Παναθηναϊκός: Τέλος εποχής για Καραγκούνη

Παναθηναϊκός: Τέλος εποχής για Καραγκούνη

Το τέλος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, γνωστοποίησε o Γιώργος Καραγκούνης, μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Nova Σπορ FM.

«Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν» σχολίασε ο έμπειρος μέσος, ο οποίος επέλεξε να βάλει ο ίδιος ένα τέλος στην παρατεταμένη φημολογία των τελευταίων ημερών, κλείνοντας το κεφάλαιο Παναθηναϊκός.

Ο Καραγκούνης δεν έκρυψε, πάντως, την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε, κάνοντας λόγο και για ανακρίβειες που ειπώθηκαν ως προς το θέμα των εγγυήσεων που φέρεται να είχε ζητήσει, προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιό του: «Ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες. Δεν ζήτησα ποτέ εγγυήσεις για συμμετοχές. Ούτε η τράπεζα δεν σου δίνει σήμερα εγγυήσεις». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι αντιλαμβάνεται την επιλογή του προπονητή του τριφυλλιού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού κρίνει ως εμφανέστατες τις προθέσεις του να μην τον έχει στα πλάνα της νέας σεζόν.

H γνωστοποίηση

«Ημουν στην ομάδα τόσα χρόνια και όταν οι ωραίες στιγμές φτάνουν στο τέλος, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Ειδικά άμα φτάσει με τέτοιο τρόπο το τέλος. Αλλά από την πλευρά μου εξάντλησα όλα τα περιθώρια δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, επειδή κι εγώ δεν μπορώ να σταματήσω το ποδόσφαιρο, θέλω να συνεχίσω να παίζω ακόμα, έπρεπε να τελειώνουμε μ’ αυτό.

Ηθελα να μιλήσω νωρίτερα, αλλά περίμενα να τελειώσει το παιχνίδι με την Μάδεργουελ για να είναι όλα πιο ήρεμα και να είναι και η ομάδα προσηλωμένη στο στόχο της, που είναι να περάσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα κατά 99% έχει περάσει στην επόμενη φάση και είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε έστω και από το ραδιόφωνο να μάθει και ο κόσμος ότι δεν θα συνεχίσω άλλο στον Παναθηναϊκό».

Η επιθυμία του Φερέιρα...

Ο Καραγκούνης απέδωσε την εξέλιξη αυτή, καθαρά, στην απόφαση του Φερέιρα, αλλά και στη δεύτερη σκέψη που έκανε η διοίκηση, υλοποιώντας τελικά την αρχική πρόθεση του Πορτογάλου τεχνικού...

«Την προηγούμενη χρονιά, είχα δει κάποια πράγματα έγιναν κάποιες συζητήσεις, η διοίκηση απ’ ό,τι είδα στην αρχή ήθελε κατά κάποιο τρόπο να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα, όπως και για μένα θα ήταν το ιδανικό γιατί ήμουν 10 χρόνια στην ομάδα σαν επαγγελματίας, άλλα 6-7 στις ακαδημίες, έχω συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά δεν συμβαδίζουν κάποια πράγματα όπως η επιθυμία του προπονητή, που την είχα δει γιατί παίζουμε τόσα χρόνια ποδόσφαιρο και ορισμένα πράγματα μπορείς να τα δεις, εννοώ πάντα τα ποδοσφαιρικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όλη την αντιμετώπιση που είχα όλη την προηγούμενη χρονιά.

Η διοίκηση ήθελε να το πάει όπως το πήγε κι εγώ να κάνω λίγο πίσω και να συμβιβαστώ με ορισμένα πράγματα, αλλά στο τέλος και η διοίκηση το ξανασκέφτηκε ίσως, θα έλεγα, οπότε και φτάσαμε εδώ και εφόσον και είναι έτσι τα πράγματα με τον προπονητή, δεν είναι και το πιο σωστό να πιέζουμε καταστάσεις και πράγματα. Κι επειδή πάντα στο ποδόσφαιρο κάποια πράγματα δεν συμβαδίζουν ορισμένες φορές το καλύτερο είναι αυτό αυτή τη στιγμή.

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Δεν έγινε κάποιο ραντεβού. Η διοίκηση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι με ήθελε, ο προπονητής μου παρουσίαζαν μια κατάσταση ότι με ήθελε κι αυτός κάτι που σίγουρα δεν ήταν αλήθεια. Είναι σεβαστή η άποψη κάθε προπονητή, μη αποδεκτή βέβαια από μένα και γι’ αυτό φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση. Όπως έχω πει το ποδόσφαιρο μου αρέσει, το αγαπώ και όπως έχω πει θέλω να συνεχίσω να παίζω».

...οι ανακρίβειες και τα παραμύθια

Πάντως, από την πλευρά του ο έμπειρος μέσος δεν άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα που του τέθηκαν και αναφέρθηκε στο θέμα των εγγυήσεων που φέρεται να είχε ζητήσει, ώστε να πει το ναι...

«Ειπώθηκαν κάποιες ανακρίβειες που στα 20 χρόνια που έχω παίξει είναι πράγματα που δεν έχω κάνει ποτέ. Ειπώθηκε ότι ζητούσα εγγύηση για να παίξω, εγγύηση στη σημερινή εποχή δεν σου δίνει ούτε η τράπεζα. Ορισμένα πράγματα, πρέπει ακόμα και οι δημοσιογράφοι που τα ακούνε να είναι και λίγο πιο ευέλικτοι, γιατί όλοι όσοι με ξέρουν τόσα χρόνια πρέπει να ξέρουν ότι η μοναδική εγγύηση η δική μου είναι αυτή που καταθέτω μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορώ εγώ να δώσω κάποια άλλη εγγύηση και πόσω μάλλον κάποιος προπονητής. Μετά από 20 χρόνια ποδόσφαιρο και κάποια εμπειρία, το να ζητήσω κάποια εγγύηση, αυτά είναι όλα παραμύθια για να μην πω κάποια άλλη λέξη. Ποτέ δεν ειπώθηκε αυτό το πράγμα.

Εβλεπα κάποια πράγματα από πέρυσι, αλλά έβλεπα και ότι η διοίκηση ήθελε να με κρατήσει και να τελειώσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό. Ενοιωσα πολλή αγάπη και από τον κόσμο, όχι μόνο μετά το Εuro, γιατί μετά το Εuro, μπορείς να πεις εντάξει. Αλλά και στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και όλα αυτά τα χρόνια όταν περνούσα στον αγωνιστικό χώρο ο κόσμος με χειροκροτούσε. Τα σκέφτηκα όλα αυτά και είπα να βρούμε μια λύση και να μείνω στον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν επετεύχθη και επαναλαμβάνω ότι από την πλευρά μου εξάντλησα κάθε περιθώριο για να γίνει αυτό, νοιώθοντας και την αγάπη του κόσμου, ακόμα και παλιών παικτών του Παναθηναϊκού που έχουν γράψει ιστορία και ήταν πολύ τιμητικό αυτό για μένα. αλλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει πιο νωρίς, να μην παρουσιαζόταν αυτή η ιστορία πιο γλυκιά θα έλεγα, θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί οι αλήθειες από την αρχή και να έχει τελειώσει το πράγμα νωρίτερα. Αλλά όλα τα καλά πράγματα φτάνουν κάποτε στο τέλος, δυστυχώς. Το καλύτερο θα ήταν να τελειώσω στο γήπεδο, αλλά εντάξει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Το οικονομικό...

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Καραγκούνη στο οικονομικό, τονίζοντας ότι επί της ουσίας, συζήτηση περί αυτού δεν έγινε...

«Επί της ουσίας ούτε συζητήσεις για τα οικονομικά έγιναν γιατί κι αυτό ειπώθηκε. Εκκρεμούσε να γίνει μια συζήτηση. Δεν έχω μιλήσει όλο αυτό τον καιρό για τα οικονομικά και όλα αυτά. Μπορείτε να ρωτήσετε όταν ήρθα από τη Μπενφίκα και τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον κ. Μήτσου και τον κ. Βέλιτς το τι υποχώρηση έκανα στα χρήματα, έχοντας ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα της Μπενφίκα, ως βασικός της παίκτης, που θα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά. Αλλά επειδή πίστεψα σ’ αυτό το πρότζεκτ, ότι σε ενάμισι χρόνο θα ήταν έτοιμο το γήπεδο, ότι τα συμβόλαια είναι αυτά που είναι ότι δεν γίνεται κάτι παραπάνω, επειδή είμαι Παναθηναϊκός, έκανα πολύ μεγάλη υποχώρηση για να έρθω στον Παναθηναϊκό.

Οπότε όποια αναφορά περί χρημάτων δεν θα έπρεπε να γίνεται σε καμία περίπτωση γιατί όπως είπα έχω αποδείξει, επειδή ο κόσμος δεν το ξέρει σας είπα δυο – τρία ονόματα που συζητήσαμε για να επανέλθω στον Παναθηναϊκό, για το τι έκανα στο οικονομικό για να ξαναφορέσω τη φανέλα της ομάδας. Οπότε δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Για όποια χρήματα μιλάμε, είτε έπαιζα για 3.000 ευρώ τα πρώτα πέντε χρόνια, είτε έπαιζα για ένα εκατομμύριο όπως τα τελευταία χρόνια, αυτό που έδινα στον αγωνιστικό χώρο ήταν το 100% κι αυτό πιστεύω ότι εκτίμησε και ο κόσμος. Και πιστεύω ότι τίμησα όλα αυτά τα χρόνια το συμβόλαιό μου μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο. Οπότε οποιαδήποτε αναφορά γίνεται στο οικονομικό, από την στιγμή που δεν έγινε συζήτηση πάνω σ’ αυτό, παύει να υφίσταται».

Η προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου

Αναφορά έκανε ο «Κάρα» και στη νέα προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου και ζήτησε από όλους να τη στηρίξουν...

«Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει μια καινούργια προσπάθεια στον Παναθηναϊκό με καινούργιους ανθρώπους και τον κ. Αλαφούζο που κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Παρόλο που δεν τον έχω γνωρίσει αυτά που ακούω και αυτά που βλέπω από διάφορους παλιούς μου συμπαίκτες, είναι ότι γίνεται πραγματικά μια τεράστια προσπάθεια και πρέπει όλοι να την αγκαλιάσουν γιατί είναι για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα αρκετά δύσκολα και πρέπει να υπάρχει μια σανίδα σωτηρίας, να το πω, να αγκαλιάσουν όλοι αυτή την προσπάθεια γιατί το έχει ανάγκη ο σύλλογος. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρόσωπα. Είναι η ίδια η ομάδα, είναι ο κόσμος του και αυτός είναι που μένει μέχρι το τέλος».

Βλέπει... εξωτερικό

Αναφερόμενος στην επόμενη σελίδα που πρέπει, πλέον, να ανοίξει στην καριέρα του, ο Γιώργος Καραγκούνης τόνισε ότι το εξωτερικό μοιάζει αυτή τη στιγμή ως η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλει να παραμείνει στην ενεργό δράση:

«Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να συνεχίσω. Αυτή τη στιγμή είναι μια δύσκολη απόφαση για μένα, γιατί έχω και μια οικογένεια, έχω τρία παιδιά, το εξωτερικό φαντάζει ως η πιο ενδεδειγμένη λύση, ακόμα δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, θα δούμε μέχρι τις 31 Αυγούστου που θα τελειώσει η μεταγραφική περίοδος».

Oι ευχαριστίες...

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε πολύ κόσμο, αλλά μπορεί να ξεχάσω ορισμένους. Ολες τις διοικήσεις που υπήρχαν στον Παναθηναϊκό, όλους τους συμπαίκτες μου στην Παιανία, γιατί ήταν και πολλές οι ώρες που περνούσαμε εκεί πέρα, τους κηπουρούς όλους όσοι δούλευαν εκεί για μας, τις γυναίκες, τα παιδιά στα μαγειρείο, όπως είπα θα ξεχάσω πολύ κόσμο. Αλλά πέρασα πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό.

Συγκινημένος στο αντίο...

Ο «Κάρα» δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για το μεγάλο αντίο που είπε στον Παναθηναϊκό:

«Ηταν μεγάλη μου τιμή που φόρεσα τη φανέλα του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Και επίσης την περίοδο 2000-2003 ήταν μια περίοδος αξέχαστη για όλους μας. Απ’ όσο θυμάμαι είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της ομάδας. Ολες οι στιγμές ήταν ανεπανάληπτες. Ένα πράγμα που μου έχει μείνει ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο. Γιατί τότε ήταν μέσα στις δυνατότητές μας. Η ομάδα θα μπορούσε τότε, είτε ΟΥΕΦΑ, εντάξει Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλη κουβέντα να την πεις, αλλά φτάσαμε δύο φορές πολύ κοντά να πάμε στα ημιτελικά και όταν φτάνεις ως εκεί το σκέφτεσαι. Είχαμε κοντράρει την μεγάλη ομάδα του Μουρίνιο την Πόρτο και ίσως με λίγη καλή προσπάθεια, με κάποιες μεταγραφές, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει.

Και ήταν μεγάλη τιμή που είχα παίξει σ’ αυτή την ομάδα. Βέβαια όλα τα χρόνια είχαμε καλές στιγμές και κακές στιγμές, αλλά ειδικά εκείνη την εποχή είχαμε στον Παναθηναϊκό τρομερή ομάδα. Παρόλο που αυτή η ομάδα δεν κέρδισε κάποιο πρωτάθλημα τότε, τον κατακτήσαμε ένα χρόνο μετά. Αλλά για μένα το μέτρο είναι πάντα όταν παίζεις κόντρα στους καλύτερους και η Ευρώπη είναι πάντα η καλύτερη. Είτε αυτό είναι Τσάμπιονς Λιγκ, είτε ΟΥΕΦΑ, είτε η Εθνική ομάδα».

Το Euro 2012...

Ο Καραγκούνης αναφέρθηκε και στην παρουσία του στο Euro 2012:

«Δόξα τω Θεώ αισθάνομαι πολύ καλά που παίξαμε καλά και στο Euro κι αυτό μου δίνει πολύ κουράγιο να συνεχίσω, γιατί πολλά λέγονται για το πώς είμαι, για το πόσα παιχνίδια μπορώ να βγάλω. Η ηλικία φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Μπορώ να βγάλω δυο – τρία παιχνίδια, μπορώ να βγάλω σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι η Super League πολλά παραπάνω. Ότι βγήκαν τρία παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα κόντρα στους καλύτερους στο Εuro ήταν η καλύτερη απάντηση γι’ αυτούς που λένε οτιδήποτε λένε».

Ο εγωισμός του ποδοσφαιριστή...

Μίλησε ακόμα για τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό...

«Θέλω να βάζω πάντα στόχους στην καριέρα μου είμαι με την καλή έννοια εγωιστής. Και θέλω να τους πετυχαίνω. Δεν θα μπορούσα να αποδεχτώ κάποιο ρόλο «αντι» να το πω έτσι, θέλω να είμαι πάντα πρωταγωνιστής.

Συγνώμη για τον τόνο της φωνής μου, αλλά και για μένα ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή, γιατί όπως είπα, αλλιώς περίμενα το τέλος της καριέρας μου. Μέσα στο γήπεδο και όχι μέσω ραδιοφώνου που δεν είναι τόσο οικείο για μένα. Όπως ήρθαν όμως τα πράγματα αυτή ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση. Τώρα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και πρέπει ο κόσμος του Παναθηναϊκού να είναι κοντά στις χαρές και στις λύπες. Να είναι δίπλα στην ομάδα για να σωθεί ο σύλλογος και να προχωρήσει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Όπως του αξίζει και όπως πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός».

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας...

Όταν του επισημάνθηκε ότι το Σεπτέμβρη αρχίζουν τα προκριματικά για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, είπε γελώντας:

«Αυτοί είναι πολύ μακροπρόθεσμοι στόχοι. Πλέον έχει γίνει συνήθεια αυτό με την Εθνική, να σκεφτόμαστε το κάθε Μουντιάλ και το κάθε Euro. Eγώ στην ηλικία που είμαι δεν μπορώ να βάζω τόσο μακροπρόθεσμους στόχους. Δεν μπορώ να πω ποτέ όχι στην Εθνική και το ξέρει όλος ο κόσμος, οπότε παίζουμε, βλέπουμε, συνεχίζουμε για ένα χρόνο και αν αντέχουν τα πόδια, η καρδιά και η ψυχή, τότε γιατί όχι, να πάμε και στη Βραζιλία. Είναι ένα όνειρο πραγματικά, γιατί εκεί λέμε ότι είναι σα να γεννήθηκε το ποδόσφαιρο και για μένα και για όλους αυτό θα ήταν το καλύτερο».



Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής ο Ακαϊντίν για ανάρτηση με τον Κεμάλ Ατατούρκ
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved