Μάκος: «Δεν ήθελα να φύγω έτσι από την ΑΕΚ»

Μάκος: «Δεν ήθελα να φύγω έτσι από την ΑΕΚ»

Στεναχωρημένος είναι ο Γρηγόρης Μάκος για το γεγονός πως έφυγε από την ΑΕΚ, αφήνοντάς την στην πιο δύσκολη και κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της.

Ο Έλληνας μέσος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ένωση, για το περιβάλλον που έχει συναντήσει στο Μόναχο, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γρηγόρης Μάκος στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6»:

- Για την μεταγραφή του στην Μόναχο 1860

«Τα πράγματα είναι αρκετά καλά. Έχω ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας. Είμαι μόλις δύο μέρες εδώ και χθες έπαιξα το πρώτο μου φιλικό. Έδειξα ότι είμαι σε καλή κατάσταση, αν και πίστευα ότι μετά από τρεις εβδομάδες αποχής θα είμαι κουρασμένος. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην αρχή, ειδικά όταν έχεις μείνει εκτός προπονήσεων όπως εγώ»

- Για τις πρώτες του εντυπώσεις

«Βασικά δεν έχω υποστεί κάποιο σοκ. Περισσότερο στεναχωρήθηκα επειδή άφησα τους δικούς μου ανθρώπους στην Ελλάδα. Ευτυχώς, το Μόναχο είναι κοντά και μπορώ να συναντήσω την οικογένειά μου. Όλοι μου μιλούν για ένα ελληνικό εστιατόριο που γίνεται ξενυχτάδικο. (γέλια) Δεν ρώτησα εγώ για αυτό, μόνοι τους μου το είπαν. Εκεί, μάλιστα, πηγαίνουν και παίκτες της Μπάγερν. Οι πρώτες ερωτήσεις ήταν τελείως άσχετες με το ποδόσφαιρο. Αφορούσαν το μούσι, τα τατουάζ μου, για το αν έρθει η κοπέλα μου… Προσπαθούν να βγάλουν κάτι άλλο, δεν ξέω τι να πω…».

- Για το σύστημα της ομάδας και τη δική του παρουσία

«Η ομάδα παίζει με σύστημα 4-4-2, ενώ υπάρχουν δύο αμυντικά χαφ. Ο προπονητής (Ράινερ Μάουρερ) θέλει έναν επιθετικό χαφ και εμένα θέλει να με χρησιμοποιήσει ως “εξάρι”. Είχε έρθει στην προετοιμασία της Εθνικής να με δει από κοντά και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να φύγω από την ΑΕΚ. Οι περισσότεροι σύλλογοι που ενδιαφέρθηκαν για εμένα ήξεραν την κατάσταση της ΑΕΚ και δεν ήθελαν να δώσουν χρήματα στην ομάδα. Προσπαθήσαμε να φέρουμε μία πρόταση με την οποία θα έμεναν ικανοποιημένες όλες οι πλευρές».

- Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ένωση

«Στεναχωριέμαι που φεύγω έτσι από την ΑΕΚ. Την έχω ζήσει ως φίλαθλος σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Είναι κάπως άδικο να καταφέρεις να αγωνιστείς σε μία τέτοια ομάδα και να βλέπεις ότι όλα γκρεμίζονται. Είναι αυτό που είχα πει ότι κάθε χρόνο είναι και χειρότερα».

- Για το αν υπάρχει λύση

«Σίγουρα υπάρχει κάποια λύση, όμως δεν ξέρω πως θα βρεθεί. Ελπίζω να μην έρθει αυτός ο υποβιβασμός. Θα είναι χειρότερο από μία μαύρη σελίδα για την ΑΕΚ».

- Για την συνύπαρξή του με τον Ίσμαελ Μπλάνκο

«Το μόνο που έχει αλλάξει πάνω του είναι το μαλλί του. (γέλια) Το καλό είναι ότι όλα τα παιδιά είναι εντάξει μαζί μας. Είναι θετικό το γεγονός πως μιλούν αγγλικά. Από την πλευρά του, ο Ίσμαελ βρήκε και έναν Ισπανό παίκτη που μπορεί να μιλάει την ίδια γλώσσα. Με τόσους Έλληνες παίκτες που έχουν παίξει στην Μπουντεσλίγκα, βρίσκεις γνωστούς και άλλους που έχουν έρθει στα ελληνικά νησιά».

- Για την συμμετοχή του με την Εθνική στο Euro 2012

«Είναι λίγο ό,τι και να πούμε για αυτή την εμπειρία. Η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι μεγάλη τιμή για έναν παίκτη. Σίγουρα το γεγονός πως δεν πάντρεψα τον Γιάννη στην Πολωνία είναι στενάχωρο. (γέλια). Ήταν, πάντως, μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας μου, αν όχι η καλύτερη».

- Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε μπει στη διαδικασία για την προκριματική φάση της διοργάνωσης. Έχουμε και ένα φιλικό τον Αύγουστο με την Νορβηγία. Μετά ξεκινάμε επίσημα τον Σεπτέμβριο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όσον αφορά την φυσική μας κατάσταση. Χρειάζεται να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, όπως προσπαθήσαμε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

- Για τους στόχους που έχουν θέσει στη Μόναχο 1860

«Στόχος είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία. Δεν ήρθα με σκοπό να περάσω εδώ δύο χρόνια και δεν βλέπω μόνο ως σκαλοπάτι την ομάδα. Μέσα από την επιτυχία της ομάδας μπορεί να έρθει μία ακόμη μεγαλύτερη δική μου επιτυχία»



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved