Βελάσκες: «Κούπες, χαρά στον κόσμο και φουλ… επίθεση»!

Βελάσκες: «Κούπες, χαρά στον κόσμο και φουλ… επίθεση»!

Ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες έχει κλέψει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού και όχι άδικα, καθώς δεν είναι και το πιο σύνηθες, ένας αμυντικός να δηλώνει λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου!

Ο νεαρός άσος από τη Βενεζουέλα φαίνεται πως ασπάζεται το δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» και μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου από το Σάλτσμπουργκ, αναφέρθηκε στη μετακόμιση του «στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας που δεν περίμενε», στα χαρακτηριστικά του ως στόπερ (με καλύτερο όλων να βγάζει την μπάλα μπροστά!), στον Ζεσουάλντο Φερέιρα, αλλά και στο δικό μας «κλάσικο», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ήρθε, όχι μόνο για να μείνει, αλλά για να σηκώσει κούπες, προσφέροντας στον κόσμο του «τριφυλλιού» χαρές!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του «Σέμα» Βελάσκες:

Πως προέκυψε η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό;

«Κανονικά έπρεπε να επιστρέψω στην ομάδα της Βιγιαρεάλ με την οποία είχα συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015, όμως ο μάνατζέρ μου με πληροφόρησε πως υπήρχε ένα ενδιαφέρον από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα και μετά τις συνομιλίες που έγιναν για δύο μέρες, ετοίμασα τις βαλίτσες μου και ήρθα στην Αθήνα».

Μίλησες με κάποιον πριν πάρεις την απόφαση να έρθεις στον Παναθηναϊκό;

«Ναι, μίλησα με έναν φίλο μου ποδοσφαιριστή από τη Βενεζουέλα, που είχε παίξει στην Ελλάδα, τον Ρικάρντο Πάεζ. Μου είπε ότι πηγαίνω στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Οπότε δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά για να πάρω την απόφασή μου. Μπήκα και στο ίντερνετ για να πάρω κάποιες πληροφορίες. Είδα όλα τα σημαντικά στοιχεία και πως έχει μια ιστορία πάνω από 100 χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ πλέον».

Τι ήξερες πριν έρθεις για τον Παναθηναϊκό και τι τελικά βρήκες;

«Ήξερα ότι είναι μια μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιστορία μεγαλύτερη των 100 χρόνων, που παίζει πάντα για τη νίκη και έχει έναν προπονητή-νικητή όπως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ξέρω ότι εδώ αγωνίστηκαν πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές. Όταν ήρθα εδώ βρήκα εξαιρετικές προπονητικές εγκαταστάσεις. Όλοι αμέσως με αγκάλιασαν, μου φέρθηκαν πολύ καλά. Η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο και οι συμπαίκτες μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Όταν άρχισε να γίνεται γνωστό το όνομα σου και ήρθες στην Ευρώπη, αναπτύχθηκαν προσδοκίες από σένα. Όμως δεν τα κατάφερες. Είναι ο Παναθηναϊκός μία πρόκληση για να διακριθείς στην Ευρώπη;

«Πρώτα με ενδιαφέρει να δώσω χαρά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ήρθα εδώ να δουλέψω σκληρά για να κατακτήσω τίτλους και τρόπαια. Να ικανοποιήσω τους φανατικούς οπαδούς μας. Τώρα εάν με ξέρουν ή είμαι ευρύτερα γνωστός, δεν έχει σημασία. Ήρθα εδώ για να εγκατασταθώ, να μείνω, να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα στην ομάδα».

Έχεις ακούσει για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός;

«Μου έχουν πει πολλά για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Ξέρω ότι αποτελούν τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς. Πρόκειται για αγώνες με τεράστια αντιπαλότητα και μεγάλη ένταση. Είναι ένα κλάσικο. Ήρθα εδώ για να νικήσουμε αυτά τα ματς για χάρη των φιλάθλων μας».

Πότε είχες για τελευταία φορά αγωνιστική δράση; Χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής;

«Το τελευταίο μου παιχνίδι στη Βενεζουέλα ήταν 16 ή 17 Μαΐου. Τότε δηλαδή που ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα στις περισσότερες χώρες. Σαφώς και θα χρειαστώ μία μικρή περίοδο προσαρμογής, όμως αυτή δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ. Πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα».

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου; Ως τώρα μας έχεις αφήσει καλές εντυπώσεις…

«Αφήνω τους άλλους να με περιγράψουν, δεν θέλω να μιλήσω εγώ για τα χαρακτηριστικά μου. Θα έλεγα όμως ότι είμαι ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσει το επιθετικό παιχνίδι. Μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτό το στυλ. Μου αρέσει να προωθούμαι, να παίζω άμυνα ψηλά. Επίσης, μου αρέσει η ομάδα μου να έχει κατοχή μπάλας και αρέσκομαι να παίρνω την μπάλα από την άμυνα και να την ανεβάζω στην επίθεση».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved