Επέστρεψε στη διοίκηση του ΟΦΗ ο Μαχλάς!

Επέστρεψε στη διοίκηση του ΟΦΗ ο Μαχλάς!

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες, η ΓΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ την Τετάρτη (11/07) δεν απέβη άκαρπη, καθώς ο κρητικός σύλλογος απέκτησε επιτέλους διοίκηση στην οποία επιστρέφει ο Νίκος Μαχλάς!

Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του η οποία με νέα πλέον διοίκηση θα κάνει την ύστατη προσπάθεια σωτηρίας. Σε αυτήν εκτός από τον Μαχλά και τους Κώστα Τουγλή, Ανδρέας Μανουσάκης από τις προηγούμενες διοικήσεις, συμμετέχουν ακόμα οι: Κώστας Κλάδος (επιχειρηματίας), Μάνθος Πουλινάκης, Νίκος Τσαμπουράκης, Μιχάλης Λελεδάκης, Κώστας Κλάδος και Χάρης Γεωργακάκης, ενώ σε αυτούς θα προστεθεί και ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ.

Σύμφωνα με τον Κώστα Τουγλή, η διοίκηση θα διευρυνθεί κατά δυο μέλη (ενδεκαμελής) στο αμέσως προσεχές διάστημα (σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι αποδοκιμάστηκε από τους παριστάμενους μετόχους η αποστροφή της ομιλίας Τουγλή περί στήριξης του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη στο νέο διοικητικό σχήμα), ενώ θα συγκροτηθεί σε σώμα την Πέμπτη (με τη θέση του προέδρου να είναι σε εκκρεμότητα) προκειμένου να ασχοληθεί αμέσως με τα επείγοντα ζητήματα της ομάδας.

Πρώτο και… καλύτερο δεν είναι άλλο από τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, αλλά και την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Νίκο Αναστόπουλο, ενώ παράλληλα θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για τις «ανοιχτές» οικονομικές υποθέσεις της εταιρείας που χρήζουν άμεσης διευθέτησης…

Αναλυτικά το τι ειπώθηκε από τους πρωταγωνιστές:

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Σήφης Κορωνάκης, ο οποίος ανέφερε:

«Θα καταθέσω την καρδιά μου την ψυχή μου να πω αλήθειες και δεν θέλω να κατηγορήσω κανένα. Έχω υποχρέωση όμως να πω την αλήθεια. Απορώ πως ο κ. Βατσινάς και ο κ. Κουράκης λείπουν σήμερα από εδώ . Αυτοί διοικήσανε την ομάδα. Εγώ πιστεύω ότι ο Β. Ξημέρης έχει βοηθήσει τον ΟΦΗ αλλά έχει κάνει και λάθη. Ο κ. Ξημέρης νόμιμα επί εποχής Νίκου Μαχλά 25.000 ευρώ και άλλα 85.000 ευρώ και τέσσερις επιταγές των 25.000. Ο κ. Ξημέρης πήρε 10.000 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΟΦΗ και δεν τα δήλωσε πουθενά. Αν δεν τα επιστρέψει άμεσα θα πάω άμεσα στον εισαγγελέα. Ήρθαν και με βρήκανε ο κ. Τουγλής και ο κ. Τσαμπουράκης και μου είπαν ότι θα βάλουν λεφτά. Ο κ. Πουλινάκης έχει βάλει μέχρι τώρα 20.000 ευρώ και ο κ. Τσαμπουράκης 1.500 ευρώ. Πήρα επτά παιδιά δικά μας που από τον ΟΦΗ τα είχαν διώξει οι προηγούμενες διοικήσεις. Έχουν βάλει μόνο την υπογραφή τους και είναι θέμα της νέας διοίκησης αυτά τα νέα παιδιά να τα προωθήσει και να ενεργοποιήσει τα συμβόλαια τους. Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ γιατί εγώ είμαι ένας άνθρωπος συνταξιούχος που παίρνω 1.500 ευρώ. Ορισμένα παιδιά δεν με θέλανε στο δ.σ όμως δεν τους κρατάω κακία και πάντα θα είμαι εδώ για το καλό του ΟΦΗ. Όταν ακούτε Τουγλής σημαίνει Κουράκης. Όταν ακούτε Τουγλής σημαίνει Κουράκης. Μας είχε τάξει ο κ. Τουγλής 160.000 ευρώ αλλά δεν ήρθανε ποτέ αυτά τα χρήματα. Εγώ προσωπικά πήγα στον κ. Κουράκη και του ζήτησα την βοήθεια του και του είπα ότι το καράβι βουλιάζει και μου είπε να πας στον κ. Ξημέρη και να του πεις να πάρει δάνειο όπως πήρα και εγώ. Μόλις έγινα πρόεδρος εξαφανίστηκαν όλοι. Τον Νίκο Μαχλά τον έμπλεξαν του έταξαν λεφτά και δεν τον βοήθησαν. Τα χρέη της ομάδας είναι τεράστια. Έχουν χορηγηθεί από τα τηλεοπτικά 2.000.000 εκ. ευρώ . Χρωστάμε 1εκ. ευρώ στα ληγμένα συμβόλαια. Υπάρχει η προσφυγή του Πέσιτς που είναι 250.000 ευρώ. Ο κ. Σκρέκης έχει κάνει κατάσχεση για 165.000 ευρώ και στο Πρακτορείο Παλαιολόγου άλλες 15.000 ευρώ. Αύριο το πρωί το ταμείο της ομάδας θα πρέπει να έχει 500 με 600 χιλιάδες ευρώ. Να ξέρετε ότι ο Σήφης Κορωνάκης θα παραμείνει στρατιώτης του ΟΦΗ και όποτε μου ζητήσει η ομάδα θα κάνω αφιλοκερδώς το χρέος μου».

Ακολούθησε η τοποθέτηση των Κώστα Κλάδου, Νίκου Μαχλά και Γιάννη Παπαματθαιάκη:

Κώστας Κλάδος: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Θέλω να ξεκινήσω από την βάση τον κόσμο της ομάδας. Εγώ σήμερα βρέθηκα εδώ πέρα να βάλω από το κομμάτι μου μια ελπίδα για τον ΟΦΗ. Η ομάδα μπορεί να σωθεί . Μέσα στα πλαίσια των γνώσεων που έχω δημιούργησα κάποιες εταιρίες. Έχω υποχρέωση έναντι των Ηρακλειωτών και επέλεξα να μείνω μόνιμα στο Γάζι. Σας διαβεβαιώνω ότι η ανώνυμη εταιρία είναι άνω του μέσου όρου των βιώσιμων εταιριών στη χώρα μας. Δυνατότητες υπάρχουν αρκεί να τις δημιουργήσουμε όλοι μαζί. Έχω υποχρέωση να ευχαριστήσω όλα τα διοικητικά συμβούλια γιατί όλοι συνέβαλαν να παραμείνει στην Α΄ Εθνική. Μπορεί να έγιναν λάθη στο βαθμό του ελλείμματος αλλά δεν ήταν από πρόθεση αλλά ήταν από αμέλεια. Σας δηλώνω ότι η ομάδα θα πρέπει να διαχωριστεί σε δύο τομείς στον αγωνιστικό και διοικητικό τομέα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα αλλά είναι όμως ένα. Θα πρέπει να έχουμε καλές βάσεις για να έχουμε καλό προϊόν. Οι βάσεις υπάρχουν , και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της ΠΑΕ με τον Ερασιτέχνη. Από τον κύκλο εργασιών της εταιρίας μπορεί μετά από τρία χρόνια μπορεί να αποδοθεί μετοχικό μέρισμα. Οι ΠΑΕ στόχο έχουν να έχουν κέρδη. Συζητήσαμε με τον κ. Μαχλά και του είπα ότι για να συμμετέχω στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να συμμετέχει και ο Νίκος Μαχλάς. Δεν έχω μάθει να εγκαταλείπω τις μάχες. Και σε αυτή την μάχη είπα στους συναδέλφους ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τις σκέψεις μας. Δεν δέχομαι αυτό που λέγεται προδοσία. Θα πρέπει να αλλάξουμε τακτική σαν ομάδα πέρα από το κλίμα της ομάδας. Μπορώ να συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο αλλά δεν μπορώ να αναλάβω μια υπεύθυνη θέση γιατί δεν έχω την απαραίτητη γνώση. Θα είμαι εδώ όμως ψυχή και σώμα».

Νίκος Μαχλάς: «Ο Σήφης Κορωνάκης είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα και ότι μπορούσε το έκανε σαν άνθρωπος της ομάδας. Το ηθικό της ομάδας είναι πεσμένο αλλά χρειάζεται κάποιους ανθρώπους για να της ανεβάσουν το ηθικό. Η ομάδα αυτή χρειάζεται ένα όραμα γιατί ξεκινάει μια δύσκολη χρονιά και επειδή πολλοί από εσάς δεν θέλουν να δουν την ομάδα αυτή να χλευάζεται βρίσκομαι εδώ πέρα γνωρίζοντας την κατάσταση αρκετά και πιστεύω ότι με τα άτομα που είμαστε στο δ.σ μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Το ηθικό της ομάδας δεν είναι ότι το καλύτερο αλλά αν βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις θα τα καταφέρουμε. Ο ΟΦΗ είναι μια εταιρία που δεν πρέπει να βουλιάξει. Πρέπει να γίνει ένα μπάτζετ που θα είναι πολύ μικρό και η ομάδα να σωθεί. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας . Ξέρουμε ότι το έργο της διοίκησης θα είναι δύσκολο αλλά χωρίς την στήριξη όλων δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα. Θέλω από εδώ να φύγουμε με μια νότα πίστης και αισιοδοξίας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μπορεί να προσβάλει κανείς την ιστορία αυτής της ομάδας. Θα παλέψουμε και θα δείτε ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Γιάννης Παπαματθαιάκης: «Δεν είχα σκοπό να μιλήσω αλλά θέλω να πω δυο λόγια. Εγώ κατάγομαι από τη Βιάννο και οι Βαρδινογιάννιδες από το Ρέθυμνο. Με κάλεσαν να αναλάβω την προεδρία του ΟΦΗ . Εμείς που υπηρετήσαμε επί εποχής Βαρδινογιάννη μας βλέπετε κάπως παράξενα. Ήρθαν να υπηρετήσουν το σωματείο και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο ΟΦΗ χρειάζεται και τους παλιούς και τους καινούργιους και τους μελλοντικούς παράγοντες. Μπορούν οι συνεργάτες σου όμως Νίκο Μαχλά να μας διαβεβαιώσουν ότι οι συνεργάτες σας μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα. Ο ΟΦΗ είναι σε τραγική κατάσταση είναι σε μια παρατεταμένη σήψη. Πρέπει να δώσετε οικονομική λύση κ. Μαχλά γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να προσφέρει άλλο. Ο ΟΦΗ πρέπει να σωθεί και εσύ Νίκο Μαχλά θα πρέπει να μας διαβεβαιώσεις για αυτό».

Νίκος Μαχλάς: «Υπήρχε μια βρύση με χρήμα την εποχή Βαρδινογιάννη. Είμαι εδώ και μπαίνω στα δύσκολα χωρίς να έχω μια βρύση που να τρέχει χρήματα. Είμαι εδώ γιατί μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα και δεν θέλω να πάει ο ΟΦΗ στη Δ΄ Εθνική. Δεν ηγούμαι αυτής της προσπάθειας αλλά είμαι εδώ για να βοηθήσω. Αν υπήρχε ένας μεγαλομέτοχος θα τον στηρίζαμε όλοι. Στα δύσκολα δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου. Την είδα στις χαρές και τις λύπες αυτή την ομάδα και τότε δεν βρέθηκε κανείς να στηρίξει την ομάδα. Δεν σημαίνει ότι μια εταιρία επειδή έχει χρέη δεν μπορεί να προχωρήσει. Όλες οι εταιρίες χρωστάνε αλλά προσπαθούν να μην κλείσουν. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε. Θέλουμε την ομάδα στη Β΄ Εθνική η στην Α΄ Εθνική. Αν μέναμε στη Β΄ Εθνική ακόμη μια χρονιά η ομάδα θα χρεωνόταν περισσότερο. Καθίσαμε και τα αναλύσαμε όλα και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε 20 ημέρες με ένα μήνα μπορούν να μαζευτούν 200 με 300χιλ. ευρώ. Το μπάτζετ της ομάδας θα πρέπει να κυμαίνεται βάση των εσόδων που θα υπάρχουν . Μπορεί να φτιαχτεί ένα μπάτζετ από 1 εκ. ευρώ. Αν δεν σωθεί φέτος η ομάδα στη συνέχεια δεν θα έχει μέλλον. Το ποδοσφαιρικό κομμάτι πιστεύω ότι το γνωρίζω καλά και έκανα πολλά συζητήσεις για να δω αν μπορούν κάποια παιδιά να σώσουν το ρόστερ της ομάδας. Η ομάδα χρειάζεται παίκτες ταλαντούχους αλλά και με εμπειρία. Θέλω να μου πείτε κ. Παπαματθαιάκη πως πρέπει να προχωρήσουμε. Καταθέστε μια πρόταση και εμείς θα την συζητήσουμε στο συμβούλιο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω αλλά ποτέ δεν ακούσαμε ένα ευχαριστώ για την δουλειά που κάναμε. Δεν είναι σωστό να κατηγορούμε ανθρώπους και να τους λέμε κλέφτες. Πρέπει να παλέψουμε τα χρέη και μέσα σε 4 χρόνια θα μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε με την προϋπόθεση ότι η ομάδα θα μείνει στην Σούπερ Λίγκα».



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved