Οι δύο δρόμοι

Οι δύο δρόμοι

Δύο διαφορετικά πλάνα για την επόμενη μέρα στα διοικητικά του Παναθηναϊκού θα παρουσιαστούν στο προσεχές ΔΣ της «πράσινης» ΠΑΕ.

Στο προσεχές διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Γόντικας αναμένεται να αποστείλει την πρόταση της διοικούσας επιτροπής προς τους μετόχους αναφορικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται και παράλληλα την εναλλακτική λύση αν αυτή δεν γίνει αποδεκτή.

«Είτε κάνουμε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είτε προχωράμε με αυτά τα δεδομένα και βγάζουμε τη χρονιά με τα χρήματα από τις πωλήσεις και τις περικοπές των συμβολαίων», θα είναι το μήνυμα του προεδρεύοντος αντιπροέδρου του «τριφυλλιού» προς τους μετόχους.

Όπως θα εξηγήσει ο Δημήτρης Γόντικας, ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει την επόμενη χρονιά από τον Ιούλιο να έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στα τέλη Ιουνίου. Αυτό προϋποθέτει να έχουν γίνει και οι βασικές μεταγραφικές κινήσεις και έγκαιρος σχεδιασμός.

Για να συμβεί αυτό, το μπάτζετ της νέας περιόδου θα πρέπει να καθοριστεί άμεσα και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα απαιτηθεί μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 15 εκατ. ευρώ και ως το τέλος του Απριλίου θα πρέπει να αποφασιστεί το αν θα γίνει ή όχι. Αν γίνει, η λογική και οι υπολογισμοί της διοικούσας επιτροπής λένε ότι η επόμενη χρονιά θα κυλήσει χωρίς προβλήματα για τον Παναθηναϊκό.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πουληθούν ένας ή δυο βασικοί ποδοσφαιριστές για να υπάρξουν έσοδα την ώρα που θα γίνουν και περικοπές των μεγάλων συμβολαίων. Αναφορικά με το σχεδιασμό, στο προσεχές ΔΣ θα συζητηθεί και το θέμα του τεχνικού διευθυντή, μια θέση που έμεινε κενή με την αποχώρηση του Κάρλος Φρέιτας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει το απόλυτο αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ωστόσο ακόμα δεν είναι τίποτα απολύτως ξεκάθαρο.

Όλα είναι θέμα διοικήσεως και οικονομικών δεδομένων. Αυτά θα ξεκαθαρίσουν μετά τις αποφάσεις που θα πάρουν οι μέτοχοι αναφορικά με την πρόταση της διοικούσας για την ΑΜΚ. Οι μέτοχοι δεν ανοίγουν πάντως εύκολα τα χαρτιά τους, με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την ώρα να επιμένει στη μείωση του ποσοστού του σε 30%, και τους υπόλοιπους να μην έχουν καθορίσει τη στάση θα κρατήσουν.

Οι Δημήτρης Γόντικας, Γιώργος Νίκας και Αδαμάντιος Πολέμης ωστόσο θα πιέσουν τους μετόχους για μια γρήγορη απάντηση, όποια κι αν είναι αυτή. Ο λόγος όπως αναφέραμε είναι ότι στον Παναθηναϊκό θέλουν να κάνουν έγκαιρα τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα περίοδο και πρέπει να ξέρουν ποιο δρόμο από τους δύο θα ακολουθήσουν. Αυτόν της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ή αυτόν των περικοπών και των ελάχιστων εξόδων.



Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved