Μπρίτο: «Στην πεντάδα... τουλάχιστον»

Μπρίτο: «Στην πεντάδα... τουλάχιστον»

Ο Έλληνας και Περιστεριώτης... πλέον Εντουάρντο Μπρίτο στοχεύει σε νέες επιτυχίες με τον Ατρόμητο, θέτει ως μίνιμουμ στόχο για τη νέα σεζόν την είσοδο στην πεντάδα και ονειρεύεται συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και ένα κατάμεστο γήπεδο.

Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μια ανάσα από το διαζύγιο με τον Ατρόμητο το φετινό καλοκαίρι. Για την ακρίβεια, το πήρε το «διαζύγιο», ωστόσο προσωρινά. Ο Μπρίτο αποδέχθηκε στις αρχές Ιουνίου την πρόταση της Ομόνοιας, εντούτοις μόλις λίγες μέρες αργότερα αποφάσισε ότι η Κύπρος δεν του ταιριάζει και αποδέχθηκε τη νέα, βελτιωμένη προσφορά των Περιστεριωτών. Μαζί με τους συμπαίκτες του, παλιούς και νέους, προετοιμάζεται στο Καρπενήσι υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς και όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο σάιτ του συλλόγου, στόχος όλων είναι η ομάδα να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι. Τα πιο μεγάλα του ίσως όνειρα, όμως, αφορούν στη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και σε ένα sold out στο γήπεδο του Περιστερίου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπρίτο:

Για τα βήματα προόδου που κάνει κάθε χρόνο ο Ατρόμητος:

«Είναι η πέμπτη χρονιά που κάνω προετοιμασία στο Καρπενήσι και κάθε χρόνο η ομάδα ανεβαίνει κι ένα σκαλοπάτι. Την πρώτη χρονιά που ήρθα παίζαμε στη Β’ Εθνική και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Την επόμενη, τερματίσαμε στην 7η θέση της βαθμολογίας, την τρίτη χρονιά παίξαμε στον τελικό του κυπέλλου ενώ πέρσι φθάσαμε πάλι στον τελικό και κερδίσαμε την έξοδό μας στην Ευρώπη. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Δείχνουν ότι η ομάδα έχει καλή διοίκηση, οργάνωση και γι’ αυτό κάθε χρονιά πετυχαίνει το κάτι παραπάνω».

Για το αν υπάρχει δυνατότητα για ένα ακόμα βήμα:
 
«Και βέβαια υπάρχει. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να απογειώσουμε την ομάδα μας και να προκριθούμε στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ. Γνωρίζουμε ότι η αποστολή μας είναι τρομερά δύσκολη, όμως προετοιμαζόμαστε σκληρά εδώ στο Καρπενήσι για να κατακτήσουμε αυτόν τον μεγάλο στόχο. Όσο για τις εγχώριες διοργανώσεις, πρέπει να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Να διεκδικήσουμε τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και να πάμε όσο πιο ψηλά στο πρωτάθλημα εκεί όπου πέρσι τερματίσαμε στην τρίτη θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ. Μπορούμε να βρούμε τον τρόπο για να είμαστε ακόμη καλύτεροι, εγώ βλέπω ότι υποχρέωσή μας είναι να μπούμε στην πεντάδα τουλάχιστον».

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ατρόμητο:

«Είμαι σε μια ομάδα που αγαπώ, που με κάνει να νιώθω άνετα και να μιλάω το ίδιο άνετα με τη διοίκηση. Συν ότι είναι πολύ οργανωμένη και κάθε παίκτης στην Ελλάδα θα ήθελε να παίζει σε αυτή γιατί πλέον έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, ο Ατρόμητος ανήκει στις «μεγάλες» ομάδες. Πολλές φορές τα λεφτά είναι πολύ καλά όμως σημασία δεν παίζουν μόνο αυτά. Και επιλέγεις να είσαι εκεί που νιώθεις άνετα και σε αγαπούν. Εγώ είμαι λοιπόν πολύ ευχαριστημένος από την αγάπη του κόσμου, το βλέπω καθημερινά στο Περιστέρι όπου ζω. Έχω ζήσει αρκετές χαρές, θα μπορούσα να κάνω περισσότερα αλλά ποτέ δεν είναι αργά».

Για την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο:

«Από την πρώτη επαφή που είχαμε μαζί του, διαπιστώσαμε πόσο σοβαρός και πειθαρχημένος είναι στη δουλειά του. Έχει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού και προσπαθεί να μας περάσει τη φιλοσοφία του. Μας έχει όλους κοντά του και ασφαλώς χρειάζεται χρόνος για να μας γνωρίσει καλύτερα αλλά και εμείς να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνει και να τον δικαιώσουμε με τη δουλειά μας».

Για τον κόσμο του Ατρομήτου:

«Πιστεύω ότι στη νέα σεζόν θα είναι πάλι κοντά μας, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να κρατηθείς σε αυτό το επίπεδο, χρειάζεσαι και τη βοήθεια των φιλάθλων την οποία εμείς εισπράττουμε σε μεγάλο βαθμό αλλά είναι αλήθεια ότι το όνειρό μας είναι να δούμε όλο το γήπεδο Περιστερίου κατάμεστο».



Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved