«Κομμένος» στη μέση…

«Κομμένος» στη μέση…

Το Onsports αναλύει το ρόλο που έπαιξε η απουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο και θυμίζει τα αποτελέσματα των «πρασίνων» χωρίς το Βραζιλιάνο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ένα από τα προβλήματα που είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν ότι δεν είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου και την κατάλληλη ηρεμία στο παιχνίδι του. Σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε η έλλειψη συγκέντρωσης λόγω των γεγονότων του ντέρμπι στο Φάληρο και των μεθεόρτιων όλη την εβδομάδα, ωστόσο σε αυτό σημαντική… συνεισφορά είχε και η απουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Το δείχνουν οι αριθμοί

Ο Βραζιλιάνος δεν διάγει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, όμως εκτός του ότι στα τελευταία παιχνίδια – και κυρίως στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» - ήταν εξαιρετικός, με την εμπειρία του μπορεί να ηρεμήσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του και να βοηθήσει στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να έχει ο Παναθηναϊκός.

Η χρησιμότητα της παρουσίας του 35χρονου αμυντικού μέσου, φαίνεται και από τα αποτελέσματα που έχει ο Παναθηναϊκός όταν αυτός δεν αγωνίζεται. Σε οκτώ αγώνες που έχει λείψει φέτος ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να κερδίσουν μόνο τρεις φορές. Τη μία από αυτές είχαν εξαρχής εύκολο έργο απέναντι στην Κοζάνη για το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ τις άλλες δύο η απουσία του καλύφθηκε από την καλή δουλειά των υπολοίπων μέσων και ήρθαν οι νίκες επί Καβάλας και ΑΕΚ με 4-2 και 3-1 αντίστοιχα.

Χωρίς Ζιλμπέρτο… «Χ»

Όταν όμως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα απουσιάζει, το συνηθέστερο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία, καθώς έχει κάνει την εμφάνισή του τρεις φορές από το ξεκίνημα της σεζόν. Η πρώτη απουσία του Βραζιλιάνου ήρθε στην πρεμιέρα απέναντι στην Ξάνθη στην άδεια «Λεωφόρο», με τον Παναθηναϊκό να μένει στο 1-1, ενώ ισόπαλο ήταν και το παιχνίδι του Champions League με την Ρούμπιν Καζάν στο ΟΑΚΑ το οποίο τελείωσε χωρίς τέρματα.

Η συνέχεια, χωρίς πάντα τον Βραζιλιάνο, ήταν ακόμα χειρότερη, καθώς οι «πράσινοι» γνώρισαν την οδυνηρή ήττα (0-1) από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ, ενώ ακολούθησε το 0-2 της ΑΕΚ στο ίδιο γήπεδο με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό για τον προημιτελικό του Κυπέλλου. Τελευταία απώλεια για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ήταν το 1-1 του Σαββάτου (25/02) με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Μαρούσι.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ζιλμπέρτο

27/08/10              Παναθηναϊκός  - Σκόντα Ξάνθη                1-1

20/10/10              Παναθηναϊκός - Ρουμπίν Καζάν               0-0 (Champions League)

27/10/10              Κοζάνη ΦΣ – Παναθηναϊκός       0-5 (Κύπελλο)

18/12/10              Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου       0-1

16/01/11              Παναθηναϊκός – Καβάλα            4-2

19/01/11              Παναθηναϊκός - ΑΕΚ      37280    0-2 (Κύπελλο)

13/02/11              Παναθηναϊκός - ΑΕΚ      37258    3-1

26/02/11              Παναθηναϊκός - Ατρόμητος Αθηνών      1-1

Για αυτό τον θέλει

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχει ζητήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να μείνουν οπωσδήποτε στην Παιανία και την νέα περίοδο είναι ο Βραζιλιάνος. Διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έχει διαγνώσει τη χρησιμότητα του έμπειρου μέσου για τους «πράσινους» και θέλει να τον έχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού προκειμένου να εφαρμόσει τα πλάνα του.

Ο 64χρονος τεχνικός ναι μεν αρέσκεται στο να παίζει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, που δεν είναι πια το… «φόρτε» του Ζιλμπέρτο, θέλει όμως να υπάρχουν στην ομάδα του παίκτες που να μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις και να έχουν την ανάλογη εμπειρία, έτσι ώστε να καθοδηγούν και τους υπόλοιπους. Η ποιότητα του Ζιλμπέρτο αναμφίβολα βοηθά τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το ρυθμό των αγώνων κατά τις εντολές του Φερέιρα και για αυτό ο Πορτογάλος θέλει να έχει και την επόμενη περίοδο στη διάθεσή του τον 35χρονο ανασταλτικό μέσο.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved