Παρέδωσε μαθήματα ο Φερέιρα (videos)

Παρέδωσε μαθήματα ο Φερέιρα (videos)

Φουλ της… τακτικής στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού από τον Πορτογάλο προπονητή, που σταματούσε κάθε λίγο και λιγάκι την άσκηση για να διορθώσει τα λάθη και να δει από τους παίκτες του αυτό που ήθελε.

Στην τελευταία προπόνηση επί αυστριακού εδάφους (αύριο το πρωί πριν το φιλικό με την Φορτούνα Ντίσελντορφ οι «πράσινοι» έχουν ρεπό) ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να… ξεθεώσει τους παίκτες του, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην τακτική και κυρίως στην ανάπτυξη από τα άκρα.
 
Χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες, με τους θεωρητικά βασικούς να φοράνε τις κίτρινες «σαλιάρες» (εκτός από τους δύο στόπερ που ήταν στην άλλη ομάδα) και να επιτίθενται προς το ένα τέρμα.
 
Οι «Κίτρινοι» ήταν οι: Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Μαρίνος, Χουχούμης, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ και οι «Πράσινοι» οι: Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Λαγός, Ιωαννίδης, Δώνης, Σεϊταρίδης, Κουσίδης, Πετρόπουλος.
 
Η άσκηση διαρκούσε έξι λεπτά και άρχισε με επίθεση από τους «κίτρινους». Μετά το εξάλεπτο, οι παίκτες του «Τριφυλλιού» έκαναν για λίγο ταχύτητες και εν συνεχεία επέστρεφαν για την ίδια άσκηση, αλλά αυτή τη φορά οι «κίτρινοι» αμύνονταν, με τους στόπερ «Μπουμ» και Βελάσκες να παίρνουν τη θέση των επιθετικογενών Λάζαρου και Τοτσέ, που πήγαιναν στην άλλη ομάδα.
 
Ωστόσο, το μεγάλο ενδιαφέρον ήταν στις παρατηρήσεις που έκανε ο Φερέιρα, θέλοντας το τέλειο από τους ποδοσφαιριστές του. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις σταματούσε την άσκηση και έδειχνε ακριβώς αυτό που ήθελε, κυρίως στον Διαμαντή Χουχούμη που έκανε δύο φορές το ίδιο λάθος και τα άκουσε από τον Πορτογάλο.
 
«Δεν θέλω να κρατάς την μπάλα και να κόβεις με αυτή προς τα μέσα. Δεν έχεις τύχη εκεί. Θέλω να παίζεις την μπάλα με τη μία και να τη δίνεις δίπλα σου. Φέρε εδώ την μπάλα να δεις. Έτσι θα το κάνεις. Δώσε την μπάλα στον Σπυρόπουλο», είπε ο Πορτογάλος.
 
Ο 65χρονος τεχνικός δεν σταματούσε να δίνει οδηγίες μέχρι να δει το σωστό από τους παίκτες του και επικεντρώθηκε για πολλή ώρα στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, τον οποίο έπιασε αρκετές φορές μετά το τέλος των εξαλέπτων και του εξηγούσε πως θέλει να κινείται στο χώρο. «Δεν θέλω να κλείνεις μέσα στην περιοχή γρήγορα και πριν γίνει η σέντρα. Θέλω να μείνεις στον άξονα, έξω από την περιοχή και όταν παίρνεις την μπάλα να έχεις όλες τις επιλογές δικές σου. Και χωρίς μεγάλη πίεση. Μπορείς να σουτάρεις, να ανοίξεις το παιχνίδι, να την περάσεις κάθετα». Μετά από πέντε λεπτά ο Λάζαρος έκανε την κάθετη στον Τοτσέ και κέρδισε το μπράβο του Πορτογάλου.
 
Επίσης, στους Τοτσέ και Πετρόπουλο έλεγε: «Όταν η μπάλα πηγαίνει στο πλάι και έχει βγει στα άκρα θέλω να κάνετε διαγώνια κίνηση και να γεμίζετε την περιοχή. Έτσι θα δημιουργήσετε πρόβλημα στον αντίπαλο», ενώ στον Δώνη τόνισε: «Δεν θέλω να μένεις στάσιμος όταν δίνεις την μπάλα αλλά να κινείσαι στον χώρο σου και να βοηθάς τον συμπαίκτη σου» και στη συνέχεια που έκανε μια ωραία ενέργεια τον χειροκρότησε και του είπε μπράβο.

Παρέδωσε μαθήματα ο Φερέιρα (videos)



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved