«Πέρασε» το τεστ με Μαγιόρκα ο ΠΑΟΚ

«Πέρασε» το τεστ με Μαγιόρκα ο ΠΑΟΚ

Θετικό ήταν και το νέο… δείγμα του «Δικέφαλου του Βορρά» κόντρα στην Μαγιόρκα (0-0) το απόγευμα του Σαββάτου (21/7) με τον Γιώργο Δώνη να μένει ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του.

Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν για μία ακόμα ανταγωνιστικοί κόντρα στους νησιώτες της ιβηρικής χερσονήσου και έδειξαν πως βρίσκονται στον σωστό… δρόμο. Αυτό ήταν το τελευταίο φιλικό των «ασπρόμαυρων» επί ολλανδικού εδάφους και η αποστολή θα επιστρέψει την Κυριακή (22/7) στην… βάση της. Έτσι, οι Μακεδόνες ολοκλήρωσαν τα φιλικά τους στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας με απολογισμό μίας ήττας, κόντρα στην Οτελούλ, δύο νίκες, απέναντι στις Μονς και Τσβόλε και μία ισοπαλία με την Μαγιόρκα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό του. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη πίεσαν ψηλά τους αμυντικούς της Μαγιόρκα και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 4’ με το σουτ του Αθανασιάδη που κόντραρε σε σώματα αμυντικών, ενώ πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Έλληνας φορ βρήκε το χώρο να σουτάρει, αλλά ο Αουάτ απομάκρυνε με τις γροθιές.

Η… απάντηση των Ισπανών ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Αριθμέντι έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γλύκος με ωραία επέμβαση στην δεξιά του γωνία κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και στο 21’ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως η προσπάθεια του Αθανασιάδη στο δεύτερο δοκάρι έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι στο οποίο… συνέβαλαν και τα πολλά σφυρίγματα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε χωρίς σκορ στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο… μισό του φιλικού ξεκίνησε όπως το πρώτο, ήτοι με ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς, όταν στο 47’ ο Λάζαρ έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά ο Αουάτ μπλόκαρε, ενώ την ίδια… κατάληξη είχε και το σουτ του Κάτσε, τρία λεπτά αργότερα.

Στην συνέχεια οι Ισπανοί ανέβασαν… στροφές και απείλησαν στο 53’ με το φάουλ του Μάρκες, το οποίο μπλόκαρε ο Γλύκος, ενώ ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ αντέδρασε σωστά και στο πλασέ του Αριθμέντι στο 56’. Η καλύτερη στιγμή για τους νησιώτες ήταν στο 62’ όταν ο Ραμίς εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι πολλές αλλαγές του Γιώργου Δώνη δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα η Μαγιόρκα να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, οι νησιώτες δεν απείλησαν σημαντικά την εστία του «Δικέφαλου» και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν χωρίς τέρματα την φιλική αναμέτρηση.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος (75’ Μελίσσας), Έτο (74’ Αποστολόπουλος), Λίνο (74’ Κωνσταντινίδης), Κουμαλό, Κατσικάς (82’ Στάμου), Λαζάρ, Παναγιωτούδης (46’ Κάτσε), Ρομπέρ (78’ Παπάζογλου), Γεωργιάδης (78’ Μπανγκουρά), Γιάννου(65’ Πέλκας), Αθανασιάδης (78’ Πόποβιτς).

Μαγιόρκα (Χοακίν Καπαρός): Αουάτ, Τζοάο, Τομέρ, Ραμίς, Χοακίν Ναβάρο, Περέιρα, Τσαρλι Τουκ, Αριθμέντι, Μπικάς, Κέβιν, Λουΐς.

Θυμηθείτε τις φάσεις του αγώνα, όπως σας τον προσέφερε το Onsports...

{coveritlive}b57d1e9591{/coveritlive}



Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved