«Ο μεγαλύτερος σύλλογος!..»

«Ο μεγαλύτερος σύλλογος!..»

Απόλυτα ικανοποιημένος αφενός από την ζωή του στην Ελλάδα κι αφετέρου από την συμπεριφορά όλων μέσα στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Μοϊσές Ουρτάδο, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανική ιστοσελίδα.

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» υπογράμμισε ότι, παρά τους πολλούς τραυματισμούς του, όλοι στον ομάδα του συμπεριφέρονται ιδανικά με αποτέλεσμα να αισθάνεται πολύ όμορφα στην χώρα μας, ενώ επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα!

Ο «Μωυσής», εξάλλου χαρακτήρισε είδωλο τον Ερνέστο Βαλβέρδε σε ότι αφορά στην παρουσία του συμπατριώτη του προπονητή στην χώρα μας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την επιθυμία του ν’ αφήσει πίσω του τις άτυχες στιγμές και να προσφέρει από δω και πέρα ό,τι περισσότερο μπορεί στην ομάδα του Πειραιά…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Καταλανού ποδοσφαιριστή στην ιστοσελίδα «futbol europeo»…

-      Για την έλευσή του στην Ελλάδα:

«Ήταν μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό. Μια μεγάλη εμπειρία και μια μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσω τίτλους. Μου συμπεριφέρνονται πολύ καλά παρά το γεγονός ότι ήμουν άτυχος με τους τραυματισμούς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ».

-      Για τον ελληνικό τρόπο ζωής:

«Πιστεύω ότι το πρώτο που μαθαίνεις είναι να ζεις με χαλαρότητα, κυρίως στον αθλητισμό. Είναι φιλόξενος λαός και τους αρέσει να χαίρονται τις μικρές χαρές της ζωής. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο να βλέπεις στις καφετέριες τον κόσμο να πίνει καφέ».

-      Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό:

«Ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση. Πέρασα μια πολύ δύσκολη χρονιά στην Εσπανιόλ και νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο για να καθαρίσει το κεφάλι μου. Παίζοντας πολλά χρόνια στο ίδιο κλαμπ κινδυνεύεις να καείς. Είναι ξεκάθαρο ότι η Εσπανιόλ δεν επέμεινε και πολύ στο να μείνω. Έτσι ένιωσα ότι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για μένα να γνωρίσω μια καινούργια κουλτούρα. Στην Ελλάδα αγωνίζομαι σε μια λίγκα πολύ ανταγωνιστική και σταθερά αναπτυσσόμενη, η οποία πάντως, παραμένει πολύ ασθενέστερη της ισπανικής. Ο κόσμος εδώ ζει με μεγάλο φανατισμό τον αθλητισμό και κυρίως το ποδόσφαιρο. Υπήρξαν κάποιες πράξεις βίας που δεν πρέπει να επαναληφθούν για το καλό όλων. Στην καθημερινότητα όμως ο κόσμος είναι πολύ ζεστός, μεσογειακός και παθιασμένος. Και η Ελλάδα είναι πραγματικά πανέμορφη χώρα».

-      Για την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι:

«Εντελώς διαφορετικά από αυτά που έπαιζα με την Εσπανιόλ. Εδώ τα ντέρμπι είναι πόλεμος. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να ευχαριστηθούν πραγματικά τα ντέρμπι. Μπορεί να ζει κάποιος με πολύ πάθος αυτά τα ματς, όμως πρέπει να παραμένει εντός ορίων. Πρέπει να θυμάστε ότι είναι αθλητισμός, παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας αγγίζει και άλλες πτυχές της ζωής. Εγώ έχω δεθεί πολύ με τον Ολυμπιακό, έχω γίνει και μέλος του».

-      Για τον προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Ο Ερνέστο εδώ είναι πραγματικά είδωλο. Ο κόσμος τον αγαπάει πολύ και κάνει σπουδαία δουλειά. Ξέρει τι πρέπει να πει στην κατάλληλη στιγμή για να κρατήσει την ομάδα σε εγρήγορση. Είναι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και καταλαβαίνει πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή του».

-      Για τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός ως σύλλογος είναι ό,τι μεγαλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα. Τεράστιο κλαμπ, με πολλές επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα. Εδώ στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι τα πάντα».

-      Για την αγωνιστική του απραξία λόγω τραυματισμών:

«Ξεπέρασα έναν πολύ δύσκολο τραυματισμό που με άφησε εκτός για δύο μήνες. Την τελευταία εβδομάδα αγωνίστηκα τα πρώτα μου λεπτά. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή μου και για το γεγονός ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα σε αυτή την τελική ευθεία του πρωταθλήματος».

-      Για τους στόχους, τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του ίδιου προσωπικά:

«Ο μεγάλος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι είμαστε κοντά. Προσωπικά ελπίζω να ξεπεράσω πλήρως τις ενοχλήσεις και να βοηθήσω την ομάδα μου με όλες μου τις δυνάμεις. Έχω ξεχάσει έπειτα από τόσο καιρό απουσίας πως είναι το συναίσθημα να παίζεις ποδόσφαιρο».



Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved