Σιόβας: «Παιδικό μου όνειρο ο Ολυμπιακός»

Σιόβας: «Παιδικό μου όνειρο ο Ολυμπιακός»

Την πίστη του πως μπορεί να κερδίσει μια θέση στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού εξέφρασε ο Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος δεν παρέλειψε να αποκαλύψει και το είδωλό του!

Σεμνός αλλά γεμάτος αυτοπεποίθηση, ο 24χρονος στόπερ, στην πρώτη του συνέντευξη ως «ερυθρόλευκος», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εντυπώσεις του από τη μέχρι τώρα παρουσία του στους Πειραιώτες, στην ελληνοποίηση που επιχειρείται στην ομάδα, στους νεοφερμένους συμπαίκτες του, στο παιδικό του όνειρο, στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά και σε όλους όσους τον επηρέασαν, με πρώτο και… καλύτερο τον Παρασκευά Άντζα!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Σιόβα:

-Πρώτη προετοιμασία για σένα με τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις και ποιες οι διαφορές σε σχέση με τον Πανιώνιο;

Η προετοιμασία είναι πιο δύσκολη από αυτές που έχω κάνει μέχρι στιγμής. Σίγουρα το επίπεδο ανεβαίνει. Δουλεύουμε πολύ καλά με τον καινούριο προπονητή.Γίνεται σκληρή δουλειά και καλή δουλειά. Σιγά-σιγά πιστεύω ότι θα δείξουμε κι άλλα πράγματα και μέχρι να λυθούν τα πόδια μας, θα πάμε ακόμα καλύτερα.

-Στο πρώτο φιλικό είχατε αντίπαλο μία σαφώς πιο έτοιμη ομάδα, την Σπαρτάκ. Πώς λειτούργησε μέσα σας αυτό; Γιατί άλλο είναι η προπόνηση και άλλο ένας αγώνας.

Κάποια πράγματα τα είχαμε κάνει σωστά, κάποια όχι. Ήταν το πρώτο φιλικό, κάποιοι παίκτες παίξαμε πρώτη φορά μεταξύ μας. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Νομίζω όμως ότι σε τακτικά θέματα είχαμε κάποια πολύ καλά διαστήματα. Τα αρνητικά ήταν και λόγω αγωνιστικού χώρου, αλλά και αυτό που είπα ότι ήμασταν πολλοί καινούριοι στην ομάδα.

-Είστε πολλά νέα παιδιά στον Ολυμπιακό. Ο βαθμός προσαρμοστικότητάς σας είναι υψηλός;

Σίγουρα. Βέβαια εξαρτάται και από την προσωπικότητα κάθε ποδοσφαιριστή. Σίγουρα είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Μέσα από τη δουλειά και μέσα από τις προπονήσεις, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε εμείς οι νέοι ποδοσφαιριστές.

-Πολλοί σε χαρακτήρισαν ήρεμη δύναμη, βλέποντάς σε στο πρώτο φιλικό. Είσαι όντως τόσο ήρεμος; Έδειξες κάποια στιγμή σαν να ήσουν καιρό στον Ολυμπιακό.

Εντάξει… Θέλω να δείχνω μέσα στο παιχνίδι ότι είμαι ήρεμος. Ουσιαστικά το ποδόσφαιρο που μ’ αρέσει είναι αυτό. Να μεταφέρω και την ηρεμία στους συμπαίκτες μου. Κι έτσι πιστεύω θα παίζουμε καλύτερα κιόλας. Οι συμπαίκτες μου θα έχουν κιόλας καλύτερη απόδοση.

-Άνθρωποι που σε γνωρίζουν από μικρό λένε ότι δεν ξεκίνησες από αμυντικός. Λένε ότι ξεκίνησες από επιτελικός μέσος, μετά σε γύρισε ο Νιόπλιας αμυντικό χαφ και εν συνεχεία έπαιξες στόπερ.

Στην Εθνική νέων τότε που είχαμε πάει το 2007 και εμείς στον τελικό, ήμουν ουσιαστικά επιθετικό χαφ πίσω από τον Μήτρογλου, μετά στην Ελπίδων πήγα αμυντικό χαφ και κατέληξα μετά να παίζω στόπερ.

-Για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε ρόλο επιτελικού μέσου, θα πρέπει να έχεις καλή τεχνική κατάρτιση. Και τώρα παίζεις στο κέντρο της άμυνας, κάτι που επίσης είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλά στο τεχνικό κομμάτι.

Σίγουρα. Τα τελευταία τρία χρόνια παίζω σε ρόλο στόπερ. Δυσκολεύτηκα λίγο στον Πανιώνιο, αλλά έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να ανταπεξέλθω σε αυτή την πολύ δύσκολη θέση.

-Τώρα που σου αρέσει να παίζεις;

Σε αυτή που παίζω τώρα, είναι η θέση που μου αρμόζει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Με τα στοιχεία που έχω, είναι για εκεί. Το να παίζεις στο κέντρο και μπροστά χρειάζονται άλλα στοιχεία. Άλλοι παίκτες με άλλα χαρακτηριστικά.

-Ποιος ήταν το είδωλό σου;

Πάντα από μικρός επειδή ήξερα τον Παρασκευά Άντζα, ήταν το είδωλό μου. Κάποια στιγμή θα ήθελα να φτάσω σε αυτόν τον παίκτη.

-Εκείνος δεξιοπόδαρος, εσύ αριστεροπόδαρος. Θα κάνατε ένα πολύ δυνατό κέντρο άμυνας.

Ναι. Όντως (γέλια).

-Όταν είχε πρωτοπάει ο Άντζας στον Ολυμπιακό, είχε πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι. Το έχεις σκεφτεί και εσύ να κάνεις κάτι ανάλογο;

Εγώ από την πρώτη μέρα ήθελα να δουλέψω, να κοιτάξω τον στόχο που έχω και να αποδείξω στους ανθρώπους που με πίστεψαν ότι έχω μία θέση στην ομάδα και πώς προσπαθώ για το καλύτερο. Σίγουρα θα ήθελα να διεκδικήσω μία θέση βασικού.

-Ένας άνθρωπος κοντά στα δύο μέτρα, πώς σηκώνεται στον αέρα και κάνει ένα ψαλίδι όπως είχε κάνει σε μία προπόνηση;

Ουσιαστικά με βοηθάει το ότι ήμουν πιο επιθετικογενής όταν ήμουν πιο μικρός.

-Ποιο είναι το παιδικό σου όνειρο;

Να φτάσω σίγουρα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Αυτό το κατάφερα. Τώρα θέλω να διακριθώ και σε Εθνικό επίπεδο, που είναι η Εθνική μας. Να πετύχω τους στόχους, παίρνοντας πρωταθλήματα με την ομάδα που ονειρευόμουν, τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας που είμαι τώρα.

-Μετά από εκείνο το γκολ που είχες βάλει στην προπόνηση, όλοι γράψαμε για εσένα, έγινες πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Πώς μπορεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής να διαχειριστεί τις υπερβολές του Τύπου; Το έχεις σκεφτεί ότι από τη μία στιγμή στην άλλη γίνεσαι είδωλο;

Όχι. Είχα γενικά πολλούς φίλους και συμπαίκτες μου, οι οποίοι πιο μικροί είχαν πάει σε μεγάλες ομάδες. Έβλεπα πώς το διαχειρίζονταν. Είχα και ανθρώπους δίπλα μου που με συμβουλεύουν. Δεν δίνω και πολλή βάση σε αυτά. Μ’ αρέσουν σίγουρα τα καλά σχόλια, αλλά ακούω και τα άσχημα. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου για να κοιτάζω μόνο τη δουλειά μου και να βελτιώνομαι.

-Ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι έχει προχωρήσει σε μία αλλαγή φιλοσοφίας με πολλούς νεαρούς παίκτες. Πώς το βλέπεις αυτό;

Αυτό είναι πολύ καλό. Πιστεύω ότι και όλες οι ελληνικές ομάδες να προχωρήσουν στην ελληνοποίηση. Θα πρέπει να στηρίξουμε τους Έλληνες παίκτες. Βλέπουμε όλοι τι έκανε η Εθνική νέων που πήγε πάλι στον τελικό. Όπως πήγαμε και εμείς πριν πέντε χρόνια στον τελικό… Αλλά από εκείνη την Εθνική που ήμουν εγώ, βλέπω ότι παίζουν πολλοί λίγοι σε ομάδες. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό… Μ’ αρέσει που συμβαίνει όμως στον Ολυμπιακό η ελληνοποίηση. Είπε και ο πρόεδρος ότι θέλει να ελληνοποιήσει την ομάδα και πιστεύω ότι θα βγει σε καλό.

-Πριν πας στον Ολυμπιακό, φανταζόμαστε ότι μίλησες με τον Μανιάτη. Ένα πράγμα που σου είπε και το είδες κατευθείαν, υπάρχει;

Σίγουρα. Μιλούσα πολύ πριν έρθω στον Ολυμπιακό με τον Μανιάτη. Μου έδινε και συμβουλές από τότε που έπαιζα στον Πανιώνιο. Από τη στιγμή που είχαμε καλή σχέση ήθελα να ενημερωθώ τι γίνεται στην ομάδα. Μου είπε τα καλύτερα. Μου είπε ότι έτσι όπως βελτιώνομαι και έτσι όπως παίζω, θα έχω μία θέση σε αυτή την ομάδα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο Μανιάτης στην απόφασή μου.

-Για την πίεση που υπάρχει σου μίλησε; Καταλαβαίνεις ότι η πίεση στον Ολυμπιακό είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα. Εσύ πώς το νιώθεις; Αισθάνεσαι έτοιμος να παίζεις υπό πίεση; Άλλωστε και ο Βαλβέρδε πριν φύγει είπε ότι αποχωρεί από την ομάδα επειδή δεν άντεχε άλλο αυτή την πίεση.

Εμένα μ’ αρέσει αυτό. Πάντα είχα πίεση στην καριέρα μου. Είχα δυσκολίες και εμένα μ’ αρέσει. Μου το έχει μεταφέρει και ο Μανιάτης πιο πριν και μου είχε πει ότι σε αυτή την ομάδα αν έρθεις θα πρέπει να είσαι νικητής συνέχεια και να κερδίζεις. Αυτό μου άρεσε, γιατί θέλω να κερδίζω συνέχεια.

-Με βάση τα όσα κάνεις στις προπονήσεις και δείχνεις μία έφεση στο σκοράρισμα, υπόσχεσαι και γκολ στον κόσμο;

Σίγουρα υπόσχομαι γκολ. Ήμουν άτυχος πέρσι, είχα πολλές ευκαιρίες και εύχομαι να τα πετύχω φέτος.

-Ο Ολυμπιακός θέλει στο μεταγραφικό παζάρι να αποκτήσει έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό. Αισθάνεστε κάποια περαιτέρω πίεση;

Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Συνεχίζω τη δουλειά από εκεί που ξεκίνησα. Θέλω να βελτιωθώ. Μαθαίνω πολλά ακόμα σε αυτή τη θέση. Δεν είμαι έτοιμος. Δεν σκέφτομαι όμως ότι αν θα έρθει ένας αμυντικός, εγώ θα παίξω ή όχι. Αν είμαι καλά, εγώ αισθάνομαι ότι θα μπορώ να διεκδικώ φανέλα βασικού.

-Πώς θα τον περιέγραφες τον προπονητή σου;

Μέχρι στιγμής είναι πολύ καλός στο κομμάτι της τακτικής. Όπως χρειάζεται κιόλας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βοηθάει τους μικρούς ποδοσφαιριστές, ασχολείται με αυτούς, δίνει συμβουλές. Η προπόνηση είναι σκληρή, έτσι όπως πρέπει να είναι και με πολλή πίεση. Πιστεύω ότι αυτό που κάνει θα μας βγει σε καλό.

-Οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι λένε ότι πιστεύει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εσύ εισπράττεις κάτι τέτοιο στις προπονήσεις;

Ναι το εισπράττω αυτό. Και κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά και μόλις τελειώσει, μας αναλύει τα λάθη και το τι πρέπει να κάνουμε. Μας βοηθάει πολύ αυτό.

-Εκτός από το δικό σου όνομα είχε γραφτεί και αυτό του Σάμαρη. Πιστεύεις ότι μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό και αν μπορούσες να μας τον περιγράψεις ως παίκτη.

Πιστεύω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Αν κάνει και τώρα μία καλή χρονιά με τον Πανιώνιο, μπορεί. Σίγουρα χρειάζεται δουλειά. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, έχει τα προσόντα να κάνει μια καλή καριέρα, αλλά χρειάζεται δουλειά. Επειδή τον ξέρω τον Ανδρέα, με τη δουλειά που θα κάνει, μπορεί να ανταπεξέλθει.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved