Γεωργιάδης: «Θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

Γεωργιάδης: «Θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Γεωργιάδης, τονίζοντας πως ο «δικέφαλος του βορρά» θα είναι ανταγωνιστικός παρά την περικοπή του μπάτζετ.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν τεχνικός διευθυντής του συλλόγου μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες της ομάδας, για το ενδεχόμενο μεταγραφών, αλλά και παραχώρησης παικτών από το υπάρχον ρόστερ.

Διαβάστε αποσπάσματα όσων δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Γεωργιάδης:

Πώς βρεθήκατε στη θέση του τεχνικού διευθυντή; Ηταν να αναλάβετε και ως προπονητής.

«Αρχικά με τον πρόεδρο κάναμε μία φιλολογική συζήτηση για τη θέση του προπονητή. Και ο πρόεδρος όμως και εγώ συμφωνούσαμε ότι προτεραιότητα για τη θέση έπρεπε να έχει ο Γιώργος Δώνης. Ηταν ο καταλληλότερος. Στην πορεία και ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αλλά και ως ένας φίλος του Ζήση Βρύζα ανέλαβα τη θέση του τεχνικού διευθυντή, η οποία βεβαίως έμεινε κενή από τον Παντελή Κωνσταντινίδη».

Ποια η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζετε στη θέση που έχετε στον ΠΑΟΚ;

«Είναι ξεκάθαρα το οικονομικό. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια και πρέπει να βρούμε λύσεις».

Μήπως αυτή η δυσκολία οδήγησε τον ΠΑΟΚ να στραφεί στους νέους παίκτες, κάτι που έπρεπε να κάνει από χρόνια;

«Και παλαιότερα γινόταν καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ. Ειδικά όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει στις ακαδημίες του τα καλύτερα ταλέντα. Για να φτάσουν αυτά τα παιδιά να είναι στην προετοιμασία, σημαίνει ότι έγινε καλή δουλειά. Δεν έφερε τον ΠΑΟΚ η οικονομική κρίση εδώ, το σχέδιο είχε ξεκινήσει νωρίτερα».

Ποιο θα είναι το τελικό ρόστερ; Θα έχει τόσους νεαρούς ή θα γίνουν νέες μεταγραφές;

«Θυμίζω ότι για εμάς το μπάτζετ έπεσε στο μισό σε σχέση με πέρυσι. Είχαμε 12 εκατομμύρια και τώρα έξι. Από πέρυσι ανανεώσαμε τα συμβόλαια μόνο του Γκαρσία και του Λίνο και ανεβάσαμε πολλούς μικρούς από τη δεύτερη ομάδα. Ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει μεταγραφές τύπου Κοντρέρας και Γκαρσία ή Μουσλίμοβιτς.

Κοιτάμε να αποκτήσουμε κυρίως έμπειρους παίκτες, και πιστεύω ότι κάτι καλό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Οι μεταγραφές θα είναι μια - δυο, το πολύ. Ο προπονητής έχει το πρώτο λόγο, εμείς είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε. Με βάση το σύστημα που θα παίξει ο προπονητής, θα κινηθούμε για έναν ή δυο εσωτερικούς χαφ».

Γιατί χάθηκαν στόχοι όπως οι Μάρκος Αντόνιο, Ούμπιντες, Μπούντιμιρ, Ζέμαν; Δεν θεωρείτε ότι δημιουργήθηκαν αρνητικές εντυπώσεις από αυτές τις περιπτώσεις;

«Εγώ δεν το βλέπω αρνητικά. Υπάρχουν και άλλοι που δεν ήρθαν και δεν τους ξέρετε. Μπορώ να σας πω δέκα ονόματα. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα πείθονται παίκτες από το εξωτερικό να έρθουν στην Ελλάδα. Κύριος στόχος μας ήταν κάποιοι παίκτες μέσα από την Ελλάδα. Κάποιοι όμως έχουν συμβόλαια, κάποιοι έχουν καλύτερες προτάσεις από το εξωτερικό.

Οι Ούμπιντες και Μπούντιμιρ βρήκανε μεγάλα συμβόλαια. Εμείς δεν θέλαμε να κάνουμε λάθη. Εχω στα χέρια μου ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και δεν μπορώ να ξεφύγω. Θα μπορούσαμε να δώσουμε τα λεφτά που ζητούσαν οι παίκτες και να τους φέρουμε εδώ. Εμένα όμως μου δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για τα χρήματα που έχουμε να διαθέσουμε».

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ενδεχόμενο απομάκρυνσης ή πώλησης παίκτη;

«Απομάκρυνσης, ναι. Κάποιοι παίκτες έχουν ήδη ενημερωθεί. Είναι και παίκτες που βρίσκονται στην προετοιμασία. Από εκεί και πέρα πρόταση στον ΠΑΟΚ για να δώσει παίκτη, δεν έχει έρθει αυτό το καλοκαίρι».

Σε μια διετία, πώς θα είναι ο ΠΑΟΚ;

«Ηδη ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς παίκτες από την Εθνική Ανδρών, Ελπίδων, Παίδων, την Εθνική Νέων. Είμαστε γεμάτοι με τους καλύτερους νεαρούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Αν αρχίσω να τους αναφέρω, θα χρειαστούμε ώρα, είναι πολλοί. Αν αυτά τα παιδιά "περπατήσουν", τα επόμενα χρόνια θα είμαστε καλύτερα».

Με τη Μάντσεστερ Σίτι τι γίνεται; Μιλήσατε για τον Σταφυλίδη; Θα πάρει παίκτη ο ΠΑΟΚ από εκεί;

«Δεν συζητήσαμε καθόλου για παίκτες δικούς μας. Μιλήσαμε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια κορυφαία ομάδα που δίνει αρκετούς παίκτες, σε πολλές ομάδες. Ισως και εμείς να βρίσκαμε κάποιον χρήσιμο παίκτη. Δεν βρήκαμε όμως κάτι, στο επίπεδο που θέλαμε».

Είστε κοντά στον ΠΑΟΚ περίπου 15 χρόνια. Μένετε στη Θεσσαλονίκη. Γιατί πιστεύετε ο κόσμος δεν παίρνει διαρκείας; Ποια πρόταση μπορείτε να κάνετε επ' αυτού;

«Σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου υπάρχει ακμή και παρακμή. Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε την ακμή. Τώρα υπάρχει μία κούραση, υπάρχει ίσως και αναμονή. Πιστεύω ότι πρέπει και εμείς ως ομάδα να δείξουμε κάτι καλό στον κόσμο. Αν δουν μια ανταγωνιστική ομάδα, θα έρθουν και η στήριξη θα είναι η ίδια».



Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved