Βλάχος: «Όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του»

Βλάχος: «Όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του»

Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Βλάχος, ο οποίος τόνισε πως όποιος από τους ποδοσφαιριστές του δεν αντέχει την πίεση να πάει... σπίτι του!

Πολύς ντόρος έχει δημιουργηθεί για τα... σκληρά λόγια που έχουν ειπωθεί από τον Βαγγέλη Βλάχο προς τους παίκτες του, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει πως είναι προπονητής της Ένωσης και δικαιούται να λέει την άποψή του.

Αναλυτικά δήλωσε στον «NovaΣπορ FM 94,6»:

Για τις φωνές στους παίκτες: Εάν δεν μπορούν την πίεση δεν πρέπει να ανήκουν στο ποδόσφαιρο. Επειδή εγώ από μικρό παιδί κάνω μόνο πρωταθλητισμό και επειδή η ΑΕΚ δεν είναι οποιαδήπoτε ομάδα, έχει απαιτήσεις, έχει πίεση και όποιος μπορεί. Ηταν η πρώτη κουβέντα που είπα στα αποδυτήρια όταν μπήκα. Οποιος μπορεί. Οποιος δεν μπορεί στο σπίτι του.

Για τον Γκερέιρο: Οπως είναι η ΑΕΚ τώρα τι επιλογές να έχει; Χάνεις έναν παίκτη που είναι πιτσιρίκος και τον έχουμε πάρει από την Κ20 και τον έχουμε βάλει και παίζει συνέχεια. Ο Γκερέιρο έπαιζε τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που έχει προδώσει τον εαυτό του και αυτό του είπα και χθες. Είναι εκπληκτικός και σαν χαρακτήρας και σαν επαγγελματίας και σαν αθλητής. Όταν του το λέω και με κοιτάζει στα μάτια και συμφωνεί είναι λογικό όταν μετά κάνει άλλα, να τρελαίνεσαι. Όταν περιμένεις απ’ αυτόν και δυο τρεις άλλους που έχουν μείνει στην ΑΕΚ και έχουμε μείνει και με τα μικρά που δεν έχουν παίξει καν σε χορτάρι και τους ζητάμε και έχουν κάνει τα μέγιστα να κάνουν κάτι και δεν το κάνουν τότε τι να πεις; Από παίκτες σαν τον Γκερέιρο, τον Φουρτάδο πρώτο σκόρερ Β’ Εθνικής, το Λαγό περιμένεις περισσότερα πράγματα. Όταν πήρε τον Γκερέιρο η ΑΕΚ έγινε μεγάλος ντόρος. Είναι μέλος της οικογένειάς της. Δεν μπορώ λοιπόν να κάνω παρατηρήσεις στο μέλος της οικογένειάς μου; Εγώ δεν είμαι έτσι, με ξέρετε χρόνια. Όταν νιώθω ότι πρέπει να του πω για το καλό του γιατί για το καλό του το κάνω, θα το πω. Αν μπορεί να το αντέξει, να παίξει μπάλα. Αν δεν μπορεί να πάει σπίτι του. Το ποδόσφαιρο έχει πίεση, είναι δύσκολο άθλημα.

Για το Λαγό: Όταν λέω στο Λαγό ότι πιστεύω ότι ήρθε η ώρα όχι μόνο να δικαιωθείς γιατί ήσουν στη βρισιά και το μπινελίκι, με συγχωρείτε για την έκφραση και τώρα ο ΑΕΚτζής θα σηκώνεται και θα σε χειροκροτάει όπως χειροκροτούσε τον Λυμπερόπουλο, γιατί είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, τον πιστεύω, πρέπει κι αυτός από την πλευρά του κάτι να δείξει.

Για το αν ελπίζει ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα: Πάντα ελπίζεις. Εγώ νόμιζα όταν αρχίσαμε να παίρνουμε λεφτά ότι θα ενισχυθεί το ρόστερ. Οταν κατάλαβα ότι αυτά τα λεφτά πάνε για να σωθεί η ΑΕΚ έκανα αυτό που πρέπει να κάνω. Κάλεσα ό,τι υπάρχει από πιτσιρικαρία να το δούμε γρήγορα και σε 10 μέρες να αποφασίσουμε και ό,τι άλλο μπορεί να γίνει για να στελεχωθεί η ΑΕΚ. Είμαστε μόνο με 4 παιδιά που έχουν εμπειρία από Σούπερ Λίγκα, τραγικός αριθμός αν το σκεφτείτε και όλα τα άλλα είναι νέα παιδιά. Ενα ρόστερ 28 ατόμων με μόνο τους 4 έμπειρους και όλα τα άλλα πιτσιρίκια από την Κ20 και όσους μαζέψαμε από τριγύρω.

Για τη στήριξη του κόσμου: Aυτά τα παιδιά παίζουν στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι η ΑΕΚ. Ο κόσμος είναι συνέχεια κοντά στα παιδιά. Και στα φιλικά ακόμα φωνάζουν υπέρ των παιδιών και τα στηρίζουν. Μόνο αυτό το αγωνιστικό ποδοσφαιρικό τμήμα μπορεί να σώσει την ΑΕΚ. Γιατί είναι υγιές αυτό το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Εχει ταλέντο και θέληση. Ο κόσμος θα στηρίξει αλλά δεν μπορεί να περιμένει. Είμαστε Ελληνες, το ξέρουμε καλά. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι από τους πιο πικραμένους. Εχουν δει τεράστιους παίκτες στην ΑΕΚ που έχει παίξει διαχρονικά πολύ καλό ποδόσφαιρο και δεν μπορούν να περιμένουν.

Για τα παράπονά του από τον Γκερέιρο: Για τον Γκερέιρο είναι συγκεκριμένα τα παράπονά μου. Είναι γρήγορο μυαλό, αλλά για τα 3-4 χρόνια που δεν έχει παίξει του είπα «φταις εσύ». Όταν δείχνεις στην προπόνηση ότι μπορείς να μας φτιάξεις τον ποιοτικό χώρο της μεσαίας γραμμής, να περάσεις τη μπάλα να γεμίσεις την περιοχή και δε το κάνεις, φταις εσύ. Σε κοιτάνε τα μικρά παιδιά σαν θεό. Ολοι καταλαβαίνουν τι μπορείς να κάνεις. Όταν δε το κάνεις φταις εσύ, δεν φταίω εγώ που θα σε πετάξω έξω και θα βάλω το μικρό τον Γροντή που όμως δεν μπορεί να παίξει συνέχεια γιατί θα τον χάσουμε κι αυτόν. Πρέπει να παίξει διάστημα συγκεκριμένο, όπως όλοι οι μικροί.

Για τους μικρούς: Όμως δεν μπορείς να κάνεις μαγικά ούτε να γίνουμε θεοί. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εχω απαιτήσεις περισσότερες τα λέω καθημερινά στα παιδιά, ζητάω περισσότερα απ’ αυτά που μπορούν να δώσουν. Ειδικά οι πιτσιρικάδες έχουν δώσει μια εικόνα πολύ καλύτερη από αυτή που θα περίμενα και εγώ και όλος ο κόσμος. Είναι ο Γροντής, από τα παιδιά που μπορούν να παίξουν και να βοηθήσουν άμεσα. Αλλά δεν μπορούν να έχουν διάρκεια τα παιδιά. Δεν μπορούν, θα έχουν σκαμπανεβάσματα τη μια μέρα θα πετάνε την άλλη όχι. Εμείς πρέπει να λέμε μόνο καλά λόγια ακόμα κι αν είναι οι χειρότεροι του γηπέδου γιατί έχουν κάνει υπερπροσπάθεια.

Για το ποδοσφαιρικό κομμάτι της ΑΕΚ: Είμαστε μια χαρά για αυτό είπα πριν ότι είμαστε το πιο υγιές κομμάτι. Δεν αντιλαμβάνομαι αν κάποιοι από τους παλιούς που έπρεπε να έχουν πληρωθεί, έχουν κάποιο πρόβλημα, γιατί οι καινούργιοι τι να πληρωθούν, δεν υπάρχουν λεφτά, ένα μισθό 800 ευρώ θα έχουν, δεν γίνεται αλλιώς. Η ανταμοιβή τους είναι το όνειρο. Αυτό που ο θεός το πραγματοποίησε να παίξουν με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αρκεί να την πιάσουν την ευκαιρία. Και κάποιοι θα το πετύχουν. Οχι, όλοι αλλά κάποιοι.

Για τους παλιούς και τις πληρωμές όσων τους οφείλονται: Δεν έχουν δείξει κάποια πράγματα οι παλαιότεροι, δεν έχει φανεί κάτι ανησυχητικό, για πληρωμές γι’ αυτό είπα και ότι οι πιο παλιοί είναι το πιο καλό παράδειγμα. Εγώ είπα για τον Γκερέιρο τα καλύτερα λόγια. Εγώ όμως απαιτώ από κάποιον να βγάλει στο γήπεδο αυτά που μας έχει δείξει. Πρώτα για τον εαυτό του. Αν θέλεις του χρόνου να φύγεις, να πας αλλού, πρέπει να παίξεις. Πρέπει να αποδείξεις στον εαυτό σου, στα μικρά παιδιά και κατ’ επέκταση στην ΑΕΚ ότι θα βοηθήσεις. Αλλιώς δεν θα φταίει ο προπονητής.

Για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την παρουσία του στην ΑΕΚ: Είμαι ο μόνος που έχει αντέξει στην πίεση. Από 16 χρονών κάνω πρωταθλητισμό. Από την ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό, είμαι μοναδικός που κάνω τόσα χρόνια πρωταθλητισμό, δεν υπάρχει άλλος. Αυτό που με στενοχωρεί, αυτό που με νοιάζει είναι το πώς θα βρει η ΑΕΚ το δρόμο της. Αυτό που έπρεπε να κάνω για την ΑΕΚ, για τον επαγγελματία, για το συναίσθημα, το έχω κάνει. Και θα το κάνω πάντα. Δεν με ενδιαφέρει, δεν έχω στο μυαλό μου ότι θα καθίσω για 10 χρόνια. Ανέλαβα το ποδοσφαιρικό κομμάτι στη δυσκολότερη περίοδο της ομάδας. Η ΑΕΚ έχει δυναμική, ας έχει ένα ρόστερ που δεν γνωρίζονται καλά καλά μεταξύ τους. Είμαστε υποχρεωμένοι να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά. Θα μπορούσα να καλυφθώ πίσω από το πρόβλημα που υπάρχει. Αλλα δεν με ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι ο χαρακτήρας μου. Το έκανα με το συναίσθημα πρώτα. Δεν με ενδιαφέρουν οι κριτικές, δεν με αγγίζουν. Με ενδιαφέρει όμως να μην αγγίξουν τα παιδιά,  που δεν αντέχουν σ’ αυτή την κριτική.

Για το πού βάζει τον πήχη των στόχων της φετινής ΑΕΚ: Το είπα ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να λέμε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ ότι πάει για να σωθεί. Είναι ο χαρακτήρας μου; Είμαι ρομαντικός; Είμαι δεμένος μ’ αυτή ομάδα; Μπορεί. Η ΑΕΚ πρέπει να είναι μόνο ψηλά. Αυτό είναι και το ζητούμενο. Να σκεφτούν καλά όλοι οι μικροί. Ναι, μπήκα στο πρωτάθλημα. Αγωνιζόμουν στα πλαστικά και τώρα παίζω στο χορτάρι. Δεν με ήξερε η μάνα μου και τώρα με ξέρει ο κόσμος όλος. Εκμεταλλεύσου το. Γιατί αν η ΑΕΚ βρει το δρόμο της που θα τον βρει, θα εξαφανιστούν οι περισσότεροι. Και είναι άδικο γιατί πολλά απ’ αυτά τα παιδιά έχουν πραγματικό ταλέντο. Δεν έχουν δίπλα τους δυστυχώς τον Λυμπερόπουλο, τον Δέλλα, τον Γεωργέα. Υπάρχουν κάποια από τα παλιά παιδιά. Που είναι πολύ καλοί παίκτες και μπορούν να βοηθήσουν τους μικρούς. Όμως, τα παιδιά θα έδειχναν ακόμα περισσότερο το ταλέντο τους δίπλα στους παλιούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τους 11 που παίζουν σήμερα δεν έχουν παραστάσεις. Μόνο ο Παναγιώτης (Λαγός) και ο Ντίμι έχουν εικόνες.

Για τις φωνές στο Φουρτάδο: Toυ είπα ότι γύρισες χωρίς να έχεις κάνει προπόνηση. Για να έχει βάλει 23 γκολ στη Β’ Εθνική που είναι δύσκολο πρωτάθλημα, αυτό κάτι δείχνει για την αξία του. Εγώ του είπα θα σε πάρουμε στην ΑΕΚ - γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε από κάπου αλλού - αλλά βάλε 10 γκολ. Από τη στιγμή που ήρθες απροπόνητος, οφείλεις όταν σου δίνεται μια τεράστια ευκαιρία και σένα στη ζωή σου, γιατί αλλιώς δεν θα σε κοίταζε κανείς, να την αρπάξεις. Οφείλεις να εξαντλήσεις τις προσπάθειες. Εγώ ξέρω ότι το παιδί δεν μπορεί ακόμα. Εμένα το παράπονό μου είναι πως όταν σε βάζω μέσα να παίξεις, οφείλεις να κάνεις 50 τάκλιν. Δεν περιμένω να φτάσει στην περιοχή το παιδί γιατί ξέρω ότι είναι απροπόνητο και δεν θα μπορούσε να φτάσει. Αλλά να κάνει αυτό που μπορεί. Αυτό ζητάω.



Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved