Δραματική έκκληση για βοήθεια στον Άρη

Δραματική έκκληση για βοήθεια στον Άρη

Δραματική έκκληση για οικονομική ενίσχυση απηύθυναν τα μέλη της «Κοινωνίας Μελών Άρη», περιγράφοντας τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (12/07), αφού εξήγησε ότι τα χρονικά περιθώρια για εξεύρεση χρημάτων ολοένα και στενεύουν, κάλεσε τον κόσμο «να σηκωθεί από τον καναπέ» και να βοηθήσει, καθώς «είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση».

Παράλληλα, τα μέλη της ΚΜΑ έδωσαν υπόσχεση για έλεγχο στα οικονομικά και απόδοση ευθυνών, αρνήθηκαν κατηγορηματικά την εξαγορά άλλου ΑΦΜ, ενώ διαφώνησαν για υπαγωγή του συλλόγου στο άρθρο 99.

Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν:

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος, Άγγελος Γρόλιος: «Ξέραμε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην ΠΑΕ, αλλά διαπιστώσαμε ότι είναι τραγική. Το πιο σημαντικό είναι να αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητας. Χρειάζεται μέχρι το τέλος του μήνα 1 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό πρέπει να μπει στα ταμεία της ΚΜΑ και να δοθεί στην ΠΑΕ για να εξασφαλιστούν αυτά τα δύο. Εγγυόμαστε ότι όσα χρήματα θα μπουν, θα πάνε μόνο εκεί που χρειάζεται.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου, ο οποίος πρέπει να πάρει διαρκείας. Από την άλλη επεξεργαζόμαστε τρόπους ώστε να συμβάλλουν οι Αρειανοί με διάφορους τρόπους, τους οποίους θα ανακοινώσουμε την επόμενη εβδομάδα. Αν συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, θα μπορέσουμε να έχουμε μια ομάδα με παίκτες και προπονητή και δεν θα έχουμε τον βραχνά της εφορίας.

Επίσης δεσμευτήκαμε πως θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ από το 2004 μέχρι σήμερα. Όσον αφορά την διοίκηση πρωτοδικείου, στο επόμενο ΔΣ μας θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει στην ΚΜΑ στο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Τα τέσσερα άτομα που αποφασίστηκαν στην γενική συνέλευση ήδη εργάζονται, ο Ζαμπέτας ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και οι άλλοι τρεις. Ο ΑΣ θα προτείνει έναν ακόμα και εμείς έναν ή δύο. Θα είναι μια διοίκηση η οποία θα τρέξει διάφορα θέματα. Δεν λέμε ότι παίρνοντας ενημερότητα λύθηκαν τα προβλήματα της ομάδας, υπάρχουν κι άλλα χρέη, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, προκειμένου η ομάδα να μετάσχει στο πρωτάθλημα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και από εκεί και πέρα θα επεξεργαστούμε κι άλλους νομικούς, τεχνικούς τρόπους για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Στο καταστατικό λέει άτι εάν κάποιο μέλος του ΔΣ της ΚΜΑ μεταπηδήσει στην ΠΑΕ, τότε αυτόματα δεν υφίσταται η παρουσία του στο ΔΣ του Φορέα.

Τα εναλλακτικά σχέδια θα δρομολογηθούν από το επόμενο ΔΣ της ΚΜΑ. Από εκεί και πέρα όμως η εταιρία πρέπει να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Δεν χρειάζεται να πω για ποιους λόγους.

Ο Αρειανός δεν έχει καταλάβει ότι η ομάδα μπορεί να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Αυτά τα χρήματα είναι το πρώτο βήμα, όπως και άλλοι τρόποι που θα δρομολογηθούν. Είναι τραγική η κατάσταση. Δεν το περιμέναμε αυτό το πράγμα. Όλα τα έσοδα φέτος θα είναι μειωμένα. Έχουμε μεγαλύτερο έλλειμμα. Την τελευταία χρονιά έγιναν τεράστια λάθη που δεν τα πιάνει ο ανθρώπινος νους. Υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα, για το οποίο πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να καλυφθεί.

Εννοείται ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Είναι δεδομένο και έχουμε δεσμευτεί για αυτό. Ο κόσμος πρέπει να το ξέρει αυτό. Τον καλούμε να συνδράμει οικονομικά και τώρα θα ξέρει που θα πάνε τα χρήματα του. Δεν θα φύγουν από εδώ και από εκεί, γιατί ίσως να έχουν γίνει διάφορα στο παρελθόν».

Ακολούθως μίλησε ο Παναγιώτης Ζουμπουρίδης: «Ο Αρειανός πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ του και να στηρίξει μέσω των διαρκείας. Επίσης μελετάμε και άλλους τρόπους για να γίνει κάτι τέτοιο. Ο κόσμος πάντως πρέπει να καταλάβει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και να βοηθήσει ακόμα πιο πολύ.

Πολύ καλά κάνει και υπάρχει διαφωνία. Γνωρίζουμε την εμπειρία του κ. Σκόρδα και την θέλουμε, αλλά δεν συμφωνούμε μαζί του. Άλλη άποψη έχει αυτός και άλλοι εμείς. Θα το ξανασυζητήσουμε το θέμα. Και ο κ. Σκόρδας ενδιαφέρεται για τον ΑΡΗ όπως όλοι μας. Μας είπε (ο Γιάννης Ιωαννίδης) ότι θα κοιτάξει συγκεκριμένα θέματα και ότι μας βοηθήσει.

Το άρθρο 99 μπορεί να τρέξει και με άλλους νομικούς τρόπους, όπως και με άλλα πρόσωπα».

Με τη σειρά του ο Τάσος Δεσύπρης, είπε: «Ο ΆΡΗΣ είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας είναι ένα από τα εκατοντάδες βήματα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επιβιώσει η ομάδα. Δεν λύνεται το πρόβλημα με 1 εκατ. Το πρόβλημα θα παραμένει.

Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Πέρασε από τον ΑΡΗ μια λαίλαπα. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι μια πραγματικότητα. Εδώ υπάρχουν επτά άνθρωποι που ουδέποτε υποστήριξαν ότι είναι μάγοι ή λεφτάδες. Έθεσαν τον εαυτό τους στην κρίση του κόσμου και θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, προκειμένου να επιβιώσει η ομάδα. Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε το χέρι στο παντελόνι. Αν υπάρχει κάποιος που έχει τη δυνατότητα να βάλει, παραχωρώ τη θέση μου ευχαρίστως. Η απόδοση ευθυνών θα γίνει. Είμαστε αποφασισμένοι να ελέγχουν τα πάντα και να αποδοθούν οι υπεύθυνοι στην κρίση του λαού και της δικαιοσύνης».

Για την πιθανότητα αγοράς νέου ΑΦΜ ο κ. Γρόλλιος ήταν ξεκάθαρος: «Εφτά άτομα συμφωνούμε όχι στην αγορά νέου ΑΦΜ. Κάποιοι το επεξεργάζονται και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν. Εμείς όμως ως ΔΣ της ΚΜΑ, έχουμε αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Ο Λάμπρος Σκόρδας από την μεριά του, δήλωσε: «Υπάρχουν διαφωνίες γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αυτός που έχει πλάνο, αυτόν πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Ανεξάρτητα από αυτό, όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είτε διαφωνούμε, είτε συμφωνούμε, ο ΑΡΗΣ δεν θα υπάρχει στο επόμενο πρωτάθλημα, αν δεν βρει μέχρι αύριο ένα εκατομμύριο ευρώ».

Ο Αριστοτέλης Ναούμ συμπλήρωσε: «Για το θέμα με το άρθρο 99, το οποίο πρότεινε ο κ. Σκόρδας, έχουμε κάνει συζητήσεις και επαφές και δεν το έχουμε αποκλείσει. Αλλά όταν ο κ. Σκόρδας έρχεται στο ΔΣ και λέει ότι το άρθρο 99 θα το τρέξει μόνο αν είναι πρόεδρος της ΠΑΕ και έχει τους δικούς του ανθρώπους, δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Ο λόγος διαφωνίας ήταν αυτός. Όταν έρχεται ένας άνθρωπος πριν συσταθούμε σαν ΔΣ και λέει αυτό το πράγματα, έτσι δεν μπορεί να περάσει το άρθρο 99 από μένα τουλάχιστον έτσι. Δεν το αποκλείουμε ξαναλέω.

Εμείς πρέπει να πούμε στον κόσμο πως έχουμε ενιαία γραμμή ακόμα και αν διαφωνούμε, διότι θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του. Πρέπει να σκεφτούμε πρώτα τι συμφέρει τον ΑΡΗ και τι μπορεί να τον συσπειρώσει. Πρέπει να λειτουργήσουμε έτσι, με ανθρώπους που έχουν ανακατευτεί καλώς ή κακώς με τον ΑΡΗ και έχει φτάσει με τη δική τους συμμετοχή σε αυτό το σημείο. Χαίρομαι που υπάρχουν διαφωνίες, όπως και για το ότι έχω γνωρίσει αυτούς τους έξι ανθρώπους».

Ο Νικήτας Ματθαίου, είπε: «Είναι τραγικό να μιλάμε για τη βιωσιμότητα του ΑΡΗ και το αν θα μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος είναι θύμα και έχει γίνει ένα τρομερό λάθος από την προηγούμενη διοίκηση της ΚΜΑ να αναβάλει μια συνέλευση. Χάθηκε χρόνος.

Διαβεβαιώνω τον κόσμο ότι θα αγωνιστώ για τη διαφάνεια αυτού του ΔΣ. Οι άνθρωποι που είναι προετοιμασμένοι και έχουν την ευχέρεια να εμπλακούν με αυτή την ιστορία για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο, θα πρέπει αυτός που έχει κάνει ένα σχέδιο εδώ και έξι μήνες, θα πρέπει να του δώσουμε κάποια προτεραιότητα και να τον στηρίξουμε. Δεν έχουμε άλλη λύση και ο χρόνος περνάει. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ, ο οποίος είναι αναγνωρίσιμος σε όλη την Ευρώπη.

Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι με το 1 εκατ. που θα βρούμε, θα υπάρχει αύριο στην ομάδα. Δεν μπορούμε να του λέμε σήμερα να φέρει 1 εκατ. Ίσως να είναι και μια σταγόνα στον ωκεανό. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που καθυστερούν τις εξελίξεις. Εύχομαι να βρούμε τη λύση και να προχωρήσουν προς θετική κατεύθυνση αυτά που αφορούν τον ΑΡΗ.

Όλοι μας αγαπάμε τον ΑΡΗ αλλά πρέπει να πάμε σε πράξεις. Θα πρέπει το "εμείς" να γίνει πραγματικότητα. Όποιος τρέξει τις εξελίξεις θα είμαι στο πλευρό του, προκειμένου η ομάδα να σωθεί. Πρέπει να σωθεί και θα σωθεί. Από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα δείξουν τι ακριβώς θα έχει γίνει. Η διαφάνεια είναι το πρώτο μας μέλημα. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να τρέξουμε.

Κλείνοντας θέλω να πω πως πρέπει να στηρίξουμε όποιον έχει την τεχνογνωσία και τη διάθεση να τρέξει αυτά τα θέματα».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved