Λάζαρ: «Ελπίζω να έρθει ο Σαββίδης»

Λάζαρ: «Ελπίζω να έρθει ο Σαββίδης»

Κάλεσμα στον Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει στον ΠΑΟΚ έστειλε ο μέσος του «δικέφαλου του βορρά», Κοστίν Λάζαρ, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε.

Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε για το πώς νιώθει που αγωνίζεται στον «δικέφαλο του βορρά», για τον ρόλο του στη φετινή ομάδα που «χτίζει» ο Γιώργος Δώνης, αλλά και για το ενδεχόμενο να επενδύσει χρήματα στον σύλλογο ο Ιβάν Σαββίδης.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Λάζαρ στη «SportDay»:

Ως ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεσαι επί 11 χρόνια επαγγελματικά, νιώθεις ότι έχεις μεγαλύτερη ευθύνη φέτος παίζοντας με τόσους νεαρούς παίκτες δίπλα σου;
«Είναι μεγάλη η ευθύνη, γιατί πρέπει να παίξεις καλύτερα. Γιατί πρέπει σε μία τέτοια ομάδα να κάνεις τη διαφορά και να μη λένε ότι δεν μπορείς βοηθήσεις».

Μίλησες για τους νέους που δεν έχουν εμπειρίες. Αυτό σημαίνει ότι και ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή;
«Ελπίζω οι οπαδοί μας να είναι υπομονετικοί. Δεν γίνεται αυτή η ομάδα να πάει ψηλά από την αρχή. Για όλους είναι σημαντικό να κερδίσουμε ένα κύπελλο ή το πρωτάθλημα, αλλά χρειάζεται υπομονή και στήριξη».

Κοστίν, σε αυτή τη νέα φιλοσοφία του ΠΑΟΚ ο δικός σου ρόλος ποιος είναι στην ομάδα;
«Σε γενικές γραμμές ο ρόλος μου θα είναι ο ίδιος. Κάποιες λεπτομέρειες μπορούν και να αλλάξουν. Πιστεύω ότι μπορώ να ανταποκριθώ».

Αντιληφθήκαμε ότι ο προπονητής σου θέλει από την ομάδα και τους παίκτες να παίζουν πιο γρήγορα. Με λιγότερες επαφές με την μπάλα. Εσένα σου αρέσει να έχεις την μπάλα στα πόδια. Θα δυσκολευτείς στα νέα δεδομένα;
«Παίζω επαγγελματικά 11 χρόνια και δεν έκανα πάντα το ίδιο. Είμαι ευέλικτος ως ποδοσφαιριστής. Θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί μέσα στην ομάδα».

Επειτα από έναν χρόνο παραμονής στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα πιο είναι το βασικό συμπέρασμα που έχεις βγάλει για το ποδόσφαιρό μας;
«Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο εδώ είναι σε καλό επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα προσελκύει το ενδιαφέρον πάρα πολλών φιλάθλων σε όλη τη χώρα. Αυτό ελπίζω να γίνει τώρα και με τον άνθρωπο που θέλει να επενδύσει. Να τον προσελκύσουμε δηλαδή στην ομάδα».

Πώς αντιμετωπίζεις τις οικονομικές δυσκολίες που έχει και ο ΠΑΟΚ; Τι θα κάνεις αν και φέτος είναι δύσκολα τα πράγματα;
«Είναι πράγματι δύσκολη η κατάσταση. Γι' αυτό ελπίζω ο νέος επενδυτής να έρθει και να βάλει τα χρήματά του στον ΠΑΟΚ. Είμαστε σε μία ομάδα με τόσο κόσμο στην Ελλάδα και είναι άσχημο να μην κάνουμε κάτι μεγάλο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να είναι μεγάλος και να έχει φιλοδοξίες».

Επειδή μίλησες δύο φορές για τον κ. Σαββίδη, τι ξέρεις γι' αυτόν; Σας είπαν κάτι παραπάνω και μέσα στην ομάδα;
«Οχι, τα βασικά. Ξέρω ότι ζει στη Ρωσία και ότι ενδιαφέρεται για την ομάδα μας».

Γιατί η ομάδα δεν είχε καλή σεζόν πέρυσι στην Ελλάδα; Τι γνώμη έχεις για τον Λάζλο Μπόλονι;
«Δεν έχω βρει τον λόγο για τον οποίο δεν παίζαμε τόσο καλά σε κάποια παιχνίδια. Νομίζω ότι με την περσινή ομάδα πιάσαμε το μάξιμουμ στην Ευρώπη. Οσον αφορά τον κύριο Μπόλονι, δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο, γιατί ποτέ στην καριέρα μου δεν σχολιάζω τους προπονητές. Τους σέβομαι όλους...».

Εχεις βάλει προσωπικούς στόχους για τη φετινή σεζόν;
«Πρώτα απ' όλα για την ομάδα, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ένα κύπελλο, ίσως το πρωτάθλημα. Αυτό γιατί και προσωπικά μένεις στην ιστορία κερδίζοντας τρόπαια. Από εκεί και πέρα προσωπικά επιθυμώ να είμαι καλύτερος απ' ό,τι μέχρι τώρα».

Αισθάνεσαι δικαιωμένος που ήρθες στον ΠΑΟΚ;
«Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Αισθάνομαι καλά και μέσα στην ομάδα, αλλά και στην πόλη που ζω, τη Θεσσαλονίκη. Πρώτη φορά παίζω στο εξωτερικό και είναι σίγουρο ότι και έπειτα από χρόνια ο ΠΑΟΚ θα είναι κάτι ιδιαίτερο για εμένα».

Τι θα έλεγες σε έναν συμπατριώτη σου που θα σε ρωτούσε για το ενδεχόμενο να παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;
«Πρώτα απ' όλα ότι είμαι εγώ εδώ. Και από εκεί και πέρα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία παραδοσιακή δύναμη στην Ελλάδα με πολύ φανατικό κόσμο που αξίζει να παίζεις γι' αυτόν».

Για το θερμό ενδιαφέρον της Ραπίντ Βουκουρεστίου: «Νιώθω καλά που είπε αυτό το πράγμα ο πρώην πρόεδρός μου, αλλά εγώ δεν γυρίζω πίσω. Ο ΠΑΟΚ τώρα είναι πιο σημαντικός για εμένα. Στη Ραπίντ έδωσα τα πάντα, αλλά στη συνέχεια έκανα τις επιλογές μου και σίγουρα δεν θα γυρίσω. Η Ραπίντ είναι η ομάδα μου στη Ρουμανία, όμως θα μείνω εδώ».

Επάνω σε αυτό, μήπως θεωρείς ότι έφυγες αργά από τη Ρουμανία; Επρεπε να το έκανες πιο μικρός;
«Οχι, νιώθω καλά με αυτό που έκανα. Δεν ξέρω τι θα γινόταν κι αν τα κατάφερνα αν έφευγα πιο μικρός. Ισως και να μην άντεχα».

Μπορεί δηλαδή να αισθανθείς για τον ΠΑΟΚ όπως για τη Ραπίντ Βουκουρεστίου;
«Τη Ραπίντ την αγαπάω από μικρό παιδί. Δεν θα πω εγώ ότι ήμουν ΠΑΟΚ από μικρός. Είμαι επαγγελματίας και θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου».



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved