Τους έβγαλε το λάδι με μπάλα (videos)

Τους έβγαλε το λάδι με μπάλα (videos)

Άγριες διαθέσεις με το καλημέρα από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που… έτρεξε τους παίκτες του, δουλεύοντας ταυτόχρονα τα στοιχεία που θέλει να έχει ο Παναθηναϊκός τη νέα χρονιά, δηλαδή καλή κυκλοφορία, ασφυκτική πίεση και γρήγορες αντιδράσεις – Ο αρχηγικός Μπουμσόνγκ, ο εντυπωσιακός Βελάσκες και ο ατακαδόρος Λάζαρος

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ξεκίνησε και τυπικά από το πρωί της Τρίτης, με τους «πράσινους» να αρχίζουν το χτίσιμο από το Χοφ Μπέι Σάλτσμπουργκ, ένα χωριό γύρω στα δέκα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι  βοηθοί του είχαν φτάσει στο προπονητικό κέντρο μισή ώρα πριν ξεκινήσει η προπόνηση, προκειμένου να βεβαιωθούν πως όλα είναι καλά με τα γήπεδα, αλλά και να οργανώσουν το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε.

Μόνος του ο Σο, ξεχώριζε ο Πίντο

Η αρχή έγινε με αρκετούς γύρους τρέξιμο, με τους Βύντρα και Μπουμσόνγκ να δίνουν τον ρυθμό και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Αυτός που ξεχώριζε πάντως ήταν ο Αντρέ Πίντο. Ο Πορτογάλος στόπερ έριχνε σχεδόν σε όλους τους συμπαίκτες του ένα κεφάλι, ενώ ξεπερνούσε ακόμα και τον «Μπουμ».
Από την άλλη, μόνος του έτρεχε μαζί με τον Οικονομίδη, ο Πάπε Χαμπίμπ Σο, λόγω του προβλήματος που έχει με τη θλάση στον τετρακέφαλο και η οποία θα τον κρατήσει εκτός προπονήσεων για περίπου δεκαπέντε μέρες ακόμα. Στόχος του ιατρικού επιτελείου είναι να είναι οριακά έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Champions League.

Ζέκα, ο πλακατζής

Ιδιαίτερα ορεξάτος ήταν στο ξεκίνημα της προπόνησης ο Ζέκα, ο οποίος σε κάθε πέρασμά του μπροστά από την εξέδρα όπου βρισκόταν κόσμος φρόντιζε να κάνει και από μία πλάκα. Αρχικά πείραξε κάποια παιδάκια από την Αυστρία που παρακολουθούσαν την προπόνηση και φορούσαν φανέλες της Μπαρτσελόνα, λέγοντάς τους με… προφορά: «Ουάου! Μπαρθελόνα;», ενώ στη συνέχεια πείραξε τον μεταφραστή της ΠΑΕ, Μιγκέλ λέγοντάς του: «Έλα Μιγκέλ, πάμε» καλώντας τον να τρέξει μαζί του.

Πίεση και κυκλοφορία

Στη συνέχεια, οι «πράσινοι» αφού έπαιξαν κορόιδο, χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και έκαναν μια άσκηση στα ¾ του γηπέδου, με την οποία ο Φερέιρα ζητούσε από τους επιτιθέμενους να πιέσουν για να κλέψουν την μπάλα από τους αμυντικούς, οι οποίοι έπρεπε να κυκλοφορήσουν την μπάλα με έξι πάσες, πριν τη διώξουν από την περιοχή τους, στην άλλη περιοχή όπου περίμενε η τρίτη ομάδα ώστε να πράξει το ίδιο.

«Γκάζια» στα στραβά

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδινε συνεχώς οδηγίες στους παίκτες του για το τι ήθελε, ενώ όταν έβλεπε κάτι στραβό τα έχωνε σε… όλες τις γλώσσες και ιδιαίτερα στη μητρική του, όταν επρόκειτο για τον συμπατριώτη του Ζέκα. «Τι είναι αυτό που έκανες; Πως το σκέφτηκες; Που έχεις το μυαλό σου;» και «Πρέπει να κόψεις τα νύχια σου» ήταν ορισμένες από τις ατάκες στα λάθη του Πορτογάλου μέσου στις επιλογές του και τις πάσες του, ενώ έκανε παρατηρήσεις και στους πιτσιρικάδες.

Αρχηγικός «Μπουμ»

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ακούγονταν πολλές φωνές από τους παίκτες, εκτός από του Φερέιρα, αλλά αυτή που ξεχώριζε ήταν του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος στόπερ ήταν πολύ θερμός, μετά και την ανανέωση του συμβολαίου του και είχε… αρχηγική εμφάνιση στη χθεσινή προπόνηση, δίνοντας οδηγίες προς τους συμπαίκτες του για το τι πρέπει να κάνουν και κερδίζοντας κάποιες φορές τα συγχαρητήρια του Φερέιρα γι’ αυτό το λόγο.

Άρεσε ο Βελάσκες

Από τους… νέους όλοι περίμεναν να δουν τα τσαλιμάκια του Σισοκό, αλλά αυτός που εντυπωσίασε με τις ενέργειές του ήταν ο στόπερ από τη Βενεζουέλα, Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες. Ο 22χρονος άσος ήταν πολύ σταθερός, ψύχραιμος, καλός με την μπάλα στα πόδια και γρήγορη αντίληψη των φάσεων, σε μικρό χώρο τουλάχιστον και μένει να τον δούμε και στο ανοικτό γήπεδο. Ωστόσο τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν εξαιρετικά.

Οι ατάκες του Λάζαρου

Η σκληρή δουλειά πάντως δεν απέτρεπε τους παίκτες να αστειεύονται συχνά πυκνά, με τον Χριστοδουλόπουλο να κλέβει την παράσταση. Στην άσκηση τακτικής, μερικές φορές υπήρχε παρανόηση στο τι ήθελε ο Φερέιρα, με αποτέλεσμα να «κολλάει» για λίγο η άσκηση. Την πρώτη φορά ο Λάζαρος είπε προς τον Βύντρα «την έχει καταλάβει την άσκηση όλο το χωριό» ενώ την δεύτερη φορά αναφώνισε αγανακτισμένος: «Ρε τι δεν καταλαβαίνουν; Σε τέσσερις γλώσσες τα λέμε!»…

Τους έβγαλε το λάδι με μπάλα (videos)



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved