Καρυπίδης στο Onsports: «Περνάει ο σοβαρός Παναθηναϊκός»

Καρυπίδης στο Onsports: «Περνάει ο σοβαρός Παναθηναϊκός»

Η Μάδεργουελ δεν θα πρέπει να τρομάζει τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Onsports ένας πρώην… Σκοτσέζος. Ο Χρήστος Καρυπίδης, άλλοτε παίκτης της Χαρτς και νυν της Ομόνοιας, σχολιάζει τον αντίπαλο των «πρασίνων» στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. 

O 30χρονος στόπερ «όργωσε» την τριετία (2006-09) τα γήπεδα της Σκοτίας με την φανέλα της Χαρτς και από τότε, διατηρεί στραμμένες τις… κεραίες στο πρωτάθλημα της χώρας. Στην επικοινωνία που είχαμε, μας επιβεβαίωσε πως στο σκοτσέζικο ποδόσφαιρο υπάρχουν η Σέλτικ και μέχρι πρότινος η Ρέιντζερς και μετά όλες οι υπόλοιπες ομάδες.  

- Τι πιθανότητες πρόκρισης δίνεις στον Παναθηναϊκό με αντίπαλο την Μάδεργουελ;

«Χωρίς να έχω ολοκληρωμένη εικόνα της φετινής ομάδας του Παναθηναϊκού, θεωρώ πως εάν δείξει την κατάλληλη σοβαρότητα, εύκολα ή δύσκολα θα επιβάλει την ανωτερότητά της και θα προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.  Ως γνωστόν, η Μάδεργουελ συμμετέχει από το… παράθυρο στο Champions League εκμεταλλευόμενη τον υποβιβασμό της Ρέιντζερς στην τέταρτη κατηγορία».

- Με βάση την προσωπική σου εμπειρία τρία χρόνια στην Χαρτς και συνεχίζοντας να παρακολουθείς αγώνες στην Σκοτία , περιέγραψε μας το αγωνιστικό προφίλ της Μάδεργουελ;


«Πρόκειται για μία παραδοσιακή σκληροτράχηλη Σκοτσέζικη ομάδα. Στηρίζεται πολύ στην καλή φυσική κατάσταση και την δύναμη των παικτών της, που αποτελούν και τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των ομάδων στην συγκεκριμένη χώρα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια θα έλεγα πως γίνεται μία προσπάθεια στην Σκοτία να αλλάξουν το στυλ παιχνιδιού. Να παίξουν περισσότερο με την μπάλα κάτω και να ξεφύγουν από το κλασικό βρετανικό στυλ, που βασίζεται στη δύναμη και στις πολλές σέντρες».  

- Πόσο μεγάλη είναι η απόσταση που την χώριζε από το μέχρι πρότινος ισχυρό δίπολο Σέλτικ – Ρέιντζερς;

«Οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Η Σέλτικ και η Ρέιντζερς μέχρι τον υποβιβασμό της, είχαν όλα αυτά τα χρόνια την δυνατότητα να φέρνουν ποιοτικούς παίκτες από την Ευρώπη και να αυξάνουν την δυναμική τους, εν αντιθέσει με της υπόλοιπες ομάδες συμπεριλαμβανομένης και της Μάδεργουελ οι οποίες έδιναν μεγάλο βάρος στην αξιοποίηση Σκοτσέζων παικτών».

- Η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ προσφέρει ένα επιπλέον αβαντάζ στον Παναθηναϊκό;

«Σίγουρα. Όταν έχεις τον τελευταίο λόγο στην έδρα σου ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, είναι ένα πλεονέκτημα».

- Πώς είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της Μάδεργουελ στο  Φιρ Παρκ Στέιντιουμ»;

«Είναι ένα μικρό γήπεδο με τις κερκίδες να βρίσκονται πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα έλεγα πως η Μάδεργουελ διαθέτει το φοβερά φανατικό κοινό. Εάν πάνε και οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Σκοτία, θα δημιουργηθεί μία ωραία ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου θα είναι καλή, αφού προβλήματα υπάρχουν μονάχα τον χειμώνα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών».



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved