Μοντέστο: «Να μην μείνουμε στα λόγια»

Μοντέστο: «Να μην μείνουμε στα λόγια»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να δείξουν στο γήπεδο πως μπορούν να… ράψουν το τέταρτο αστέρι στην φανέλα τους με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Φρανσουά Μοντέστο.

Ο Γάλλος αμυντικός μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που ακολουθούν την αποστολή των «ερυθρόλευκων» στην Αυστρία και έδωσε το… σύνθημα για τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς όπως υποστήριξε: «πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο, με πολλή και σκληρή δουλειά». Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Κορσικανός ποδοσφαιριστής, ανέφερε: «Ήρθαμε εδώ για να γνωριστούμε καλά. Υπάρχουν καινούριοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι νέο και το τεχνικό επιτελείο. Αυτές τις έντεκα μέρες που θα είμαστε εδώ θέλει δουλειά το κομμάτι της φυσικής κατάστασης και σίγουρα θα δουλέψουμε όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο».

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμά του προς τους οπαδούς των Πειραιωτών: «Να συνεχίσουν να είναι κοντά μας και να μας δείχνουν την υποστήριξη αυτή που μας δείχνουν πάντα, ειδικά όπως αυτά τα χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα και το ζω αυτό. Για εμάς είναι πάντοτε πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε δίπλα μας τους οπαδούς μας. Να γεμίζουν και το γήπεδο, όπως έχουν κάνει μέχρι στιγμής. Και σίγουρα είναι πάρα πολύ ευχάριστο να ταξιδεύεις στην Ευρώπη και να βλέπεις πάντα κόσμο του Ολυμπιακού, όπου και αν πας». Τέλος, σε ερώτηση αν όλοι μαζί μπορούν να… ράψουν το τέταρτο αστέρι, απάντησε: «Ναι, αλλά για να γίνει αυτό δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στα λόγια. Πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο, με πολλή και σκληρή δουλειά!». Είπε ακόμα...

Για το Λεονάρντο Ζαρντίμ: «Από την πρώτη ημέρα καταλάβαμε ότι θέλει πολλή μπάλα. Είχαμε μπάλα και στην πρώτη προπόνηση στην Ελλάδα. Είναι ένας προπονητής, που του αρέσει πάντα η μπάλα να είναι κάτω, να κάνουμε πάσες με την μπάλα κάτω, όπως κάναμε και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Είναι ένας προπονητής, που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και μέχρι στιγμής έχουμε καταλάβει τι θέλει ακριβώς».

Για το εάν μοιάζει ο Ζαρντίμ με το Βαλβέρδε: «Όλοι οι προπονητές είναι διαφορετικοί. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον έναν με τον άλλον. Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία. Το όμορφο από όλα αυτά είναι πως και στους δύο προπονητές αρέσει το επιθετικό παιχνίδι και ότι πρέπει να παίξουμε μπάλα για να κερδίσουμε».

Για το σύστημα που αρέσκονται να χρησιμοποιούν αμφότεροι οι προπονητές και μοιάζει ίδιο: «Ο Ζαρντίμ είναι ένας προπονητής, που του αρέσει η κατοχή της μπάλας. Όπως και το προηγούμενο σύστημα, που είχαμε. Όπως είπα, όμως, υπάρχουν διαφορετικές φιλοσοφίες. Ο καθένας έχει διαφορετική φιλοσοφία. Από όσο φαίνεται μέχρι στιγμής, οι φιλοσοφίες μοιάζουν επειδή πάντα θέλουν παιχνίδι με την κατοχή μπάλας και επιθετικό παιχνίδι».

Για το εάν βοηθάει τους νέους παίκτες να εγκλιματιστούν: «To πρώτο που πρέπει να κάνουμε, οι παίκτες που έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία στην ομάδα, είναι να βοηθήσουμε τους παίκτες που έρχονται, αλλά και τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές γιατί είναι παίκτες που στο μέλλον σίγουρα θα είναι σημαντικοί για τον Ολυμπιακό. Πρέπει να τους βοηθήσουμε για να μπουν σιγά-σιγά στους ρυθμούς της ομάδας. Είναι σημαντική αυτή η δουλειά που κάνουμε μεταξύ μας. Οι έμπειροι και οι νέοι παίκτες».

Για το κίνητρό του, εν όψει της νέας σεζόν: «Προσωπικά, είναι μεγάλο κίνητρο πάντα να κερδίζω. Είμαστε σε μία ομάδα, που πάντα τις προηγούμενες σεζόν, μου ζητούσαν να κερδίζουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα ως κίνητρο. Πέρα από αυτό, έχουμε ένα τεράστιο κίνητρο, που είναι να πάρουμε ξανά το Πρωτάθλημα, να βάλουμε το τέταρτο αστέρι στη φανέλα, που είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Αν και το πιο σημαντικό από όλα είναι να μην μιλήσουμε τώρα για το τι θα κάνουμε και να δουλέψουμε για να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε».

Για την απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών από τον Ολυμπιακό: «Νομίζω πως είναι πολύ σημαντική αυτή η φιλοσοφία. Για παράδειγμα, ο Μανωλάς έχει, ήδη, πολλές συμμετοχές στο Πρωτάθλημα κι είναι μόλις 21 ετών. Επίσης, έχει έρθει ένας πολύ καλός παίκτης από την Ξάνθη, ο Βλαχοδήμος, ο οποίος είναι και αυτός σημαντικός παίκτης. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν ένα πολύ καλό μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό που βρίσκονται στον Ολυμπιακό γιατί φιλοσοφία του συλλόγου πρέπει να είναι να αποκτά τους καλύτερους Έλληνες παίκτες, που υπάρχουν στη χώρα».

Για το Μανωλά: «Για τη θέση που παίζει, είναι πολύ γρήγορος και πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι. Θα μας βοηθήσει σε αυτούς τους τομείς».

Για το Σιόβα: «Είναι καλός παίκτης. Πιο τεχνίτης αμυντικός από τον Μανωλά. Επίσης, μετράει και η εμπειρία του. Είναι 24 ετών. Είναι ένας ποδοσφαιριστής, που μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει ποδόσφαιρο».

Για τους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες που απέκτησε φέτος ο Ολυμπιακός: «Πρώτα από όλα θέλω να πω ότι είναι Έλληνες παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να πάρει Έλληνες ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία. Για τον Βλαχοδήμο θέλω να πω ότι έχει μεγάλη ποιότητα. Ο Τάτος απέδειξε στον Ατρόμητο την ποιότητα και τις ικανότητές του. Είναι σημαντικό που είναι Έλληνες, νέοι, παίκτες. Σίγουρα, με τη βοήθεια των έμπειρων ποδοσφαιριστών, θα πάμε πολύ καλά».

Για τον Ντιελνά: «Δεν είναι γνωστός στην Ελλάδα γιατί δεν παρακολουθείτε τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Εγώ την παρακολουθώ. Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια έχει παίξει σε δύο ομάδες εκεί. Είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστείς στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας γιατί είναι απαιτητική από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Ντιελνά έχει καλή φυσική κατάσταση και παίζει πολύ καλά και μπορεί να είναι η έκπληξη της χρονιάς για μας. Σίγουρα, χρειάζεται βοήθεια από τους παίκτες που είμαστε δύο χρόνια στην ομάδα. Εγώ διανύω τον τρίτο χρόνο. Πρέπει να μιλήσουμε σε αυτά τα παιδιά που έχουν αποκτηθεί από μικρές ομάδες για το τι σημαίνει να παίζεις στον Ολυμπιακό και πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Βέβαια, βοηθάει και το γεγονός πως μιλάμε την ίδια γλώσσα. Κι εγώ το είχα νιώσει αυτό την πρώτη χρονιά. Είναι λίγο δύσκολο να προσαρμοστείς αν δεν μιλάς τη γλώσσα που μιλάει η υπόλοιπη ομάδα. Πιστεύω πως αυτός είναι ο ρόλος μου. Είμαι 34 ετών και μπορώ να βοηθήσω τους νέους παίκτες που έρχονται, ειδικά αν μιλάνε τη γαλλική γλώσσα».

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Στο κέντρο ως αμυντικός μέσος. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω παίξει σε αυτή τη θέση και πιστεύω ότι έχω βελτιωθεί. Νομίζω πως είναι μία θέση που ταιριάζει στον δικό μου τρόπο παιχνιδιού, αλλά θα παίξω όπου με χρειαστεί η ομάδα. Έχω παίξει περισσότερο σε αυτή τη θέση τα τελευταία δύο χρόνια επειδή το ήθελε ο προπονητής. Νομίζω ότι έχω προσαρμοστεί πολύ καλά σε αυτή τη θέση και σίγουρα όσο πιο μπροστά παίζω είναι φυσιολογικό να σκοράρω περισσότερο. Είναι ευχάριστο».

Για το εάν σκέφτεται να τελειώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό: «Όπως ξέρετε πολύ καλά έχω ακόμα δέκα χρόνια καλής μπάλας (γέλια). Στο ποδόσφαιρο ξέρεις πότε αρχίζει η καριέρα σου, αλλά δεν ξέρεις πότε τελειώνει. Αν και είναι δουλειά, είμαι πολύ ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό. Έχω άλλα δύο-τρία χρόνια ποδοσφαίρου. Η οικογένειά μου είναι πάρα πολύ καλά στην Ελλάδα, όπως αισθάνομαι κι εγώ πολύ καλά στην Ελλάδα. Η ομάδα και ο κόσμος μου έχουν δώσει τα πάντα. Όπως είπα και πριν, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τελειώσεις το ποδόσφαιρο. Έχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και θέλω να κερδίσω τα πάντα τη σεζόν που έρχεται».

Για το ενδιαφέρον της γαλλικής Μπαστιά, το καλοκαίρι: «Υπήρχε πρόταση από την Μπαστιά, αλλά όχι μόνο. Υπήρχαν και προτάσεις από ομάδες της Κίνας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Είχα, όμως, δώσει το λόγο μου στον πρόεδρο και πριν συζητήσω με άλλες ομάδες ήθελα να μιλήσω πρώτα με τον Ολυμπιακό. Ο σύλλογος μου πρότεινε συμβόλαιο για μία ακόμα χρονιά και εγώ ήθελα να μείνω. Σίγουρα, η Μπαστιά ήταν ένα πολύ καλό κίνητρο για μένα γιατί είναι η πόλη μου. Έπαιζα ποδόσφαιρο εκεί από πέντε χρονών. Θα ήταν πολύ ωραίο να γυρίσω, αλλά είχα δώσει το λόγο μου στον Ολυμπιακό και ήθελα να παραμείνω στην ομάδα για ένα χρόνο ακόμα».



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved