Πέρασε η τροπολογία, όχι η ρύθμιση χρεών

Πέρασε η τροπολογία, όχι η ρύθμιση χρεών

Πέρασε το βράδυ της Τρίτης (28/08) από τη Βουλή η τροπολογία για τις ΠΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, οι οποίες πλέον έχουν ένα μήνα στη διάθεσή τους για να την προσκομίσουν στην ΕΕΑ – «Οχι» στη ρύθμιση χρεών

Η συγκεκριμένη τροπολογία βέβαια επί της ουσίας αφορά πια μόνο τον ΟΦΗ που είναι η μόνη ΠΑΕ της Super League που δεν κατάφερε μέχρι την περασμένη Παρασκευή (24/08) να προσκομίσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τα απαιτούμενα έγγραφα από την Εφορία.

Ο κρητικός σύλλογος έχει έτσι ένα μήνα στη διάθεσή του, προκειμένου να συμπληρώσει το φάκελό του με τα στοιχεία που λείπουν.

Αντίθετα, η τροπολογία δεν είναι πλέον απαραίτητη σε ΑΕΚ και Πανιώνιο, καθώς κατάφεραν παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος να προσκομίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Εκείνο που δεν προχώρησε από την κυβέρνηση ήταν η ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ σε 60 δόσεις κι αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν συναίνεσε σε κάτι τέτοιο, αφού θα αποτελούσε πρόκληση για τον απλό πολίτη που δυσκολεύεται να ρυθμίσει τις δικές του οφειλές.

Η τροπολογία του υφυπουργείου Αθλητισμού, υπερψηφίστηκε απ' όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ισχυρότατες ενστάσεις επί της διαδικασίας και με την αξίωση να μην υπάρξουν περαιτέρω παρατάσεις στην υποβολή ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας απ' τις ΠΑΕ, ή άλλου είδους διακανονισμοί.

Ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, διευκρίνισε πως «το πρώτο πράγμα που κάνουμε, είναι να εισπράξουμε ό,τι μπορούμε από οποιαδήποτε ΠΑΕ. Είναι λογικό να δώσουμε χρόνο για να δώσουν τα χρήματα οι ομάδες. Αν κάποια ομάδα δεν συμμετάσχει στο πρωτάθλημα επειδή δεν θα έχει προλάβει να καταθέσει την ενημερότητα, θα έρθει με άλλο ΑΦΜ και τα χρήματα θα πάνε στον αέρα. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλες τις εταιρείες και τις αθλητικές. Για λόγους ομαλής έναρξης του πρωταθλήματος, κρίνεται αναγκαίο να διευκολυνθούν οι ομάδες. Η προτεινόμενη διάταξη δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού. Επισημαίνω πως δεν χαρίζεται ούτε ένα ευρώ και συμφωνώ πως εντός του μηνός δεν θα έρθει καμία ρύθμιση υπέρ των ομάδων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε έντονη η εναντίωση της υποβολής της τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο, σε συνέχεια μιας σειράς παραβιάσεων του Κανονισμού της Βουλής. Αλλά και επί της ουσίας, η εισηγήτρια του κόμματος, κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «δεν γνωρίζουμε, ούτε πόσα χρήματα χρωστούν οι ομάδες, ούτε για ποιον λόγο ζητούν αυτή τη διευκόλυνση».

«Οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις παραπέμπουν στη «λογική της προεδράρας». Τα έσοδα των ΠΑΕ δεν είναι τόσο μικρά όσο λέγεται. Πώς γίνεται μια επαρχιακή ΠΑΕ να έχει 7 εκ. ευρώ έσοδα και να χρωστά… τη μάνα της και τον πατέρα της»;» παρατήρησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Λαφαζάνης.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved