Κομνηνός: «Αντιφατική η έφεση»

Κομνηνός: «Αντιφατική η έφεση»

Αντιφατική χαρακτήρισε την έφεση, την οποία έκανε ο Εισαγγελέας για την απόφαση τιμωρίας του Ολυμπιακού για μία αγωνιστική, ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ Fm 94,6».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργανώτριας Αρχής:

Για την ανακοίνωση της Super League κατά της έφεσης που άσκησε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας :

«Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ξεκαθάρισμα. Πρώτα κυκλοφόρησε σε κάποια site και μετά κοινοποιήθηκε σε εμάς μια έφεση του ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα σχετικά με την ποινή που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη.

Εμείς ουδέποτε σχολιάζουμε αποφάσεις, ούτε της Πρωτοβάθμιας, ούτε της Δευτεροβάθμιας, ούτε του αθλητικού δικαστή. Θεωρούμε αντιφατικό να ασκείται μια έφεση χωρίς να έχει δαπανηθεί χρόνος να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο ελήφθη η πρωτοβάθμια απόφαση. Δεν σχολιάζω το περιεχόμενό της αλλά τη διαδικασία. Την Πέμπτη κάποιοι άνθρωποι που αποτελούν τους δικαστές της Super League έλαβαν μια απόφαση. Έρχεται ο αθλητικός Εισαγγελέας -σήμερα το πρωί- και κάνοντας χρήση υλικού που απορρέει από εφημερίδες και site λέει ότι εγώ θέλω να ασκήσω έφεση για μια αυστηρότερη ποινή.

Εμείς λέμε ότι η ορθή διαδικασία είναι να ζητηθεί ο φάκελος, το σκεπτικό και η διαδικασία που ακολούθησαν οι δικοί μας δικαστές -μην τους αφορίζουμε και τους ακυρώνουμε- και βεβαίως μετά ας ασκηθεί η έφεση.

Μπορεί ο κ. Αντωνακάκης να αμφισβητεί την απόφαση, είναι σαφές δικαίωμά του, αλλά κατ' εμάς πρέπει να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης, και όλο το υλικό και μετά να ασκήσει την έφεση.

Θεωρούμε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας κάνει την δουλειά της, δεν εξετάζω την απόφαση, αλλά θα έπρεπε το έργο της να αξιολογείται επί του περιεχομένου της και όχι επί των δημοσιευμάτων.

Υπάρχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία στο "πώς" οι δικαστές οριοθέτησαν την απόφαση και ενδεχομένως να το κάνει λίγο πιο κομψά.

Ζούμε σε μια περίοδο πολύ δύσκολη και κρίσιμη για την εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Σε άλλες περιπτώσεις οι δικαστές της ΕΠΟ έχουν δαπανήσει μήνες για να καταλήξει σε μια απόφαση.

Ο Συνεταιρισμός μας βάλλεται για τον όποιο τρόπο λειτουργίας του. Δεν μπορούν οι δυσλειτουργία να αποτελούν άλλοθι και να ασκεί κάποια έφεση».

Για τον ρόλο του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη στην έκδοση της ανακοίνωσης και το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν οι ΠΑΕ.

«Σε οποιοδήποτε όργανο που εκλέγει έναν πρόεδρο μετά από συγκεκριμένες διαδικασίες, ο πρόεδρος αυτός εντέλλεται να λειτουργεί την καθημερινότητα του συνεταιρισμού. Είναι ο τρόπος που λειτουργεί η Λίγκα τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο πρόεδρος αυτός εκλέγεται από το ΔΣ και κρίνεται από τις πράξεις του.

Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε κάποια προ-συνεννόηση. Είναι μια διαδικασία που θεωρητικά ο πρόεδρος εφόσον έχει τις εξουσιοδοτήσεις από το ΔΣ και όπως προβλέπεται από το καταστατικό έχει αυτή τη δυνατότητα. Αντιλαμβάνομαι -αυτό που λέτε- ότι η υπόθεση αφορά επεισόδια της ομάδας που είναι ιδιοκτήτης ο κ. Μαρινάκης, εμείς θεωρούμε ότι η διαδικασία που ακολούθησε ο αθλητικός Εισαγγελέας νοσεί επί της διαδικασίας ανεξαρτήτου ομάδος.

Και στο παρελθόν όταν έχουν βγει ανακοινώσεις που δεν αφορούν αντεγκλήσεις ομάδων, οι αποφάσεις έχουν βγει με την ίδια διαδικασία. Πράγματι, δεν υπήρξε προ-συνεννόηση. Είναι διαδικασία που, θεωρητικά, εφόσον έχει τις εξουσιοδοτήσεις, προβλέπεται στο καταστατικό. Αν πάντως είχε ακολουθηθεί η ορθή διαδικασία για την έφεση, η οποία αποτελεί δικαίωμα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ουδείς θα είχε αντιδράσει».



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved