«Προσγειώθηκε» ο… σκασμένος Ατρόμητος!

«Προσγειώθηκε» ο… σκασμένος Ατρόμητος!

Με ανάμεικτα συναισθήματα αφίχθη το πρωί της Παρασκευής (31/8) η αποστολή του Ατρόμητου από την Αγγλία, μετά την ήττα με 1-0 από την Νιουκάσλ και τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League.

Η αποστολή της ομάδας του Περιστερίου έφτασε στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 7 το πρωί και ουδείς στο «στρατόπεδο» των «κυανόλευκων» δεν μπορούσε να πιστέψει πως χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία για την υπέρβαση, με βάση την εικόνα που είχε ο Ατρόμητος στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Νιουκάσλ.
Το «συγκρότημα» του Ντούσαν Μπάγεβιτς παρουσιάστηκε ανταγωνιστικό και έδειξε πως είχε τις δυνατότητες να διεκδικήσει, τουλάχιστον στην παράταση την πρόκριση για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, η ομάδα της… δυτικής όχθης «έπεσε» πάνω στον Στούντερ, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να… κόψει τα φτερά των Περιστεριωτών. Βέβαια, η πρόκριση δεν χάθηκε μόνο και μόνο από την διαιτησία του Ελβετού, αλλά η συμβολή του ήταν καθοριστική.
Αν ο ευρωπαίος διαιτητής είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ο Ατρόμητος ίσως σήμερα να ήταν στην κλήρωση για τους ομίλους, κάτι που θα είχε πάρα πολλά οφέλη για την ομάδα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα οικονομικά, χωρίς αυτά να είναι… αμελητέα ποσότητα, καθώς θα έκαναν τη διαφορά για μία ομάδα όπως είναι ο σύλλογος του Περιστερίου, αλλά και αγωνιστικά.
Σε περίπτωση πρόκρισης, οι «κυανόλευκοι» θα είχαν την ευκαιρία να δώσουν ακόμα έξι παιχνίδια στην Ευρώπη, να βελτιώσουν εξαιρετικά το πρεστίζ τους αλλά και να πάρουν σημαντικές εμπειρίες για τις επόμενες… περιπέτειες στις διοργανώσεις της Γηραιάς Ηπείρου. Ωστόσο, οι Περιστεριώτες αποχώρησαν από την Αγγλία με περηφάνια, μια και ελάχιστοι εκτός ομάδας πίστευαν πως ο Ατρόμητος θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις στο «Νησί» και να δημιουργήσει 5 κλασικές ευκαιρίες απέναντι στην Νιουκάσλ.
Τώρα, στο «στρατόπεδο» του Ατρόμητου επιβάλλεται να στρέψουν την προσοχή τους στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Η… αρχή γίνεται τη Δευτέρα (3/9) απέναντι στον ΠΑΟΚ, την πρώτη μεγάλη επιστροφή του άνθρωπου που άλλαξε… επίπεδο την ομάδα, του Γιώργου Δώνη.
Το θετικό για τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι πως θα αντιμετωπίσει μία ομάδα, η οποία προέρχεται από ευρωπαϊκό παιχνίδι με ταξίδι στην… πλάτη της. Σημαντικό μέρος θα παίξει και η ψυχολογία, καθώς ο «Δικέφαλος» επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από έναν οδυνηρό αποκλεισμό από την Ραπίντ Βιέννης. Μοναδικός απών από τον αγώνα θα είναι ο Σουμπίνιο, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα.



Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved