Ισόπαλος στα… πέναλτι με Μπράγκα ο Ολυμπιακός!

Ισόπαλος στα… πέναλτι με Μπράγκα ο Ολυμπιακός!

Καλός επιθετικά, αλλά με αρκετά αμυντικά προβλήματα εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπράγκα στην Πορτογαλία, στο τέταρτο και πιο δυνατό, μέχρι τώρα, φιλικό του τεστ! Ο Λίμα με τη... βοήθεια του Μέγερι στο 35' βρήκε την… απάντηση στο τέρμα του Τάτου (7΄) - Στα πέναλτι οδηγήθηκε η αναμέτρηση, το τέλος της οποίας ωστόσο σφύριξε πρόωρα ο διαιτητής και ενώ το σκορ ήταν 4-4!

Φώναζε η «τρύπα» στα μετόπισθεν των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι ωστόσο έβγαλαν στο χορτάρι αρκετές από τις επιθετικές τους αρετές. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο όπου παρατάχθηκαν με 4-3-3, δεν… τσούλησαν στο δεύτερο με 4-2-3-1…

Πώς έπαιξε

Με 4-3-3 που όπως όλα δείχνουν θα είναι η πρώτη του επιλογή, παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Με δεδομένη έτσι την απουσία του Βασίλη Τοροσίδη, κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Μέγιερι, με τους Σιόβα, Μανωλά να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας δεξιά τους τον Μοδέστο και αριστερά τον Χολέμπας. Ο Φέισα επωμίστηκε το ρόλο του καθαρόαιμου αμυντικού χαφ, βλέποντας τις πλάτες των Τάτου – Μανιάτη, ενώ τον μοναδικό προωθημένο Μήτρογλου, πλαισίωσαν οι Αμπντούν (δεξιά) και Λυκογιάννης (αριστερά).

Χαμόγελο… πλατύ!

Φουριόζοι μπήκαν οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο και πριν καλά καλά ιδρώσει η πρώτη φανέλα (7΄), ο εξαιρετικός Τάτος, φιλούσε τη δική του, έχοντας ανοίξει το σκορ, αφού πρώτα είχε ανοίξει… τρύπα στην πορτογαλική άμυνα, αδειάζοντας δύο αντιπάλους (έπειτα από ωραία συνεργασία των Μανιάτη και Μοδέστο)!

Παρά το γεγονός πως η «σφαλιάρα» ξύπνησε τους Ίβηρες, εκείνοι, αναπτυσσόμενοι κυρίως από δεξιά με τον Άλαν, δεν κατάφεραν να γίνουν όσο απειλητικοί θα ήθελαν. Συμπαγείς αμυντικά οι «ερυθρόλευκοι», καλοί δημιουργικά, βγάζοντας αρκετούς αυτοματισμούς και καλούς συνδυασμούς στο παιχνίδι τους, δεν μπορούσαν παρά να δημιουργήσουν ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο του Ζαρντίμ, ο οποίος - εκτός αυτού - είδε και τον Λυκογιάννη να αρπάζει την ευκαιρία που του έδωσε από τα μαλλιά!

Χαμόγελο που δεν… χάλασαν ούτε οι χαμένες ευκαιρίες των Μήτρογλου, Μανιάτη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δώσουν άλλον αέρα στους φιλοξενούμενους! Και ενώ όμως όλα έδειχναν να πηγαίνουν… ρολόι, κάπου εκεί κόπηκε!

Και δεν ήταν μόνο η ισοφάριση του Λίμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο οποίο (δεν) έβαλε και το… χεράκι του ο Μέγιερι (35΄)! Ήταν τα σαφή μηνύματα που έφταναν στα μάτια του από αυτό που θα επακολουθούσε!

Οι Πορτογάλοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους!

Πειράματα στο… κενό (της άμυνας)!

Το πειραματικό… ηλεκτροσόκ μάλιστα που επιχείρησε ο Πορτογάλος τεχνικός στο ημίχρονο (τέσσερις μαζεμένες αλλαγές, με τους Φετφατζίδη, Ποτουρίδη, Παπάζογλου και Τζεμπούρ να παίρνουν τις θέσεις των Μήτρογλου, Τάτου, Χολέμπας και Μανιάτη) κάθε άλλο πάρα επανέφερε τον… ασθενή, ο οποίος δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια του ούτε με το 4-2-3-1 και τους Φέισα - Μοδέστο πλέον στα χαφ, βλέποντας το νούμερο της φανέλας του Αμπντούν πίσω από τον Τζεμπούρ.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Μπράγκα (κυρίως με τους Μοσορό και τον Σαλίνο) να κατέβει αρκετές φορές για... επίσκεψη στα καρέ του Μέγιερι, ο οποίος ωστόσο στάθηκε στο ύψος του.

Από την πλευρά του ο Ζαρντίμ συνέχισε να πειραματίζεται (πέρασε τον Αμπντούν δεξιά και τον Φετφατζίδη αριστερά, τοποθετώντας τον Λυκογιάννη πίσω από τον Τζεμπούρ, ενώ αργότερα απέσυρε τον Αλγερινό για χάρη του Βλαχοδήμου, ο οποίος πήγε στα δεξιά, την ίδια ώρα που πάτησε χορτάρι και Σουμπίνιο στη μεσαία γραμμή), ωστόσο επιβεβαιώθηκε πως η ανάγκη απόκτησης στόπερ το συντομότερο δυνατό είναι επιτακτική!

Τζεμπούρ και Αμπντούν ήταν ό,τι πιο δραστήριο είχε να επιδείξει εκείνη την ώρα ο Ολυμπιακός (στα ελαφρυντικά του αγωνιζόταν με… συλλεκτική ενδεκάδα), ο οποίος κόντρα στους πιο έτοιμους Πορτογάλους (με τη βασική τους ενδεκάδα) αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην άμυνα, τόσο από το κέντρο της, όσο και από αριστερά (Ποτουρίδης).

Μία ο τελευταίος ωστόσο βάζοντας το… πόδι του πάνω στη γραμμή, δύο η εκπληκτική επέμβαση του Μέγιερι με τα… νύχια, σε εξ επαφής κεφαλιά του Κουστόδιο... τρεις η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή να μην μετρήσει ποτέ κανονικό γκολ του Ντουγκλάο (πρώην της Καβάλας), έστειλαν το ματς στην παράταση, καθώς έπρεπε να αναδειχθεί νικητής (φιλικό τουρνουά γαρ…).

Ή μήπως όχι; Ο «άρχοντας του αγώνα» διέταξε τη λήξη και ενώ το σκορ στη ρωσική ρουλέτα ήταν 4-4, με τον Ούγγρο πορτιέρο των νταμπλούχων να λέει «όχι» στον Βιάνα, ο οποίος είχε την ευκαιρία να χαρίσει την άτυπη νίκη στην ομάδα του…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μοδέστο (74΄Σουμπίνιο), Χολέμπας (46΄Ποτουρίδης), Σιόβας, Μανωλάς, Φέισα, Μανιάτης (46΄Φετφατζίδης), Τάτος (46΄Παπάζογλου), Αμπντούν (74΄Βλαχοδήμος), Λυκογιάννης, Μήτρογλου (46΄Τζεμπούρ)

ΜΠΡΑΓΚΑ: Κιμ, Ντουγκλάο, Βινίσιους, Κουστόδιο, Βιάνα, Σαλίνο, Μοσορό, Άλαν, Μπαρμπόσα, Λίμα και Έλντερσον.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

{coveritlive}a3cfd6d4c6{/coveritlive}



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved