Super League: Πράξη δεύτερη...

Super League: Πράξη δεύτερη...

Ανανεωμένη και ενισχυμένη θα παραταχθεί στα Πηγάδια η ΑΕΚ για να φιλοξενηθεί από την πιο έτοιμη SKODA Ξάνθη για τη 2η αγωνιστική της Superleague (Novasports 2, 20:30).

Μία εντελώς διαφορετική ΑΕΚ αναμένεται να παρουσιαστεί για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Ένωση την εβδομάδα που μας πέρασε έκανε το δικό της μεταγραφικό ντεμαράζ με αποτέλεσμα να αποκτήσει τρεις αρκετά σημαντικούς ποδοσφαιριστές που αναμένεται να βοηθήσουν άμεσα το σύλλογο. Ο λόγος για τον Μίγκελ Άνχελ Κορδέρο, τον Νίκο Κατσικοκέρη και τον Γιώργο Κατίδη. Από την πλευρά της, η SKODA Ξάνθη έχει να παρουσιάσει ένα πιο έτοιμο σύνολο που υπερτερεί κατά πολύ απέναντι σε αυτό του «δικέφαλου» σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπειρία.
Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπορεί να έκανε θετική εμφάνιση στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ, ωστόσο η ισοπαλία χωρίς τέρματα δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο στο στρατόπεδό της, με τον προπονητή του συλλόγου να το δηλώνει ξεκάθαρα στη συνέντευξη Τύπου. Απέναντι στην ΑΕΚ που έχει ένα πιο βαρύ όνομα από αυτό της ομάδας της Κρήτης, καλείται να αποδείξει πως φέτος μπορεί να διεκδικήσει την έξοδό της στην Ευρώπη και να πάρει την πρώτη της νίκη για τη φετινή περίοδο που θα της δώσει ψυχολογία για τη διακοπή του πρωταθλήματος και τη συνέχεια αυτού μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά προβλήματα, δεν υπάρχουν αρκετά για τον Έλληνα τεχνικό, καθώς μοναδική απουσία είναι αυτή του Κομεσίδη ο οποίος έμεινε και εκτός αποστολής.
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου πηγαίνει με αρκετά καλύτερες συνθήκες για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, καθώς έχει ενισχυθεί σημαντικά συγκριτικά με την αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης όπου ηττήθηκε 1-0, παρά την καλή της εμφάνιση. Πλέον τα «μωρά» του Βλάχου, καλούνται να δείξουν πως εκτός από τις εντυπώσεις, μπορούν να κερδίσουν και βαθμούς, καθώς με τα… μπράβο δεν μπορεί να πάει μπροστά μία τόσο μεγάλη ομάδα όσο η Ένωση. Η προσπάθεια για τη νίκη που είναι και ο στόχος της όπως τόνισε ξεκάθαρα ο Βαγγέλης Βλάχος θα έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου της, καθώς περίπου 1.000 φίλοι της ομάδας θα κάνουν το ταξίδι για την Ξάνθη για να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν που να επηρεάζουν τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού. Ο Αντώνης Ρίκκα έμεινε εκτός, όπως έλειπε και στην 1η αγωνιστική και δεν θα καταφέρει να  αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, ενώ δεν θεωρείται σημαντική η απουσία του Αινεία Καλογέρη που ξεκινάει τώρα τη δική του «μάχη» μετά τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε.

 «Κιτρινόμαυρο» το παρελθόν

Η παράδοση σε καμία περίπτωση δεν παίζει… μπάλα. Κάτι που αποδείχθηκε για την 1η αγωνιστική όπου η ΑΕΚ την είχε με το μέρος της απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες να παίρνουν την πρώτη τους νίκη στην Αθήνα με αντίπαλο το «δικέφαλο». Την τελευταία δεκαετία η Ένωση έπαιρνε το θετικό αποτέλεσμα στα Πηγάδια, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Συγκεκριμένα οι φιλοξενούμενοι μετρούν πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις μία νίκη, η οποία ήρθε πριν από τρία χρόνια.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ: Βιβιανί, Λοντίγκιν, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σάντος Γκλέισον, Βάλλας, Καζούμπα, Βασιλακάκης, Μάνταλος, Ντάνι, Φλίσκας, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Νάκα, Μαρκόφσκι, Αλτιπαρμακόφσκι, Γκατσολάρι, Κούτεβ.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Κατίδης, Γκερέιρο, Παυλής, Λαγός, Φουρτάδο, Φούντας, Φέτσης, Μπουγαΐδης, Παπαδημητρίου, Αρκούδας, Γροντής, Κουρέλλας, Κουτρουμπής.

Δείτε τις πιθανές ενδεκάδες:

aek - xanthi

Το Onsports θα σας μεταφέρει LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης από ΕΔΩ.

ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Novasports 2, 18:15)

Την θετική εμφάνιση της πρεμιέρας κρατάει η Βέροια από την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Η «βασίλισσα» του Βορρά κατάφερε να εντυπωσιάσει με την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο καθώς δυσκόλεψε αρκετά τους πρωταθλητές και θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στο θετικό αποτέλεσμα. Παρά την ήττα της, έδειξε πως θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν σκληρά για την παραμονή τους και εφόσον συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών, ενισχύθηκε σημαντικά στο κέντρο με την απόκτηση του Παντελή Καφέ, ο οποίος όμως δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, καθώς είναι ανέτοιμος και προβλέπεται να επιστρέψει κανονικά στην 3η αγωνιστική, έχοντας προηγηθεί η διακοπή για τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδας. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και εν συνεχεία ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε την αποστολή για την σημερινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, δεύτερη διαδοχική εντός έδρας για φέτος. Ο τεχνικός της «Βασίλισσας» δεν θα έχει στη διάθεσή του τους ανέτοιμους Ντιέ και Μπεθέρα, καθώς επίσης και τον τραυματίας Καλί.
Από την πλευρά του ο Πανιώνιος ταξιδεύει στη Βέροια έχοντας αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, εντυπωσίασε με τον… τσαμπουκά της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου επικράτησε του Άρη 1-0, παρά του ότι τελείωσε την αναμέτρηση με εννέα ποδοσφαιριστές. Με ανάλογο τρόπο αναμένεται να παραταχθεί και για τη 2η αγωνιστική όπου θα παίξει με πάθος για να καλύψει τη διαφορά ποιότητας. Όπως είναι φυσικό, εκτός αποστολής έμειναν οι Καμπάνταης και Λαμπρόπουλος που αποβλήθηκαν στην πρεμιέρα. Οι Νεοσμυρνιώτες, θα έχουν και τη συμπαράσταση του κόσμου της για τη 2η αγωνιστική, καθώς όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του συλλόγου, εξασφάλισε εισιτήρια για το σημαντικό παιχνίδι της ομάδας.
Σε ό,τι αφορά την παράδοση, την τελευταία δεκαετία οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες μία μόλις φορά με γηπεδούχο τη Βέροια. Σε αυτή, δεν υπήρξε νικητής καθώς οι δύο σύλλογοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Δασκαλάκης, Γεωργέας, Σνάουτσνερ, Τζημογιάννης, Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βίτορ, Ολαϊτάν, Μπαργκάν, Μπελόν, Ιωάννου, Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Μπάρμπας, Βεργώνης, Καρλίνος, Καλτσάς και Γκιγέρμε.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ: Γιαννακόπουλος, Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρντι, Κουλουχέρης, Ανδράλας, Αυλωνίτης, Κούρος, Κοντοχρήστος, Ρόβας, Γιαννούλης, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Σάμαρης, Ντούνης, Οκόγιε, Αραβίδης, Κολοβός, Διαμαντάκος.

Δείτε τις πιθανές ενδεκάδες:

veroia

Το Onsports θα σας μεταφέρει LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης από ΕΔΩ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Novasports 3, 18:15)

«Μάχη» από τα… στενά της Football League θυμίζει αυτή ανάμεσα σε Πλατανιά και Πανθρακικό. Οι  δύο ομάδες μόλις προβιβάστηκαν στην 1η κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος και θέλουν να αποδείξουν πως ήρθαν για να… μείνουν.
Σε ό,τι αφορά τους γηπεδούχους, το πρώτο δείγμα ήταν… θετικό, καθώς σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή τους ΠΑΣ Γιάννινα, κατάφεραν να πάρουν το ισόπαλο 0-0, έχοντας μάλιστα και ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ της νίκης. Ο συγκεκριμένος βαθμός ήταν ιστορικός για τους Κρητικούς, καθώς ήταν ο πρώτος τους στην ιστορία τους στη πρώτη κατηγορία. Πλέον, επόμενος μεγάλος στόχος είναι η πρώτη νίκη στην πρώτη κατηγορία που θα αποσπάσει την ομάδα του Γιάννη Χατζηνικολάου από νωρίς από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.  Ο Έλληνας τεχνικός για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του στο πρωτάθλημα είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς μοναδικός απών θα είναι ο μεσοεπιθετικός, Θωμάς Ναζλίδης που λείπει από το ξεκίνημα της χρονιάς.
Δύσκολο κρίνεται το ξεκίνημα για τον Πανθρακικό στο φετινό πρωτάθλημα καθώς το πρόγραμμα τον αναγκάζει να αγωνιστεί μακριά από το γήπεδό του στα πρώτα δύο παιχνίδια. Για την πρώτη αγωνιστική, έκανε πολύ θετική εμφάνιση στην Τούμπα όπου ηττήθηκε 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Τα θετικά στοιχεία που έδειξε όμως, αφήνουν αισιοδοξία για το μέλλον. Απέναντι στον Πλατανιά που θεωρείται μία ομάδα στα μέτρα του, ο Πανθρακικός θέλει να μαζέψει τους πρώτους του βαθμούς και να κλείσει θετικά πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οι Θρακιώτες προπονήθηκαν το πρωί της Παρασκευής και εν συνεχεία αναχώρησαν για το Ηράκλειο έχοντας ως στόχο να κατακτήσουν βαθμό ή βαθμούς για να πατσίσουν την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ο τραυματίας Λαδάκης έμεινε εκτός αποστολής, κάτι που ισχύει και για τον νεοαποκτηθέντα, Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ: Αγκιλέρα, Αναστασάκος, Αργυρόπουλος, Γκονζάλες, Δέντσας, Κάλαϊτζιτς, Κανακούδης, Κηπουρός, Κουρτεσιώτης, Λαζαρίδης, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης, Μιρτσέτα, Ντόε, Ουκάρ, Ουντότζι, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Τζανής, Τσοντάκης.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ: Κουτσόπουλος, Αντίλοβιτς, Μπαικαρά, Λουσέρο, Μουνάφο, Γωνιάδης, Κοντογουλίδης, Κυβελίδης, Μακρυδημήτρης, Μίνγκας, Μιχαλόπουλος, Μοσχάκης, Σαρακατσάνος, Σκλιοπίδης, Στάθης, Σερφά, Βιλαρέχο και Πρίττας

Δείτε τις πιθανές ενδεκάδες:

platanias

Το Onsports θα σας μεταφέρει LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης από ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Καμπανάκι των ΗΠΑ ενόψει Euro 2024
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες στο Φάληρο η Άστον Βίλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved