Πετρόπουλος το «κέρδος» στην ήττα από την Κράσνονταρ

Πετρόπουλος το «κέρδος» στην ήττα από την Κράσνονταρ

Κατώτερος από ότι εμφανίστηκε στο πρώτο του ματς επί αυστριακού εδάφους ήταν το Σάββατο ο Παναθηναϊκός και ηττήθηκε από την Κράσνονταρ (2-1) υπό το βλέμμα του Γιάννη Αλαφούζου. Πολλά κενά στην άμυνα και δυσκολίες στην ανάπτυξη για τους «πράσινους» στο πρώτο 45λεπτο, σαφής βελτίωση στη συνέχεια και δεύτερο γκολ Πετρόπουλου σε ισάριθμα ματς.

Δεν πρόκειται να τα βάψει και μαύρα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επειδή ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ούτως ή άλλως πιο έτοιμη Κράσνονταρ (ξεκινά σε 9 μέρες το ρωσικό πρωτάθλημα), αλλά σίγουρα η εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, θα τον προβληματίσει.

Αν μάλιστα ο Πορτογάλος κρατήσει το βίντεο του ματς και ανατρέξει σε διάφορες φάσεις του φιλικού, θα έχει πολλά να πει στους ποδοσφαιριστές του. Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, την οποία παρακολούθησε και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Παναθηναϊκός είχε πάρα πολλά κενά στα μετόπισθεν και ειδικά στο κέντρο της άμυνας. Κενά που τα πλήρωσε δις και που θα μπορούσε να τα πληρώσει και με τρίτο γκολ.

Η Κράσνονταρ άνοιξε το σκορ στο 14' όταν έπειτα από συνδυασμό και σχεδόν... μηδενική πίεση, ο Ζοαοζίνιο βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Καρνέζη τον οποίο και πλάσαρε εύστοχα. Είκοσι λεπτά αργότερα, οι Ρώσοι διεύρυναν το προβάδισμα. Αυτή τη φορά βγήκε μια κάθετη πάσα από τον άξονα πίσω από το κέντρο του γηπέδου. Ο Ιγκνάτεφ έφυγε στην πλάτη των Βελάσκες και Βύντρα, πέρασε και τον Καρνέζη που επιχείρησε την έξοδο και πλάσαρε στην κενή εστία.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου μάλιστα, η Κράσνονταρ είχε και δοκάρι, σε μια φάση που ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού βρέθηκε εκ νέου εκτεθειμένος από τους αμυντικούς. Ο Ζοαοζίνιο επιχείρησε σέντρα από αριστερά, ο Μαρτίνοβιτς που βρισκόταν στο ύψος του πρώτου δοκαριού, έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Αυτό ήταν το δεύτερο δοκάρι των Ρώσων στο πρώτο μέρος, καθώς είχε προηγηθεί ένα ακόμα έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Και δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ και τα αμυντικά κενά που ενόχλησαν τον Φερέιρα. Είναι και το γεγονός ότι οι παίκτες του ήταν πολύ νωθροί και επιθετικά. Ενα σουτ όλο κι όλο έκαναν οι «πράσινοι» (Ζέκα ο «δράστης», απέκρουσε ο αντίπαλος γκολκίπερ) σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο καθώς δεν κατάφεραν παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή της Κράσνονταρ.

Σε αυτά τα πρώτα 45', ο Φερέιρα παρέταξε την ομάδα του με την ίδια ενδεκάδα που επέλεξε και στο ματς με τη Μπραουνσβάιγκ, ενώ διατήρησε και το 4-2-3-1. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, έκανε αλλαγές προσώπων, όχι όμως και συστήματος.

Παραδόξως, ίσως, το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε ανώτερο στο δεύτερο ημίχρονο παρότι ο Φερέιρα επιστράτευσε πολλά νέα παιδιά. Μεγάλες ευκαιρίες δεν δημιούργησαν οι «πράσινοι», ωστόσο και πιο αξιόπιστοι ήταν αμυντικά, αλλά και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας είχαν. Σε μια από τις πιο άρτια οργανωμένες επιθέσεις, ο Χουχούμης έβγαλε πολύ γλυκιά σέντρα από αριστερά και ο Πετρόπουλος έπιασε ακόμα πιο γλυκιά κεφαλιά μειώνοντας σε 2-1 με το δεύτερό του γκολ σε ισάριθμα φιλικά στην Αυστρία. Ο Πετρο-γκολ, δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στο σκοράρισμα φέτος. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, η Κράσνονταρ είχε και τρίτο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Μοβσεσιάν.

Το επόμενο τεστ του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα. Αντίπαλος η Αλ Σαντ, ομάδα που έχει τα δικαιώματα του Κουίνσι και η οποία απέκτησε πρόσφατα τον Ραούλ.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46' Ταμπάκης), Βύντρα, Βελάσκες (46' Πίντο), Ιωαννίδης (46' Σπυρόπουλος), Σεϊταρίδης, Λαγός (46' Δώνης), Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (65' Χουχούμης), Σισοκό (46' Κουσίδης), Ζέκα (61' Μαρίνος), Τοτσέ (46' Πετρόπουλος)

{coveritlive}cd202ba3f6{/coveritlive}



Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved