Στα 6 εκατομμύρια ευρώ η ΑΜΚ του Παναθηναϊκού!

Στα 6 εκατομμύρια ευρώ η ΑΜΚ του Παναθηναϊκού!

Μία απόφαση… έκπληξη επεφύλασσε η σημερινή (17/08) ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς έπειτα από πρόταση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου - Στα 34 λεπτά η τιμή της μετοχής.

Και ενώ όλα έδειχναν τις προηγούμενες ημέρες ότι το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα οριζόταν στα 15 εκατομμύρια ευρώ, μετά από πρόταση του Σωματείου που ως γνωστόν έχει στην κατοχή του και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, αυτή ορίστηκε τελικά στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλευρό του Αλαφούζου και της… συμμαχίας του αξίζει να σημειωθεί πως τάχθηκαν οι Νικόλας Πατέρας και Αδαμάντιος Πολέμης, ενώ αντίθετα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ψήφισε «παρών», καθώς είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της αύξησης στα 15 εκατομμύρια ευρώ…

Διαφοροποίηση υπήρξε και στην τιμή της μετοχής, η οποία ορίστηκε στα 0,34 € και όχι στα 0,33€, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες. Η ΑΜΚ τέλος θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, με κατώτατο όριο τα 99 ευρώ που αντιστοιχούν σε 300 μετοχές της ΠΑΕ.

«Είμαστε ανοικτοί σε οποιονδήποτε επενδυτή», τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΠΑΕ, συμπληρώνοντας: «…όπως ανοικτοί είμαστε σε όποιον μέτοχο θέλει να συμμετάσχει στην ΑΜΚ».

Ο επικεφαλής του… μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού μάλιστα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την απόρριψη του αιτήματος της ΠΑΕ περί αναβολής της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό από το συμβούλιο της Λίγκας, καταλήγοντας:

«Πέρσι θυμάμαι που το ζήτησε ο Ολυμπιακός και έγινε δεκτό. Φέτος η Σούπερ Λίγκα δεν έκανε το ίδιο. Περιμένουμε να δούμε τη στάση της από εδώ και πέρα»…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Προσωρινά αποφασίσαμε να κάνουμε αύξηση 6 εκατ. ευρώ για να δώσουμε τη δυνατότητα στους παλαιούς μετόχους να συμμετέχουν, γιατί στα 15 εκατ. ευρώ δεν συμμετείχαν, δεν είχαν τη δυνατότητα τόσο μεγάλο ποσό. Καλέσαμε επιπλέον και εγώ και ο κ. Βγενόπουλος, και ο κ. Πατέρας, και ο κ. Μακρόπουλος ο πρεσβύτερος των συμμετεχόντων, οποιονδήποτε σοβαρό επενδυτή υπάρχει να συζητήσουμε πιθανούς όρους για να μπει στον Παναθηναϊκό» είπε αρχικά ο Αλαφούζος.

Για το αν υπάρχει κάποια πρόταση για την ομάδα, πρόσθεσε: «Καμία. Μακάρι να είχαμε. Καλούμε και είμαστε ανοιχτοί για να έρθει οποιοσδήποτε νέος επενδυτής στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ο Παναθηναϊκός, είναι μια συντεταγμένη επιχείρηση, με έσοδα και έξοδα και οποιοσδήποτε επενδυτής πρέπει να ελεγχθεί για τα κίνητρα του.

Στόχος ήταν το Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε ρεαλιστές. Ξεκινάμε τραυματισμένοι τη σεζόν από την περσινή περιπέτεια. Τον πετύχαμε το στόχο μας. Το Γιουρόπα Λιγκ μας δίνει έξτρα λεφτά και μαζί με τα χρήματα από τους μετόχους νομίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί. Κάναμε μεταγραφές, πιστεύουμε ότι θα υπάρχει καλύτερη κατάληξη από πέρσι. Θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες προφανώς το θέλουν και θα το προσπαθήσουν. Μπορεί να είναι δύσκολη η χρονιά αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Εδώ τα καταφέραμε πέρυσι. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε δεμένη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στους οπαδούς του. Εγώ δεν μέτοχος, είμαι μέλος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Δεν έχω καμιά άλλη συμμετοχή».

Για την παρουσία του στο Δ.Σ.: «Στη Super League πήγαμε να ζητήσουμε αναβολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό γιατί ήταν πολύ στριμωγμένες οι ημερομηνίες. Το παιχνίδι είναι κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό και θεωρήσαμε χρέος μας να κάνουμε αυτό το αίτημα.

Η Super League δεν έχει θέληση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Όντως δεν υπήρχε προηγούμενο. Όμως πέρσι η ΕΠΟ διευκόλυνε τον Ολυμπιακό και η Super League έκανε διευκολύνσεις σε ομάδες εις βάρος του Παναθηναϊκού. Άκουσα πολλά και από τον κ. Μώραλη και από τον κ. Βρέντζο για τον τρόπο που εκφράζομαι και τους είπα ότι εκφράζω προσωπική άποψη και θα συνεχίσω να την εκφράζω».



Πάλη: Ολα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15
Πάλη: Ολα έτοιμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 Mixed
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 Mixed
Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι «αγκάλιασε» τον τίτλο - Στο Champions League η Άστον Βίλα
Premier League: Η Μάντσεστερ Σίτι «αγκάλιασε» τον τίτλο - Στο Champions League η Άστον Βίλα
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανυπόμονος για το Final Four της Euroleague ο Λεσόρ – «Χρειαζόμαστε τον κόσμο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανυπόμονος για το Final Four της Euroleague ο Λεσόρ – «Χρειαζόμαστε τον κόσμο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved