Γλύκος: «Να αγκαλιάσει ο κόσμος τη νέα προσπάθεια του ΠΑΟΚ»

Γλύκος: «Να αγκαλιάσει ο κόσμος τη νέα προσπάθεια του ΠΑΟΚ»

Έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, ώστε να πείσει τον Γιώργο Δώνη πως αξίζει τα γάντια βασικού ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, δήλωσε ο Παναγιώτης Γλύκος.

Παράλληλα, ο 26χρονος τερματοφύλακας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη φετινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ και τις διαφορές από την περσινή χρονιά, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να δώσει πίστωση χρόνου στους νέους παίκτες προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα τους καθήκοντα, αλλά και να «αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια του Δικέφαλου».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Γλύκου:

Για την έως τώρα προετοιμασία με το νέο προπονητή τερματοφυλάκων:
«Ξέραμε από πριν ότι είναι πολύ καλός ο κ. Μαλλιαρίτσης και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Δουλεύουμε από την αρχή διαφορετικά, έχουμε ποικιλία ασκήσεων. Είναι καλό για μας να πάμε στην προπόνηση και να μην γνωρίζουμε πάνω στο τι θα δουλέψουμε. Έχουμε την ανάγκη να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι και οι τέσσερις τερματοφύλακες έτσι ώστε ο προπονητής να έχει εικόνα απ΄ όλους και να αποφασίσει ποιον θα χρησιμοποιήσει».

Για τον απολογισμό της περσινής περιόδου:
«Ήταν μία καλή χρονιά για μένα, γιατί από τρίτος ξαφνικά βρέθηκα πρώτος. Ήταν λίγο περίεργο μέχρι να το συνειδητοποιήσω, αλλά άρχισα και εγώ να μπαίνω στη διαδικασία να παίζω βασικός. Είναι διαφορετικά, στην ψυχολογία, στο πώς βλέπεις τα πράγματα, είναι ωραία. Το είχα ζήσει και σε άλλες ομάδες. Για να εκφράσω πλήρη άποψη για τον εαυτό μου χρειάζομαι περισσότερα παιχνίδια».

Για το τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή:
«Αυτό που είναι να κάνω θα το κάνω. Θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου και στην προπόνηση και στα φιλικά για να καταφέρω να παίξω βασικός».

Για το αν τον βοηθά το 4-4-2:
«Φαίνεται και στο φιλικό που συμμετείχα ότι για να αγωνιστείς σ' αυτή τη διάταξη, πρέπει να έχεις τον κατάλληλο τερματοφύλακα, να συμμετέχει στην κυκλοφορία της μπάλας. Από αυτόν αρχίζει η κυκλοφορία μπάλας. Εμένα μου αρέσει να παίζω με τη μπάλα, να βοηθάω την ομάδα μου».

Για την παρουσία αρκετών νέων παικτών:
«Έχουν έρθει αρκετοί νεαροί από τη β΄ ομάδα, ανταποκρίνονται πολύ καλά, το δείχνουν στα ματς που παίξαμε. Σιγά-σιγά πλαισιώνουν την ομάδα έτσι ώστε νέοι και παλιοί να δημιουργήσουν ένα πολύ καλό κορμό. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τα νέα παιδιά θα χρειαστούν χρόνο για να ανταποκριθούν».

Για την πολυσυζητημένη φάση του γκολ που δέχθηκε στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο πέρσι και πόσο τον επηρέασε:
«Δεν έκρινε την παρουσία μου στα επόμενα ματς αυτή η φάση. Όσοι ήταν στο γήπεδο κατάλαβαν τι έγινε. Είχε πολύ δυνατό αέρα εκείνη τη μέρα, η μπάλα έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν αυτό που έκανα. Στο μυαλό μου ακόμη είναι ότι η μπάλα δεν μπήκε όλη μέσα. Δεν με επηρέασε ψυχολογικά αυτή η φάση».

Για το αν υπάρχει ήδη "ιεραρχία" στους τερματοφύλακες:
«Είναι νωρίς να πούμε για πρώτο ή δεύτερο τερματοφύλακα. Πιστεύω ότι θα φανεί στην πορεία. Είναι στα πόδια μας και στα χέρια μας να αποδείξουμε στον προπονητή ότι είναι σταθερός κάποιος ή να ψάξει λύση σε κάποιον από τους υπόλοιπους. Το να υπάρχουν τρεις τερματοφύλακες που μοιράστηκαν το χρόνο σε μία σεζόν είναι περίεργο για την ομάδα. Προφανώς ο προπονητής δεν θα ήταν ικανοποιημένος για να το κάνει. Είναι κέρδος ότι έπαιξα, είχα κίνητρο να δώσω κάτι παραπάνω και αυτό έκανα».

Για τον νέο ΠΑΟΚ:
«Θα δούμε μία νέα ομάδα, με διαφορετικό ποδόσφαιρο, άλλη φιλοσοφία. Πιστεύω σ' αυτή, κάνουμε καλή δουλειά και θα μας βγει. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει, να στηρίξει την ομάδα».

Για τον προσωπικό στόχο του:
«Στόχος μου είναι να καταφέρω να κερδίσω τη θέση του βασικού, η ομάδα να παίξει Ευρώπη και, όπως όλοι θέλουμε στο τέλος να πάρουμε ένα τίτλο».

Για την προοπτική στο μέλλον να παίξει στην Εθνική:
«Για να καταφέρω κάτι τέτοιο πρέπει να έχω αρκετά παιχνίδια στα πόδια μου. Πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω και είναι καλό ότι ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής (Φερνάντο Τζουστίνο) πέρασε από τον ΠΑΟΚ και ξέρει τις δυνατότητές μου. Γιατί όχι;»



Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved