«Να έρθει στην Αμερική»

«Να έρθει στην Αμερική»

Συνέντευξη στον Athletic Radio 104,2 παραχώρησε ο άνθρωπος, που έφερε σε επαφή τη Φιλαδέλφεια Γιούνιον με τον Εργοτέλη.

Ο λόγος για τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία, Γιάννη Τσουρακάκη, που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ.

Για την επιλογή του Εργοτέλη και της Κρήτης γι’ αυτή τη συνεργασία: «Με τον Εργοτέλη υπήρχε μια σχέση από παλιά.

Οι πρώτες επαφές έγιναν  με τον δικηγόρο από το Ηράκλειο Κώστα Σταματάκη και τον κ. Παπουτσάκη. Ήρθαμε σε μια επαφή τον περασμένο Ιούνιο. Φιλοξενήσαμε μια αντιπροσωπεία του Εργοτέλη.

Ήρθαν  και είδαν πως δουλεύουμε. Ήταν θετικοί στο ξεκίνημα μιας συνεργασίας. Όπως ήμασταν και εμείς εξ’ αρχής. Έτσι επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον Εργοτέλη.

Διαλέξαμε την Κρήτη και το Ηράκλειο γιατί  είμαι κι εγώ από εδώ και θέλω να υποστηρίξω το νησί μας και την πόλη μας. Να φέρω κόσμο στο Ηράκλειο, να διαφημίσουμε το νησί».

Για την ομάδα της Φιλαδέλφια: «Η Φιλαδέλφια είναι μια ομάδα   δυο ετών. Το MLS έχει 18 ομάδες. Την πρώτη χρονιά έπαιξε σε δανεικό στάδιο.

Τώρα  έχει δικό της. Ένα στάδιο που είναι σε μια όμορφη περιοχή  στη Φιλαδέλφια, δίπλα στο ποτάμι.  Το στάδιο αυτό κατασκευάστηκε με την βοήθεια του δήμου ας πούμε ,της περιοχής.

Η ατμόσφαιρα  στους αγώνες είναι εξαιρετική. Είναι χωρητικότητας 18 χιλιάδων και  η ομάδα έχει 13 χιλιάδες προπωλημένα εισιτήρια. Τα λεγόμενα σίζον - τίκετς που λέμε.

O μέσος όρος εισιτηρίων είναι 33 δολάρια γι’ αυτά  τα «σίζον - τίκετς». Υπάρχει μια οικογενειακή ατμόσφαιρα στα αμερικάνικα γήπεδα.

Οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων κάθονται δίπλα-δίπλα. Δεν υπάρχουν κάγκελα. Είναι πολύ κοντά η κερκίδα με τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αμερικάνος θεατής δεν πάει στο γήπεδο μόνο να δει ποδόσφαιρο. Πάει για 4-5 ώρες. Πάει με την οικογένειά του ,θα φάει ,θα πιεί θα επισκεφθεί τα μαγαζιά που υπάρχουν. Θα κάνει και άλλα πράγματα. Το βλέπει πιο πολύ ως διασκέδαση.

Η ομάδα δουλεύει ως μια επιχείρηση. Έχουν επίσης καλούς χορηγούς. Δεν υπάρχουν μεγάλα ονόματα ποδοσφαιρικά στην ομάδα. Τους ενδιαφέρουν και οι ακαδημίες.

Η Φιλαδέλφια έχει  βοηθητικά γήπεδα όπου μπορούν να φιλοξενούν και άλλες ομάδες. Έχουν φτιάξει ας πούμε  ένα εργοστάσιο ποδοσφαιριστών.

Έχουν μια ακαδημία με 900 παιδιά και έχουν σκάουτερ σε όλο τον κόσμο και παρακολουθούν παιδιά από την Ευρώπη  και  την Λατινική Αμερική και έχουν σχολείο  και δυνατότητες για να τα φιλοξενήσουν και να συνδυάσουν το ποδόσφαιρο, με άλλα πράγματα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το  μπάτζετ δε νομίζω να ξεπερνάει τα 4-5 εκατομμύρια ευρώ.

Το Αμερικάνικο πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι τόσο διακεκριμένο στην Αμερική αλλά το μοντέλο λειτουργίας τους είναι υποδειγματικό. Βλέπουν τις ομάδες σαν επιχειρήσεις, έχουν έσοδα και πιστεύω ότι θα ανεβαίνει συνεχώς».

Για τις εντυπώσεις της αμερικάνικης ομάδας από την προετοιμασία στο Ηράκλειο: «Το Παγκρήτιο Στάδιο είναι πολύ καλό και σε καλή κατάσταση. Δεν είναι αποκλειστικά για το ποδόσφαιρο.

Όταν το Νοέμβριο επισκέφθηκα το στάδιο και τη διοίκηση του σταδίου με τον κ. Τσιράκο είδα ότι το στάδιο είναι σε καλή κατάσταση.

Είναι καθαρό, οι τάπητες και τα γυμναστήρια  είναι στην εντέλεια, όπως και η πισίνα. Αυτό βοήθησε πολύ στην απόφαση της Αμερικάνικης ομάδας να έρθει εδώ. Να ξέρετε ότι οι ομάδες της Αμερικής κάνουν συνήθως προετοιμασία σε χώρες όπως το Μεξικό, η Βραζιλία και η Ισπανία για την προετοιμασία.

Η Φιλαδέλφια πριν έρθει στην Ελλάδα ήταν στην Φλόριντα, στο Ορλάντο για 20 μέρες. Για την επιλογή της Ελλάδος βασικός παράγοντας  είναι και ο καιρός.

Η Ελλάδα είναι μια ιδανική χώρα για αθλοτουρισμό. Έχει ηλιοφάνεια πάνω από 300 μέρες το χρόνο. Η θερμοκρασία είναι καλή για προετοιμασία».

Για το ενδεχόμενο κάποιας ανταλλαγής παικτών: «Πρέπει να πω ότι η ομάδα της Φιλαδέλφια θέλει το Ελληνικό στοιχείο. Πολλοί Έλληνες έρχονται στο γήπεδο.

Έχει έντονο ελληνικό στοιχείο  και η πόλη της Φιλαδέλφια. Και θα θέλαμε να έχουμε ένα Έλληνα παίκτη, γιατί αυτό θα κάνει και το γήπεδο πιο γεμάτο. Βεβαίως και έχει καλούς παίκτες ο Εργοτέλης…».

Για τις διαφορές του ελληνικού ποδοσφαίρου με το αμερικάνικο: «Οι Αμερικάνοι δίνουν μεγαλύτερη βάση στην εκρηκτικότητα και την δύναμη. Το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πιο τεχνικό.

Στην Αμερική θέλουν ταχύτητα, όπως και στο μπάσκετ. Η φυσική κατάσταση για αυτούς είναι  το πιο σημαντικό κομμάτι».

Για τις επαφές και με τον ΟΦΗ: «Έχουμε  άλλο ένα φιλικό παιχνίδι. Έχει γίνει επαφή και με τον ΟΦΗ για να δούμε τις ημερομηνίες. Θέλουμε τον ΟΦΗ να ανέβει κατηγορία. Να έχουμε δυο ομάδες στην Σούπερ Λιγκ».



Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved