Αγριόγιαννης: «Θέμα διοίκησης και Φερέιρα η παραμονή μου»

Αγριόγιαννης: «Θέμα διοίκησης και Φερέιρα η παραμονή μου»

Για τη συνολική δουλειά που γίνεται στην Αυστρία, αλλά και γι αυτή που κάνουν ξεχωριστά οι γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μίλησε ο προπονητής τερματοφυλάκων του «τριφυλλιού», Παναγιώτης Αγριόγιαννης.

Ο Αγριόγιαννης «υπηρετούσε» μέχρι πρότινος τις ακαδημίες του συλλόγου, αλλά πήρε προσωρινή (;) προαγωγή από την ημέρα που λύθηκε η συνεργασία με τον Βασίλη Αλεξούδη. Ο νεαρός προπονητής μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στην Αυστρία και αφού αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε όλες αυτές τις μέρες, μίλησε και για το δικό του μέλλον στην πρώτη ομάδα, για το οποίο - όπως είπε - θα αποφασίσουν η διοίκηση και ο Φερέιρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αγριόγιαννη:

Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει μία εξαιρετική τετράδα τερματοφυλάκων. Εσύ ως προπονητής τους, πως το αξιόλογεις αυτό;

«Θα αρχίσω λέγοντας ότι η συνεργασία μου με τον κύριο Φερέιρα είναι πάρα πολύ καλή. Έχω τη χαρά να προπονώ τέσσερις τερματοφύλακες, τρεις και έναν που θα ενταχθεί σε λίγο, οι οποίοι είναι αξιόλογοι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Το επισημαίνω αυτό γιατί είναι πολύ συνεργάσιμοι και σε κάθε προπόνηση δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Σε όσα δουλεύουμε ακολουθούμε ένα πλάνο και όλα γίνονται με γνώμονα αυτό. Το σχεδιάζουμε με βάση τα χαρακτηριστικά που έχει σήμερα η θέση του τερματοφύλακα. Οι τέσσερις τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού είναι μεγάλης αξίας και στόχος μου είναι να τους διατηρώ ετοιμοπόλεμους στο υψηλότερο επίπεδο, γιατί οι απαιτήσεις του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ υψηλές».

Θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα, για να καταλάβει και ο κόσμος τη δουλειά που γίνεται;

«Ο σύγχρονος τερματοφύλακας στηρίζεται κυρίως στην καλή αερόβια κατάσταση. Μέσα από την αερόβια κατάσταση, περνάμε και τεχνικά στοιχεία, περνάμε τη σκέψη-αντίδραση, κάτι που έχει να κάνει με τις σύγχρονες μπάλες ποδοσφαίρου. Αν μου επιτρέπετε να το θέσω έτσι, ουσιαστικά είναι αερόμπαλες και παίρνουν περίεργες τροχιές.

Ο γκολκίπερ πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να επέμβει, όπως και στις κόντρες που αλλάζουν την πορεία της μπάλας. Τελευταίο κομμάτι που δουλεύουμε είναι η τεχνική κατάρτιση με τα πόδια. Πλέον ο τερματοφύλακας είναι και ποδοσφαιριστής, άρα πρέπει να υπάρχουν ασκήσεις που να τον εξασκούν σε αυτό τον τομέα».

Η φιλοσοφία του Φερέιρα να κάνει ασκήσεις με τη μπάλα, παίζει ρόλο και στο σχεδιασμό του δικού σου προγράμματος;

«Σίγουρα. Όπως είπα, με τον κύριο Φερέιρα υπάρχει συνεννόηση για το δικό μου πλάνο. Η μπάλα παίζει σημαντικό ρόλο και στις ασκήσεις για τους γκολκίπερ, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ασκήσεις της ομάδας».

Σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση στη θέση σου, εφαρμόζεις καθαρά ένα δικό σου πρόγραμμα;

«Οι διαφορές είναι μεγάλες ανάμεσα στην ακαδημία και στην πρώτη ομάδα. Στην ακαδημία έχουμε έναν εκκολαπτόμενο ποδοσφαιριστή, που πρέπει να τον δημιουργήσουμε. Στην πρώτη ομάδα έχουμε έναν φτασμένο ποδοσφαιριστή, τον οποίο έχουμε καθήκον να τον διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση, ώστε να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αγωνιστεί».

Υπάρχει κάτι νεότερο για την παραμονή σου στην πρώτη ομάδα μετά το τέλος της προετοιμασίας;

«Εγώ είμαι επαγγελματίας προπονητής τερματοφυλάκων. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αξιολόγησαν και εκτίμησαν τη δουλειά που έχω κάνει στην ακαδημία αυτά τα έξι χρόνια. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον προπονητή και τη διοίκηση».



Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved