στη Μαρίτιμο. Στο πρωτάθλημα αναδείχτηκε MVP της 2ης αγωνιστικής, καθώς απέναντι στην Κέρκυρα έκανε τα… πάντα, μοιράζοντας παιχνίδι και… γκολ στους συμπαίκτες του.

Μιλώντας στο Onsports, ο Ράγιος υπογράμμισε πως η εμπειρία από τη συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν πολύτιμη, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα, γι’ αυτό θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Αστέρα ώστε να λάβει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και τη νέα χρονιά.

Ρούμπεν, μετά από δύο αγωνιστικές, ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Πώς βλέπεις το ξεκίνημα της ομάδας στη Super League;

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που πήραμε έξι βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια και στην ομάδα υπάρχει καλό κλίμα». 

Ο Αστέρας φαίνεται μέχρι τώρα πως μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ποιοι είναι οι στόχοι σας αυτή την χρονιά;

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά, να είμαστε ταπεινοί, αλλά πολύ φιλόδοξοι. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα και θέλουμε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς. Πιστεύω πως πάντα πρέπει να δίνουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας σε κάθε αγώνα και όλοι μαζί να ανταπεξέλθουμε στις σοβαρές προκλήσεις».

Η ομάδα έχει τον ίδιο προπονητή και διατήρησε τον βασικό κορμό σε σχέση με πέρυσι, ενώ ήρθαν και νέοι παίκτες για να ενισχύσουν το ρόστερ. Πιστεύεις πως ο Αστέρας μπορεί να αποδώσει καλύτερα από πέρυσι;

«Κρατήσαμε τον βασικό κορμό των παικτών, ενώ οι νέοι που ήρθαν θα βοηθήσουν να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Αυτό το καλοκαίρι ο Αστέρας έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Europa League. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

«Ήταν μια όμορφη εμπειρία τόσο για τον Αστέρα όσο και για μένα. Στην Πορτογαλία δεν σταθήκαμε τυχεροί για να περάσουμε στον επόμενο γύρο, αλλά η ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία και είμαστε χαρούμενοι που ο σύλλογος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτή τη χρονιά θα δουλέψουμε σκληρά για να μπορέσουμε να ανέβουμε στη βαθμολογία και θα παλέψουμε ως το τέλος της χρονιάς, προκειμένου να το ζήσουμε αυτό ξανά…».

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που έπαιξες εσύ στο Europa League, ενώ πέτυχες κι ένα εκπληκτικό γκολ. Πώς έζησες εσύ την ευρωπαϊκή περιπέτεια;

«Ηταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ειλικρινά ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να συνεχίσει την πορεία του στην Ευρώπη ο Αστέρας. Σημείωσα ένα πολύ ωραίο τέρμα (σ.σ.: απέναντι στη Μαρίτιμο) και είμαι πολύ χαρούμενος για την οικογένειά μου και για όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ».

Εχεις εξελιχθεί σε παίκτη - βαρόμετρο για την απόδοση του Αστέρα. Θεωρείς ότι μπορείς να γίνεις ηγέτης της ομάδας;

«Πέρυσι ήταν μια σπουδαία χρονιά για μένα, τόσο προσωπικά όσο και για την ομάδα. Αυτή τη χρονιά θέλω να συνεχίσω να βοηθώ τον Αστέρα με ασίστ και γκολ, με σκληρή δουλειά και σεμνότητα, να δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου μέσα στο γήπεδο. Είμαι νικητής και πολύ φιλόδοξος και θέλω να δώσω τα πάντα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, για να βοηθήσω την ομάδα».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι γι’ αυτή την περίοδο;

«Δουλεύοντας σκληρά για να είμαι καλύτερος κάθε μέρα, θα προσπαθήσω να βελτιώσω όλες τις περσινές μου επιδόσεις σε ασίστ και γκολ. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και να ξαναβγεί Ευρώπη. Γι’ αυτά θα παλέψω φέτος…».

Τέλος, τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους οπαδούς του Αστέρα;

«Θέλουμε οι οπαδοί να έρχονται κοντά μας στο γήπεδο, καθώς η παρουσία τους είναι εξίσου σημαντική με τη δική μας. Και εμείς θέλουμε με την απόδοσή μας να γεμίσουμε το γήπεδο. Η ομάδα θα δίνει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι, αλλά και στις δύσκολες στιγμές οι οπαδοί πρέπει να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζουν».



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Χωρίς ΜακΚίσικ και Ουίλιαμς-Γκος οι Πειραιώτες
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved